Parandalimi i teknikave shpinë qafës së mitrës thjeshta


Shpinë Nayruhlyvishyy - një i qafës së mitrës përbëhet nga organizohet pranë çdo shtatë rruaza tjetër. Këtu nuk është një ushtrim i vazhdueshëm si rregullisht mbështet qafë dhe në kokë përfundon. Pavarësisht funksioneve shumë të rëndësishme të kryera qafës së mitrës, mbrojtjen e tyre goxha të dobët - shumë muskulare hollë. Kjo, nga ana tjetër, kërcënon të lëndimeve të mundshme. Në shkelje të shkëmbimit në fushën e disqe intervertebral qafës së mitrës dhe modifikuar. Rezultati është një plagë disk në seksionin degjenerative-distrofike. Kjo osteokondroza e shpinë qafës së mitrës. Simptomat e kësaj sëmundje janë dhimbje që ndikojnë në kokë, qafë, rajon zverku dhe të bëhet më e fortë gjatë lëvizshmërisë. Përveç kësaj, ka shenja të tjera - kjo mund të jetë shteti i marramendje, vjellje dhe tringëllimë në veshët. Në fillim të kokës mund të dëgjojë pohruskuvannya, shqetësuar ndjeshmërinë nga pinching mbaresa nervore. Kjo e vërtetë e tmerrshme për osteokondroza. Por sëmundja mund të shmanget nëse duhet dhe rregullisht kryejnë parandalimin. Pra, në mënyrë që të mos vuajnë shpinë qafës së mitrës, ka disa teknika të thjeshta që ju mund të kryejnë në shtëpi. Së pari, ju duhet të shtypni ballin e tij në pëllëmbë të tij dhe të zgjas qafën. Kryen ushtrim tri herë për shtatë sekonda. Pastaj të kryejë operacionin e njëjtë mbi shpinat e tyre me të njëjtin numër të qasjeve dhe kohës. Pastaj ju të hyjë në lojë uiski. Qafën intensive, prodhimin shtypur tempullin e majtë të dorës së tij të majtë dhe me të njëjtën të drejtë. Tre grupe të shtatë sekonda.


Next - Kreu i hedhur pak mbrapa. Duke u përpjekur për të kapërcyer rezistencën dhe njëkohësisht lodhje muskujt e qafës, ju duhet të shtypni mjekër të fossa qafës. Run të paktën pesë qasjeve. Një tjetër opsion. Pozicioni kokën dhe supet drejtë. Ngadalë rrotullohen kokën tuaj të jetë e mundur në të djathtë dhe të majtë. Vazhdimisht të kryejë pesë herë. Pastaj bjerë mjekër në qafë dhe të kthejnë kokën pesë herë në anën e djathtë, pastaj të majtën. Hidhe kokën mbrapa për të prekur dhe të provoni duke përdorur veshit të djathtë në të djathtë shpatullën. E njëjta gjë është bërë me veshin e majtë drejt shpatullën e majtë. Bëni pesë udhëtime në çdo. Ushtrime të tilla rekomanduar për të kryer gjatë ushtrimeve të mëngjesit dhe praktikë gjatë ditës. Zbatimi i mundshëm i të dy ulur dhe në këmbë. Mos harroni në lidhje me trajnimin për të forcuar shpinën. Në fund të fundit, në qoftë se vuan nga shpinë, qafës së mitrës, gjithashtu, do të jetë në rrezik. Rastësisht, një ushtrim në rotacionet rrethore kokës - është një mit, sepse si çdo e mirë dhe të merrni të plagosur mjaft e thjeshtë. Qëndrimi i grave duhet të i kushtoj vëmendje për të. Dhe jo vetëm të saj. Është shumë e rëndësishme për pamjen tërheqëse është pozicioni i saktë kokë. Poshtë, ose tërhequr në supet e kokës, ndërsa shton ecur nder. Pozita e uli kokën thotë se muskujt e qafës janë të relaksuar. Rrudhat shfaqen në qafë, jo vetëm për shkak të moshës, por edhe në muskujt vuajnë tolerim. Për më tepër, asnjë grumbull panevojshme pidborid. Për të shmangur të gjitha këto, ne nuk duhet të harrojmë se muskujt e qafës gjithashtu duhet forcimin dhe trajnimin. Shpesh zonjat mund të vëzhgojnë probleme me qafës së mitrës në qoftë se puna specifike është që të kemi një kohë të gjatë për të qenë në të njëjtën pozitë dhe sy të drejtpërdrejtë në një pikë. Sidomos i rrezikshëm në këtë drejtim ulur pozicion. Si rezultat, nuk është forcim i muskujve apo ulur varg e levizjes. Kjo çon në ndryshime në rajon qafës së mitrës, duke shkaktuar të shpeshta janë dhimbje koke dhe shkelje të një tjetër lloji. Pra, në mënyrë që të mos vuajnë më pas, do të forcimit shpinë duhet të jetë tani. Përveç kësaj, është e rëndësishme për të mbajtur pozicionin e duhur kokës gjatë pjesës tjetër, fle në shtratin rrit ngurtësi dhe të përdorni një jastëk banesë. Disa ekspertë rekomandojnë fare të përmbahen nga përdorimi i pillows, ndërsa gjumi. Një nga varietetet e sëmundje degjenerative disk është i qafës së mitrës-kraharorit osteokondroza. Masazh qafës së mitrës-kraharorit është një parandalimin e madhe e sëmundjeve. Zakonisht ajo përfshin elemente të tilla si dridhje, stroking, squeezing dhe, natyrisht, trazim. Një masazh i tillë është e dobishme për furnizimin me gjak të indeve që rrethojnë shpinë. Përveç masazh profilaktike promovon kërc trofyke, duket ndikim efektiv në muskujt. Kjo, nga ana tjetër, mbështet tonin e tyre të përgjithshëm.