Parandalimin e sëmundjeve të shoferëve profesionale


Puna është një formë efektive e aktivitetit të njeriut, e cila ka një efekt pozitiv mbi shëndetin e tij dhe siguron mirëqenien në shoqëri. Megjithatë, ka lloje të caktuara të punës, të cilat, të kombinuara me kushtet e pafavorshme që shkaktojnë sëmundjet profesionale. Ky publikim do të konsiderohet parandalimin e sëmundjeve profesionale dhe një grup i shoferëve, i cili mund të ndajë sëmundje.
Grupeve të profesioneve sëmundjeve shoferët:
1. Sëmundjet legen dhe shpinë. Origjina e këtyre sëmundjeve që lidhen me të qenit një shofer në një pozitë të vështirë funksionale për një kohë të gjatë pas timonit. Ky grup i sëmundjeve përfshijnë osteokondroza, radiculitis, prostatitis dhe hemorroide. Duhet të theksohet se sëmundja më e zakonshme në këtë grup është prostatitis. Vështrime fikse që prostatitis është subjekt në 40% - 60% e popullsisë mashkullore. Shfaqja e kësaj sëmundjeje, promovon peshë shkakton - pirja e duhanit, konsumi i alkoolit, por njerëzit shoferët që punojnë, arsyeja kryesore - stagnimi i qarkullimit të gjakut në legen e pozitë të pakëndshme ulur ndërsa ngarje. Prostatitis, krahasuar me hemorroide, të rrezikshme për njeriun si sëmundje të prostatës shpesh çon në impotencë.2. sëmundje kardiovaskulare. Ky grup i sëmundjeve është e lidhur me stres të fortë emocional dhe tension të vazhdueshëm, ndërsa ngarje të çon në sulme në zemër, zemër dështimit ritëm dhe hipertensionit.

3. sëmundje të traktit gastrointestinal. Ky grup i sëmundjeve që rrjedhin nga kequshqyerja dhe shofer të parregullt gjatë operacionit. Shumica e të gjithë, kjo vlen edhe për profesionistë - shoferët, shoferë të kamionëve, jo shoferi dashuruar.

Parandalimi:
Me qëllim të parandalimit të shfaqjes së sëmundjeve në ujë dhe më shumë bëhet kronike:


1. Kryerja e një shumëllojshmëri të aktiviteteve fizike, ushtrime dmth qendra ditore gjimnastikor që nxisin sistemin kardiovaskular, duke mbajtur ton normal të sistemit nervor dhe përmirësimin e qarkullimit në trup. Ju duhet të kryejë një sërë normale të ushtrimeve gjimnastikor, vetëm me një kusht - duhet të jenë të pranishëm përkulje, shtrirje dhe lëvizje rrethore në shpinë mesit. Ky është elementi më i rëndësishëm i ushtrimit që është e nevojshme për qarkullimin normal të gjakut në legen.


2. douches. Kjo procedurë është një domosdoshmëri për parandalimin e sëmundjeve shoferëve profesionale. Sa më shumë që ta bëjë këtë, ajo do të jetë e lehtë - çdo ditë, në mëngjes, pas marrjes së një dush konvencionale, të shkojnë për një kontrast. Për të kryer tranzicionin nga lartë në temperaturë të ulët të ujit, ju gradualisht, veçanërisht njerëzit e parë të marrë dush. Kur ju të ndryshojë temperaturën e ujit nga të ftohtë të nxehtë, të udhëhiqen nga ndjenjat tuaja - temperatura e ujit duhet të jetë e durueshme për të lëkurës dhe se ajo mund të përballojë disa sekonda. Këto ndryshimet e temperaturës, të stimuluar qarkullimin dhe qarkullimi qendrore të gjakut të lëkurës, stimulon sistemin imunitar dhe të çojë në ton normal të sistemit nervor.


3. Duke ecur në ajër të pastër. Për të rritur dhe për të ruajtur funksionet normale jetësore stërvitje të nevojshme të përditshme në këmbë jashtë, për 40-60 minuta. Gjatë kësaj kohe, ju duhet të ecin rreth 5 kilometra. Kohën e ditës kur ju bëni këto shëtitjet, nuk ka rëndësi - se ata mund të kalojnë në mëngjes dhe në mbrëmje.

Së fundi, duhet të kujtojmë, për të shmangur sëmundje të mundshme ose të bëhet kronike, duhet kohë për t'u konsultuar me një mjek i cili e bën një diagnozë të saktë dhe, nëse është e nevojshme, do t'ju përshkruajnë trajtim.