Shpresa antifungal për njerëzit që vuajnë nga astma


Si studimeve të fundit, më shumë se 150.000 britanik që vuajnë astmë të ashpër mund të ndihmojë krijuar rishtazi antifungals
Shkencëtarët në Universitetin e Mançesterit kanë zbuluar se droga konvencionale antifungal mund të lehtësojë simptomat në pacientët të cilët kanë reaksione alergjike ndaj kërpudhave.
Ky i parë i një pune lloj është kryer në katër spitale në Angli dhe u botua për herë të parë në Journal Amerikane e Sëmundjeve të sistemit të frymëmarrjes dhe mjekësi ekstreme. Ajo tregoi efektivitetin e drogës antifungal për astmë të ashpër, të përmirësojë simptomat e ethe hay, kullojnë hundët dhe teshtimë.


Hulumtuesit në krahasim me dy grupet e pacientëve të trajtuar tableta Ytrakanazol dhe "Dummies" për 8 muaj. Zbuloi se 60% e njerëzve të cilët morën të drogës, vuri në dukje përmirësim të dukshëm në gjendjen e përgjithshme.
"Ne besojmë se terapia antifungal mund të ndihmojë 150,000 rriturit që vuajnë nga astma," - thotë profesor David Denning.