Parandalimi i sëmundjeve kardiovaskulare


Në kohën e tashme një problem shumë urgjent i vdekshmërisë së popullsisë të punës për shkak të sëmundjeve të ndryshme. Një nga vendet e para në "listë e zezë" zënë sistemin kardiovaskular.
Ne kemi nevojë parandalimin?
Pavarësisht nga fakti se në vitet e fundit, mjekësia ka përparuar në këtë fushë dhe ka arritur rezultate të konsiderueshme, problemi mbetet. Duke pasur parasysh sa më sipër ka shqetësime serioze të shumë qytetarëve për jetën dhe shëndetin e tyre, si dhe shëndetin e familjes dhe miqve.


Por kjo është e çdo mjeku do të ju tregojnë se trajtimi më i mirë - nuk është gjë tjetër veçse një parandalim. Është shumë më e lehtë për të parandaluar përparimin e sëmundjes sesa në të ardhmen të merren me pasojat e saj. Pra, atëherë ne do të diskutuar metodat më efektive të rekomanduara nga parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare.
Mjekët konvencionalisht ndarë gjitha metodat e parandalimin e sëmundjeve të sistemit kardiovaskular në dy grupe:

 • parandalimin e drogës;

 • parandalimi unmedicinal.


 • Përveç kësaj, ekziston një ndarje e parandalimit primar dhe sekondar globale. Konsideroni secili prej tyre veç e veç.
  Veprimet fillestare
  Parandalimi parësor i sëmundjes kardiovaskulare përfshin masat efekte të tilla në trup që janë projektuar për të parandaluar dhe për të eleminuar shfaqjen e faktorëve të rrezikut për sëmundje aterosklerotike.
  Ajo është për qëllim kryesisht në ndryshimet e jetesës, si dhe identifikimin e zakone të këqija që mund të kontribuojnë në zhvillimin e sistemit kardiovaskular dhe eliminuar ato si të jetë e mundur.

  Përveç kësaj, këtu përfshihen faktorë të ndryshme kulturore dhe sociale, të tilla si sigurimin e çdo qytetari me qasje në kujdes shëndetësor, duke siguruar kohë për t'u angazhuar në shëndetin e tyre, duke siguruar stimuj dhe shumë, shumë të tjerë.
  Interesante, drogat që janë përdorur për të parandaluar sëmundjet kardiovaskulare përfshijnë të gjitha mjetet e njohura të tilla si aspirina.
  Dhe, natyrisht, ne nuk mund të përfshijë në këtë listë të mbushur boshllëqet në njohuritë e publikut në fushën e parandalimit të sëmundjeve kardiovaskulare. Kur bëhet fjalë për parandalimin e sëmundjes kardiovaskulare tek një pacient të veçantë, atëherë ajo është e mëposhtme:


 • Ndërprerja e plotë e duhanit.

 • Monitorimi i rregullt i tensionit të gjakut.

 • Marrja e dozave të vogla të aspirinës (për njerëzit me një rrezik të vërtetë të sëmundjes).


 • Nuk është problem i majtë pambikëqyrur e peshë të tepërt. Nëse ekziston, ai duhet të jetë metoda e drejtë për të reduktuar atë në një minimum, pasi ajo është një faktor i rëndësishëm në shfaqjen e sëmundjeve të ngjashme.
  Parandalimi më tej
  Si për parandalimin e mesme e sëmundjeve kardiovaskulare, është i zbatueshëm për ata që tashmë kanë një problem. Këtu qëllimi kryesor është për të parandaluar përsëritjen, të zvogëlojë frekuencën dhe shtrirjen e komplikime, të zvogëlojë numrin e rasteve dhe për të reduktuar periudhën e hospitalizimit.

  Mjekët janë krijuar sëmundje, shenjat klinike të cilit përcaktojnë grupin e pacientit në rrezik të lartë të sistemit kardiovaskular:

 • atherosclerosis;

 • aneurysm;

 • diabeti dhe të tjerët.


 • Nëse pacienti është referuar rrezikut, ai menjëherë siguron për ekspozim në shënjestër të drogës.
  Sa më shpejt që ju të filloni të përdorni masa për të parandaluar sëmundjet e zemrës, më pak të ngjarë që ata do të ndikojë në ju. Ajo nuk ka të zvogëlojë rrezikun e ndonjë sëmundje, duke përfshirë kardiovaskulare, si duke u kujdesur për trupin tuaj.