Parandalimi i sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të transmetueshme tek meshkujt pas lidhje aksidentale


Pavarësisht arsimit shfrenuar seksuale, shumë prej qytetarëve tanë të vendosur lidhje të rastit, pa përdorur një prezervativ. Infeksionet e infektuar, sëmundjet seksualisht të transmetueshme (IST), thjeshte e partnerëve rastësor seksit. Këto përfshijnë infeksionet, si klasike: sifilizin, gonorrenë, tryhomanoz dhe "infeksioni moderne", klamidia, Mycoplasma, ureaplasma dhe kërcënuese nga HIV dhe hepatitit viral. Për atë që kërcënon kontraktuese këto infeksione është e njohur, në këtë artikull ne do të diskutojmë se si për të parandaluar sëmundje.
Çfarë duhet të bëni nëse mbahen seks të pambrojtur?

Së pari, ju duhet sa më shpejt të jetë e mundur me sapun dhe ujë për të larë organet gjenitale dhe të shkojnë në tualet dhe urinoj.
Së dyti, procesi i aparatit gjenital antiseptik drogës myromystynom ose Betadine tilla.
Së treti, të shkojnë nëpër parandalimin e drogës. Në këtë çështje ne do të fokusohemi më poshtë.
Së katërti, pavarësisht nga fakti se efektiviteti i parandalimit medekamentoznoy afër 100% në dy javë për të diagnostikuar infeksion uretral - dorën mbi analizën e kontrollit nga PCR, dhe një e gjysmë në muaj për të dhuruar gjak për antitrupa të HIV, hepatit dhe treponeme zbehtë.

Së pesti, për të shmangur seks me partnerët e rregullta seksuale që t'i nënshtrohen provimit të përshtatshme.

Çfarë është sëmundje e parandalimit të drogës, sëmundjet seksualisht të transmetueshme (IST)?


Parandalimi i drogës marrëdhënie të pambrojtura seksuale të jetë e mundur brenda pak ditësh pas raportit seksual. Parandalimi i drogës - një trajtim që parandalon zhvillimin e sëmundjeve të shumta seksualisht të transmetueshme. Kjo metodë e parandalimit rekomandohet veçanërisht në qoftë se një maksimum prej dy ditësh pas seksit të pambrojtur, rezulton se partneri juaj është i sëmurë disa nga këto sëmundje: gonorre, mycoplasmosis, sifilizi, Trichomoniasis, ureaplasmosis, klamidia.
I cili pengon zhvillimin e parandalimin e sëmundjes dhe ilaçe nuk janë?


Parandalimi i drogës parandalon zhvillimin e sëmundjeve të tilla si gonorrea, klamidia, ureaplasmosis, mycoplasmosis, sifilizi, trichomoniasis. Por mos harroni, ende nuk është shpikur ilaçe që do të shpëtojë njeriun nga herpes gjenital dhe disa sëmundjeve të tjera. Parandalimi i drogës gjithashtu nuk e parandalon zhvillimin e sëmundjeve virale - HIV dhe hepatit viral.


Çfarë është parandalimi i drogës?


Sëmundjet e parandalimit të drogës, sëmundjet seksualisht të transmetueshme (IST), është administrimi i barnave (antibiotikët), të cilat janë germs ndjeshme që shkaktojnë këto sëmundje. Kjo formë tabletë zakonisht një ose dy të shtëna dhe marrjes.Parandalimi i dëmshëm për shëndetin e drogës?


Shumica e barnave që janë të emëruar për parandalimin e sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të transmetueshme (IST), emëroi një herë - marrjen ose marrjen e injektimit shumë e madhe. Kjo, natyrisht, zvogëlon rrezikun e efekteve anësore të tilla si dysbiosis. Megjithatë, përdorimi i shpeshtë i antibiotikëve spektrin e gjerë të çon në zhvillimin e rezistencës antibiotik.


Efektiviteti i parandalimit të drogës?


Parandalimi i drogës është në fuqi në treponem zbehtë (agjent shkaktar i sifilisit), honokokkokov, mykoplazmat, tricomonas, ureaplasma, klamidia, gardnerellas në qoftë se bëhet në një kohë që disa ditë pas raportit seksual të pambrojtur.