Rreth dëgjimit nga A në Z


Dëgjimi humbje të ndikojnë dukshëm në jetën tuaj, nga puna dhe duke përfunduar gjendjen emocionale. Për shumë njerëz, mënyra më e mirë nga të dëgjimit, veçanërisht në qoftë se zgjedhja është bërë siç duhet dhe koha e trupit të përshtaten me to. Në vijim përshkruan të gjithë ju duhet të dini në lidhje me këto pajisje.


Si për të ndihmuar aparate dëgjimi


Një aparat dëgjimi është një pajisje elektronike të dizajnuara për të përmirësuar perceptimin e valëve të shëndoshë. Ajo ka një madhësi të vogël të mjaftueshme që të mund të bashkëngjitur lehtë prapa veshit ose brenda tij. Aparatet e dëgjimit intensifikojnë tingujt janë përmirësuar njohjen e tyre dhe, në përputhje me rrethanat, të kuptuarit fjalim. Ata në mënyrë të barabartë dhe të ndihmojë për të dëgjuar në një dhomë të qetë, dhe në një mjedis të zhurmshme.


Për fat të keq, jo të gjithë pacientët me dëgjim të përfitojnë humbje nga përdorimi i aparate dëgjimi. Vetëm një nga pesë kjo metodë me të vërtetë efektiv. Pajisje të tilla shpesh përdoren nga njerëzit problemet që lidhen me dëmtimin e veshit të brendshëm dhe nervore auditory (shkelje sensoneyronnыe) Seanca e të cilëve rrjedhin nga:Sëmundje
Aging
Lëndimet e shkaktuara nga zhurma apo ilaçe të caktuaraPacientët me otolaringolog lartë vijne jane humbje degjimi nevojë për shqyrtim të kujdesshëm. Ky mjek i specializuar në trajtimin e veshit, hundë dhe fyt. Shumica e rasteve mban humbjen e dëgjimit mund të shërohet me anë të operacionit dhe ilaçeve.


Por pacientët shpesh refuzojnë këto mundësi. Nëse kanalin e veshit të njeriut të hapur dhe relativisht normale veshit të jashtëm, aparatit të dëgjimit do të jetë zgjidhje e rehatshme dhe të sigurt.
Ndonjëherë njerëzit janë të lindur pa një vesh të jashtëm ose të kanalit të veshit, duke e bërë të pamundur për format tradicionale të trajtimit të shurdhim. Pacientët e tilla të rekomandojë përdorimin e dëgjimit përçueshmëri kockave ndihmon në vend të pajisjeve konvencionale.
Nëse ju nuk keni qenë në mjek ENT, pyesni terapist tuaj në drejtim të ekspertit për problemin tuaj të dëgjimit të vlerësuarat profesional.

Gjatë audiologist pritjes do të kryejë një shqyrtim tërësor që synon identifikimin e shkaqeve të dëgjimit dëmtim. Një nga komponentët e një inspektim të plotë do të vizitojë audyoloha specialist ekspertiza e të cilit na lejon për të përcaktuar llojin dhe shkallën e humbjes së dëgjimit.
Këto mjekët do të vënë një diagnozë të saktë dhe sipas tij të emërojë një aparat dëgjimi, nëse kërkohet. Shmangni këto pajisje urdhëruar me postë ose me internet dyqane, pasi ato janë të vendosur individualisht nën ju dhe shpesh nuk kanë një patentë, kështu që ndihma të konsiderueshme nga njësia nuk do të arrijë.

Nëse ju hluhovatы në të dy veshët, është për të blerë dy aparate dëgjimi.
Këto pajisje kanë një strukturë tipike: për shembull, bateri siguron mikrofon pushtetit mbledh tingujt ambientit, pushteti i bën ata më të zhurmshme, dhe i dërgon sinjal marrës në vesh, ku ajo është konvertuar në formë nervor dhe të përpunuara më tej nga truri.


Llojet e aparate dëgjimi


Mos kini frikë për të audyolohu fushata, sepse vetëm ai mund të përcaktojë se çfarë lloji dhe lloji i aparatit të dëgjimit ju përshtatet më të mirë dhe të rregulloje atë për të përshtaten me nevojat tuaja personale. Zgjedhja e pajisjes varet nga faktorët e mëposhtëm:
Lloji dhe ashpërsia e humbjes së dëgjimit
Moshë
Lëvizshmëri
Lifestyle
Burimet financiare: aparate dëgjimi në mënyrë të konsiderueshme ndryshojnë në varg çmim prej $ 100 në disa mijëra.Ka dy grupe kryesore pajisje të përshkruara: analoge dhe dixhitale.
Aparate dëgjimi Analog kthyer shëndoshë në sinjale elektrike të cilat janë të përforcohet më pas. Prodhuesi mund të programit pajisjen në mënyrë që të funksionuar në mënyrë efektive në kushte të ndryshme. Ju mund të ndryshojë programin e parazgjedhur, në varësi se ku jeni: një restorant, një dhomë të qetë në stadium, etj

Aparate dëgjimi digjitale kthyer valët e shëndoshë në një sekuencë të kodeve binare, kompjuteri të tillë, dhe pastaj të përforcojë ato. Kodi përfshin informacion në lidhje me lartësinë dhe vëllimin e drejtimit të shëndoshë, duke siguruar fleksibilitet më të madh për të përshtaten me nevojat e pacientit dhe mjedisit. Pavarësisht nga fakti se ky lloj i dëgjimit shumë më të shtrenjtë lloje analoge, efektiviteti i tyre është i habitshëm. Përveç kësaj, ata janë madhësia kompakte dhe kapacitet të madh.
Në të njëjtën kohë, ekzistojnë tri lloje kryesore të aparate dëgjimi ndryshojnë në kriteret e mëposhtme:
Madhësi
Instalimi brenda ose jashtë veshit
Aftësia për të plotësoj të shëndoshaKështu, ne mund të përshkruajnë tri lloje të aparati dëgjimi:
Aparati dëgjimi kanal (ITC, anglisht in-the-kanalit) e vendosur në kanalin e veshit, ata janë më pak të dukshme për të tjerët. Ata janë të rehatshme në të cilat përshtaten me strukturën individuale trupit. Vnutrishnokanalni (CIC) pajisje edhe më të vogla dhe pothuajse të padukshme në vesh. Ju mund të përdorni ndonjë nga llojet e mësipërme të pajisjeve, në qoftë se humbja e dëgjimit është i dobët apo i moderuar. Por për shkak të madhësisë së tyre të vogël të tyre jo aq e lehtë për të marrë të përdoret për të mësuar se si për të xhiruar dhe të veshin. Ky lloj i aparate dëgjimi - jo zgjidhja më e mirë për fëmijët ose njerëzit vыsokopodvyzhnыy jetese kryesor ose kanë probleme me shikim.

Aparati dëgjimi Vnutrishnovushni (ITE) vendoset brenda veshit jashtme me një kuti guximshëm plastik, i cili është gjitha elektronike. Preferuar pajisje të tilla për njerëzit me humbjen e dëgjimit të ulët apo të moderuar, këto janë aparate më pak efektive dëgjimi për fëmijët veshët e të cilëve ende në rritje.
Aparate dëgjimi BTE (BTE) ruajnë tyre elektronik "mbushje" në një kuti plastik, i cili është montuar në veshit. Një tjetër pjesë plastike, përsërit formën e veshit, futur në tingujt dhe i dërgon të mëtejshëm të cilësisë përmirësimin sinjal. Llojet e reja (mini-BTE) janë plotësisht prapa veshit, vetëm një tub i vogël arrin kanalin e veshit. Kështu, formimi i reduktuar dylli veshit ngjeshur yyazytsirnist dhe shtrembërimet e zërit të tij. Çdo pacienti mund të përdorni BTE-pajisjeve, pavarësisht nga mosha dhe ashpërsia e shurdhim.

Kur zgjedh një aparat dëgjimi mos kini frikë të pyesni në lidhje me karakteristika të veçanta dhe të dhëna që ju do të dëshirojnë të kenë. Jo të gjitha pajisjet kanë të njëjtin funksionalitet. Për shembull:Mikrofoni ndihmon për t'iu përgjigjur më mirë për tingujt që vijnë nga një burim i veçantë.
Telefoni (induksion) spirale minimizon zhurmën sfond dhe ofron pajisje të mirë të shëndoshë. Kjo shtesë në gjithashtu e dobishme për udhëtime në teatër, në shërbimet e kishës, leksione.
Input drejtpërdrejtë audio ju lejon të lidheni me mikrofon të largët ose të FM-sistemit, si edhe TV dhe pajisje të tjera.
Ka lloje të tjera të ndihmave të veçantë të dëgjimit që janë të rekomanduara për shkaqe jo-standarde shurdhim. Për shembull, një nga pajisjet ka vibrator e eshtrave që i ndihmon njerëzit të dëgjojnë kanalin e veshit të privuar dhe të veshit të jashtëm. Disa pajisje mund të jenë bashkëngjitur në gota. Kur ju zgjidhni pajisja pyet cila pajisje shtesë mund të blihen për të siguruar dëgjojnë ideal në rrethana të veçanta.


Varësisë për aparate dëgjimi dhe kujdeset për to


Është e rëndësishme për të kuptuar se aparat dëgjimi nuk mund të kapërcejë shurdhim tuaj një herë dhe për të gjithë. Megjithatë, me përdorim të rregullt ju do të mësojnë për të kuptuar më mirë tingujt përreth dhe burimet e tyre.

Nëse e keni blerë një aparat dëgjimi për herë të parë, mos u bëni merak. Ajo do të marrë disa kohë para se të merrni përdorur për pajisjen. Në shumicën e rasteve, blerësit me kusht periudhe prove pas blerjes së një aparat dëgjimi. Pastaj, në qoftë se ju nuk jeni në gjendje për të përballuar me të, ju mund të zëvendësojë pajisjen ose ta kthejë atë.
Të marrë disa kohë për të mësuar parimin e aparat dëgjimi pa myritsya me siklet të dukshme, mos e blej premtime se "duhet të mësohemi." Punuar si një ekip me audyolohom e tij për të hequr qafe të këtyre problemeve:
Easy siklet
Jehona e zërit vet
Dubbing tingull ose prysvystы
Zhurma sfond
Shëndoshë gumëzhitës, kur duke përdorur një telefon celularJu do të jetë më e lehtë për të rregulluar për të veshur një aparat dëgjimi në një vend të qetë të qetë edhe të dobishme për të mbajtur një ditar të subjekteve ndjenjat.
Aparat dëgjimi juaj do të zgjasë shumë më gjatë në qoftë se ju ndiqni me kujdes atë. Mos harroni masat e mëposhtme:Mbani njësinë larg nga sipërfaqet e nxehta, lagështi, produktet kozmetike për flokët, fëmijët dhe kafshët shtëpiake.

Pastroni aparat dëgjimi sipas udhëzimeve të prodhuesit.
Mbylleni pajisjen tuaj kur nuk është duke e përdorur atë dhe menjëherë u ul të ndryshojë bateri. Kohëzgjatja e punës së tyre varion nga disa ditë deri në disa javë të përdorimit të vazhdueshëm, në varësi të llojit të baterive, duke dëgjuar kërkesat e energjisë e ndihmës dhe frekuencën e përmirësimeve të përdorimit së bashku me njësinë kryesore.Në përgjithësi, aparati i dëgjimit të punojnë njësoj 3 - 6 vjet. Modeli i ri mund të ketë nevojë për të blerë në qoftë se humbja e dëgjimit do të përparojë. Aparate dëgjimi BTE janë më fleksibël për t'u përdorur, sepse ato mund të programohen në një gamë të gjerë të përforcim të shëndoshë.

Si pajisje dixhitale krijuar duke përdorur teknologji kompjuterike, çdo vit ata janë duke u bërë të sofistikuara. Ky fakt shpesh çon njerëzit për të zëvendësuar ndihmat e tyre dëgjimit të modeleve më bashkëkohore.