AlergjiAlergji - një sëmundje karakterizohet nga reagimi joadekuat ndaj substancave të ndryshme (duke përfshirë edhe të padëmshme) - ata janë quajtur zakonisht alergene.
Në mënyrë tipike, alergji shoqëruar nga acarim dhe skuqje të lëkurës, konjuktivit, rrufë, dispepsi, astma dhe të tjerët. Në disa raste, mund të shkaktojnë alergji proceset anafilaktike të njerëzve. Atëherë duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor, pasi kjo gjendje mund të kërcënojnë funksionimin normal të trupit.


Disa nga këto simptoma të alergjisë (skuqje të lëkurës) mund të shkaktohet nga ndonjë alergeneve, dhe si shok anafilaktik - Jo (Medicines, pickim insekti).
Nëse keni ndonjë simptome të ngjashme me alergji duhet të konsultoheni me një mjek, allergist. Ai do të ketë nevojë për të diagnostikuar dhe të përshkruajnë trajtim të duhur, me të cilin simptoma të katandiset në asgjë.