Tiroide Parandalimin e Sëmundjeve


Njerëzit Moderne uyazyka jetojnë në qytete ku ka zhvillimi i shpejtë i industrisë në mënyrë të pashmangshme çon në faktin se ata janë sëmundja më e zakonshme tiroide. Fakti që ata të çojë në një mungesë të jodit në trup, ka kohë që njihet. Vetëm njerëzit asnjë nxitim për të përdorë masat parandaluese për aq kohë sa sëmundja fillon të përparojë dhe të shkaktojë siklet, dhimbje. Një kot. Parandalimi i sëmundjes tiroide është i rëndësishëm në çdo moshë.Mangësi Jodi shkaktuar dëm të pariparueshëm për absolutisht çdo person, fëmijë dhe burra dhe gra të rritura. Në mungesë më e dukshme jodike në gratë që janë në fazat e mëvonshme të shtatzënisë. Për shkak të kësaj fëmije mund të jetë i lindur me peshë të ulët të lindjes kritike apo edhe gabim të ndodhë. Aktiviteti i dobët i trupit, duke reduktuar efikasitetin dhe shëndetin e përgjithshëm të varfër - këto janë disa nga pasojat e sëmundjes mund të shfaqet si tiroide. Efektet më të keq mund të shkaktojë vdekjen nëse zhvillimit të kancerit tiroide. Prandaj është e domosdoshme për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve, dhe edhe më të mirë - pamjen e tyre.


Për të rritur numrin në trupin e këtij elementi të rëndësishëm gjurmë dhe të humbur si jodit mund të përdorni metoda natyrale. Për shembull, të kombinuar shijshme dhe e dobishme dhe rregullisht hani, prodhimet e detit - peshk, karkaleca deti, Sturgeon havjar dhe salmon, alga deti, i quajtur lakër deti - parandalimi i sëmundjes do të jetë kusht për ju. Kripë jodizuar është gjithashtu një burim i jodit për shkak të përdorimit të saj të moderuar nuk do të dëmtojë në trup. Një ka vetëm për të kujtuar se kripa jodizuar duhet të shtohet në fund të gatimit, shtoni në sallatë, sepse trajtimi i ngrohjes ajo humb vetitë e saj të dobishme.


Është e mundur që duke ngrënë produkte të rekomanduara edhe në sasi shumë të mëdha në trup do të vijnë në sasi të jodit 100 mcg. Por kjo nuk është mjaft e mjaftueshme për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve tiroide, sepse norma e përditshme është 200 mg dozë të jodit. Ushqimi duhet të jetë e ndryshme. Nëse trupi është vitaminë mangësi, në qoftë se ushqimi është mjaft monoton dhe unsaturated, në qoftë se trupi nuk po vjen e perime apo fruta, yyazytsirnist merrni tiroide rritet sëmundje ashpër. Shumë të dobishme janë të gjitha llojet e drithërave, mollë dhe arra pishe, fara dhe bukë thekre.


Si masat që nënkupton parandalimin e sëmundjes tiroide, promovohet humbje peshe në mesin e njerëzve të cilët kanë tendencë të jenë mbipeshë. Peshë ekstra e trupit, për fat të keq, të çojë në atë që ka filluar të vuajë gjëndër tiroide. Jo më pak të prirur për rrezikun e kësaj sëmundjeje dhe ata që nuk mund të vidyazykatysya pirjen e duhanit. Prandaj, një nga masat e parandalimit mund të jetë ndërprerja e plotë e duhanit.

Për të parandaluar sëmundje tiroide ndihmë mjetet që reduktojnë ndikimin e rrezatimit ultravjollcë në lëkurën dhe trupin. Sunbathing përsëri, ajo rezulton e keqe. Rrezet e diellit të arsyeshme në lëkurën e njeriut e bën të dobishme. Por ekspozimi shumë të zgjatur nën rrezet ultravjollcë mund të shkaktojë sëmundje të padëshiruar, duke përfshirë sëmundje tiroide.


Aplikimi gjitha përpjekjet për të siguruar që vidyazykatysya e shijshme, por ushqime të panatyrshme që përmbajnë preservatives, të cilat nuk mund të konsiderohen për mjedisin e qëndrueshëm dhe të pastër, ju të rritur rezistencën e trupit tuaj për të sëmundjes tiroide.

Për fat të keq e nevojshme në ujë të jetës së përditshme mund të të shkaktojë kancer tiroide. Prandaj, është e këshillueshme për të aplikuar cilësimet e ndryshme filtrim dhe pastrues që të zvogëlojë sasinë e ndotësve të ujit dhe madje edhe bakteret e dëmshme. Ironikisht, por duke ruajtur pastërtinë në kushtet e banimit, pajtueshmërinë me të gjitha rregullat e higjienës çon në një reduktim në rrezikun e sëmundjeve kulture. Sëmundje tiroide Parandalimi përfshin pranimit ujë mineral fortifikuar me jod.


Për gratë shtatzëna, parandalimi i pamjaftueshmerise jodike është një ngjarje shumë e rëndësishme. Për të përcaktojë shtatzënë veçanta jodit permban vitamina, jod, vetëm, në formë të likuorëve alkoolike. Për të shmangur ndikimet negative të jodit, dhe të bëjë atë vetëm konsumin e favorshme, ju nuk duhet të marrë vendimet e tyre për pranimin e jodit, dhe të konsultohet me një mjek që nga jodi i tepërt në fetus vazhdojë shtatzënisë nuk është të ndikojë pozitivisht. Besohet se duke marrë zgjidhje jod ide paefektshëm dhe në djegie esophageal në trup nuk bën asnjë veprim. Përsëri, të jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun tuaj. Përdorimi i jodit në çdo sasi, në formën e ndonjë drogës duhet të jetë nën kontroll dhe me rekomandimin e mjekut, sidomos gjatë shtatzënisë. Komplekset multivitamin përmbajnë jod për gratë shtatzëna në sasi të mjaftueshme.


Në rastin e moshuar jodit pranues është gjithashtu shumë e rëndësishme, por parandalimi nuk duhet të jetë sëmundja primare shkaku serioze, në mënyrë që në moshën e rritur sasive të tepërta të jodit shkakton mosfunksionim tiroide, e cila konsiderohet gjithashtu një sëmundje. Trajtimi me përdorimin e jodit që përmbajnë drogë për të moshuarit duhet të administrohet me kujdes, rezultatet e analizave, doza duhet të rregullohen në varësi nga shkalla e pamjaftueshmerise jodike.

Në vendet e zhvilluara, të kryera parandalimin masë të mungesa e jodit. Për këtë ka përdorur kripë jodizuar. Në Poloni, Kinë, sasia Skandinavia e sëmundjes tiroide është reduktuar me rreth 90 për qind, e cila sugjeron suksesin e masave parandaluese të kryera.