Parandalimi i astmës në adoleshentët dhe të rriturit


Edhe pse nuk ka asnjë mënyrë e sigurt për të parandaluar astmës, ju mund të marrë masa për ta redukuar inflamimin udhë ajrore dhe sulmeve të astmës yyazytsirnist.
Parandalimi sulmet e astmës
Fokusi i parandalimit është për të zvogëluar numrin, kohëzgjatjen dhe ashpërsinë e sulmeve të astmës. Shmangia e shkakton shkakton (shkakton), ju mund të parandaluar ose zvogëluar simptomet. Për më shumë informacion mbi përcaktimin e shkakton tuaja, shih.:


Astmë: Përcaktimi i shkakton tuaja.


Nëse vëreni një rritje në ushtrimin apo aktivitetit fizik të shoqëruar me periudhave të shkurtra të shpeshta të astmës përdorin Një inhalator 10 minuta përpara fillimit të aktivitetit fizik në mënyrë që ju mund të shmangur sulmet e astmës.Në vijim është shkakton specifike të informacionit. Nëse ju e dini ndonjë nga këto shkakton (shkakton) përkeqësohet shëndetin tuaj, ju duhet të shmangin ose të kufizojë veten prej tyre


Irritues në ajër.


Irritues të përbashkëta që të jetë në ajër, si tymi i duhanit dhe ndotja e ajrit mund të shkaktojnë një sulm astmë në disa njerëz.
Tymi përjashtim duhanit është e rëndësishme për shkak se ajo është një nga shkaqet kryesore të astmës në fëmijët dhe të rriturit. Nëse keni astmë, të përpiqet të mos jetë në mesin e atyre që pinë duhan dhe të kërkojë njerëzit të mos pijnë duhan në shtëpinë tuaj.


* Gratë shtatzëna që pijnë duhan gjatë shtatzënisë të rrisë rrezikun e wheezing në fëmijët e tyre të porsalindur.
* Ndikimi i tymit të duhanit në fëmijët e vegjël nga pirja pasive e duhanit rrit duhanit yyazytsirnist, ata mund të zhvilluar astmë dhe rrit simptomet në qoftë se ata tashmë kanë një sëmundje kronike të sëmundjes.
Disa produkte janë kimikatet shtëpiake mund të shkaktojë zhvillimin e astmës ose të bëjë atë për të keq. Nëse agjenti pastrimi ju ndiheni të përfshirë në lansimin e sulmeve astmatike, të heqë dorë ndikimin e saj dhe produkt preobretyte që nuk do të shkaktojë ju simptoma të astmës

Konsideroni refuzimin e shkuar jashtë kur nivelet e ndotjes së ajrit janë të larta. Irritues të tjerë në ajër (p.sh. gaz avull, naftës ose gazit natyror ose tymi nga soba druri) ndonjëherë mund të irritojë tubave bronkial, të cilat bartin ajrin në mushkëri. Shmangia e këtyre shkaqeve mund të zvogëlojë simptomat e astmës.


Alergeneve


Nëse jeni alergjik ndaj substancave të caktuara (alergeneve), ju mund të zvogëlojë simptomat e astmës duke kufizuar ekspozimin ndaj këtyre substancave.
Në mënyrë që të zvogëlojë rrezikun e ekspozimit ndaj alergeneve duhet:

* Kontrolli praninë e cockroaches, sidomos nëse jetoni në zonat urbane dhe në jug të Shteteve të Bashkuara.
* Marimangat pluhur Kontrollit. Marimangat Pluhuri janë të lidhura me zhvillimin e astmës në children.1
* Pezmatim të kafshëve Kontrolli dhe alergeneve manar. Nëse ju e dini të shkaktojë tuaj manar, ajo duhet të konsiderojë dhënien atë jashtë. Nëse kjo është shumë e vështirë, duke marrë masa të tilla si mbajtja e manar tuaj nga gjumi tuaj dhe pluhuri dhe vakum shpesh mund të ndihmojë astmë tuaj.
* Kontrolli myk shtëpie, sidomos nëse jetoni në një zonë me lagështi të lartë.


Ajo mund gjithashtu të jetë e nevojshme për të shmangur ekspozimin ndaj llojeve të tjera të shkakton, simptomat, shkakton astmë.

* Merrni një e shtënë gripit (vaksinën e gripit çdo vit. A ka familja juaj të marrë atë gjithashtu.
* Merrni vaksinën pneumonisë polysaccharide (PPSV) (Çfarë është PDF?). Kjo do t'ju ndihmojë ju mbrojnë nga pneumonia dhe infeksione të tjera.
* Manage ndikim polen tuaj në ajër, nëse ju jeni alergjik ndaj tyre. Kontrolloni motit tuaj lokal ose gazetë për polen konsiderohet në zonën tuaj.
Shmangni stërvitje jashtë në mot të ftohtë. Ajri mund të irritojë traktit respirator. Nëse ju jeni jashtë në mot të ftohtë, veshin një shall rreth fytyrën tuaj dhe të marrë frymë përmes hundës.

* Shmangni ushqimet që mund të shkaktojnë simptoma të astmës. Disa njerëz kanë simptome pasi të hahet patate të përpunuara, karkaleca, arra dhe fruta të thata, apo pas pirë birrë ose verë. Këto ushqime dhe lëngje përmbajnë Sulfites, të cilat mund të shkaktojnë simptome asthmatic.
Shmangni marrë aspirinë, ibuprofen ose droga të tjera të ngjashme, në qoftë se ata të rrisë simptomat e astmës. Mendoni në lidhje me përdorimin Acetaminophen (Tylenol) në vend. (Mos jepni askujt Aspirina të rinj se 20 për shkak të rrezikut të Reye Sindromi së.)


Certifikatë mjekësore WebMD nga për shëndetin
Azhurnimi i fundit: 21 prill 2009
Ky informacion nuk është për qëllim të zëvendësojë këshillën e një doktori. Shëndetin përgjegjës për vendimet që ju bëjnë të bazuar në këtë informacion.
© 1995-2008 shëndetin, Incorporated. Shëndetin, kujdesin për shëndetin për çdo vendim dhe shëndetin logo janë marka të për shëndetin, Incorporated.