Shkaqet e të Drejtave të Alzheimer


Gjatë dekadës së fundit numri i pacientëve të cilët ekspozuara diagnozën e "sëmundjes Alzheimer", bota pothuajse ka dyfishuar - 24-40 milion. Sipas mjekëve, rritjen e numrit të njerëzve që vuajnë nga kjo sëmundje deri në vitin 2050 do të arrijë në më shumë se 100 milionë. Le të flasim për shkaqet e njeriut Alzheimer!
Sipas shumicës së studimeve ruse dhe të huaja të sëmundjes Alzheimer, u zbulua se sëmundja lind nga ndryshimet në strukturën dhe depozitimit të mëvonshëm në indet e trurit e proteinave amyloid. Komponimet e proteinave formojnë formimin qëndrueshme rreth brenda neuroneve, duke i vrarë ata. Kur numri i qelizave nervore dhe lidhjet mes tyre reduktohet në mënyrë kritike, truri pushon për të përballuar me funksionet e tyre të zakonshme, të cilat parashikueshme çon në ndryshime në sjellje dhe për shkeljet e gjendjes së përgjithshme njerëzore dhe përshtatjen e saj në kushte normale.Sëmundja e Alzheimer-it është shumë tinëzare. Ajo ndikon larg nga e vjetra dhe të plotë të njerëzve të energjisë. Mosha tipike e fillimit të sëmundjes - rreth 65-70 vjet. Prindërit fëmijët e të cilëve janë rritur dhe të bëhet e pavarur, janë dhënë më shumë kohë për veten time, për të filluar për të udhëtuar, për të lënë vendin, por ndonjëherë këto plane kanë filluar të ndërhyjnë me proceset në para 15 dhe madje edhe 20 vjet që ndodhin në trupin e njeriut, pa simptoma.

Sigurisht, faktorët gjenetik dhe arsyet e dhëna sot rol në zhvillimin e sëmundjes kryesore, që prej më shumë se 10% të rasteve të sëmundjes Alzheimer - raste familjare tipit në të cilën sëmundja bartet përmes lloj vertikale të transmetimit, që është, çdo brez e gjeneve përgjegjëse për zhvillimin e sëmundjes. Ajo u provua se rreziku i zhvillimit të sëmundjes Alzheimer në të afërmve të pacientit 4 herë më e lartë se obschepopulyatsyonnoy normë. Në disa raste, fillimi i sëmundjes rritet çrregullime legenit përgjithshme e pacientit (urinar dhe fekal), e cila në mënyrë të konsiderueshme komplikon përshtatjen në jetën e përditshme. Ata kujdesen për pacientët duhet të dini se çfarë duhet të bëni kur për shkak të sjelljes së tyre të kushtueshme njerëzore ndodh pozitë të vështirë.

Ajo u gjet se sëmundja e njëjtë të shkaktojë Alzheimer është më pak e zakonshme në njerëz me nivele më të larta të arsimit.

Për më tepër, prania e një profesion që kërkon aktivitete intelektuale aktive fillimi i sëmundjes është vonuar me rreth 5 vjet. Rreziku i sëmundjes në grupmoshës përkatëse është zvogëluar rreth 2 herë. Sipas pasivitet studimit si një faktor të rrezikut të sëmundjes, u shfaq në mënyrë të konsiderueshme që jashtë të rregullt ushtrim forcojnë qelizat e trurit dhe për të reduktuar rrezikun e kësaj sëmundjeje në rreth 2-3.


Trajtimi shkakton Alzheimer rëndësishme dhëna të afërmit udhëzim të pacientit, si dhe droga e luftimit, të cilat përfshijnë antiparkinsonian, enëve të gjakut dhe hormonet. Terapia duhet të jetë i vazhdueshëm dhe në doza të mëdha, të kryera nën mbikëqyrjen e një neurolog. Gjithashtu nevojitet terapi mehavytamynnaya (doza të larta të vitaminës B5 B12 B2 E).