Parandalimi i diabetit


Diabeti - një sëmundje serioze dhe hulumtime të shumta shkencore eksperimentale dhe klinike për qëllim jo vetëm të përcaktojë shkaqet dhe mekanizmin e zhvillimit të diabetit, por edhe për mundësinë e parandalimit të shfaqjes saj.
Është e njohur se manifestimi klinik i diabetit është paraprirë nga një periudhë të gjatë, e cila shkon në shëndet të plotë, por këtë herë trupi po ndryshon dhe shkeljet që vazhdojnë të çojë në fillimin e shenjave klinike të sëmundjes (rrit oreksin, etje, Polyuria, humbje peshe kruarje në bigëzim, sëmundjet inflamatore dhe pustular lëkurës, etj).


Për fat të keq, parandalimin e diabetit në kuptimin e plotë të fjalës nuk ekziston, por tani zhvilluar me sukses diagnostifikimit imunologjike, me të cilin për të zbuluar mundësinë e diabetit në fazat e hershme në sfondin e një shëndet të plotë. Ymmunodyahnostykumы tilla do të zbulojë praninë e antitrupave të ndryshme na antyhe islets pankreasit. Për qëllimet e diagnostikimit të hershëm, duke përdorur testin e glukozës në tolerancë dhe metoda të tjera. Niveli i njohurive tona të Patogjeneza e diabetit na lejon që të japin disa këshilla. Këto rekomandime janë të ndryshme për familjet ku ka të sëmurë me diabet tip I dhe II. Fëmijët e prindërve që vuajnë nga specie duhet t'i nënshtrohen një inspektimi të posaçëm për të identifikuar ndjeshmërinë e tyre ndaj diabetit dhe fëmijët e tilla duhet të caktohen në grup vëmendje të veçantë për të (rrezikut). Anketa është të identifikojë gjenet e sistemit histocompatibility ose sisteme Hb A. Fëmijët me gjenet N1AV6 B15 DK.3 DK.4 duhet të jetë një grup të veçantë, si dhe mundësinë e zhvillimit të diabetit ata janë disa herë më e lartë se sa tek fëmijët - media normale (jo-diabetik) sistemi gjen NA.


Rreziku më i madh për këta fëmijë janë sëmundjet infektive - shytave, rubeolës kongjenitale, virusi B4 Coxsackie dhe të tjerët. Nëse keni ndonjë nga këto fëmijë të listuara sëmundje ngjitëse përveç trajtimit themelor është rekomanduar përdorimin e interferon, immunomodulators, vitamina dhe mjete të tjera për të forcuar sistemin imunitar, pra me krijimin e kushteve të parandaluar dëme të jetë e mundur islets pankreasit viruset e listuara dhe shfaqjen e reaksioneve imune çojë në zhvillimin e diabetit. Në njerëzit në rrezik të cilët kanë pasur infeksione në vitet e nevojshme për të provuar periodikisht glukozë ngarkesës dhe për të përcaktuar praninë e antitrupave ndaj islets pankreatik në serum për zbulimin e hershëm të diabetit subklinike është në (latent) fazë.

Në vitin 1993, mjekët amerikanë publikoi të dhënat e parë inkurajuese në lidhje me parandalimin e mundshme e diabetit. Një grup i fëmijëve nga prania e antitrupave në serum të ndryshme anti-1 gjeneve pankreatik ishull kryer trajtimin profilaktik me doza të ulëta të insulinës, e cila nuk shkaktojnë shenja klinike të hypoglycemia. Në periudha e fëmijëve të vëzhgimit ishin në dietë të lirë deri në fund të vitit të tretë, 80% e tyre ishin të shëndetshme. Grupi i dytë i fëmijëve me ato të niveleve të antitrupave në serum trajtimin e insulinës është realizuar (grup kontrolli) dhe më shumë se 80% të tyre në periudhën e vëzhgimit ka pasur shenja të diabetit. Përdorimi i gjerë i kësaj teknike do të lejojë përgjigje më të saktë për mundësinë e llojit parandaluese.

Përveç kësaj, në vitet e fundit, ka gjetur se diabeti është më e zakonshme tek fëmijët që ishin në lindje mbi të ushqyerit artificial. Fakti që përbërja e formulës foshnjore që është përdorur për të furnizuar qumësht të lopës. Përdorimi i përzierjeve të tilla për të ushqyerit e foshnjave me predispozicion për diabet, promovon zhvillimin më të shpeshta të diabetit të tyre, në krahasim me të sapolindur të cilët janë të ushqehen me gji. Themeluar një mekanizëm përmes të cilit inicimi dhe aktivizimi i proceseve imun që çojnë në diabet. Ajo u gjet se përbërja e proteinave të qumështit të lopës është albumina dhe albumin fragment, i quajtur "ABBOS"Ka një peshë-daltonë molekulare 69kylo se pothuajse plotëson molekulare pesha qelizë-sipërfaqe qelizat proteina beta. Edukimi për proteina "ABBOS" antitrupat ne trupin e porsalindur, i cili është në të ushqyerit artificial, nga reaksioni kryq me proteinat e qelizave beta çon në shkatërrim, reduktimin e numrit dhe shfaqjen e shenjave klinike e diabetit tyre.

Këto dhe studime të tjera botuar në 1993-94h.h. mund të ndryshojë qëndrimin tonë për mundësinë e parandalimit të diabetit 1typa. Nëse më shumë "dje" ne kemi besuar se parandalimi i vërtetë ed jo, çështja e mundësisë së parandalimit të tillë mund të përgjigjet në mënyrë pozitive.
Parandalimi parësor i diabetit është për të ndaluar përdorimin e qumështit të lopës dhe komponentëve të tij në foshnjave dhe fëmijëve të vegjël. Në zbulimin në serum të fëmijëve me faktorët e rrezikut për Antitrupat ndaj antigjenit islets pankreasit është mungesa e shenjave klinike të diabetit, duhet t'i jepet futjen e dozave të vogla të insulinës që i ngadalshëm dhe i ndalojnë mekanizmat imun e diabetit. Ajo gjithashtu ka një efekt pozitiv në raste të tilla nikotinamides dhe mjeteve të tjera të ndikon në sistemin imunitar. Edhe pse këto studime janë kryer në grupe relativisht të vogla të fëmijëve, duke i inkurajuar rezultate, por shpresa për mundësinë e vërtetë ed parandaluese në të ardhmen e afërt.

Lidhur me parandalimin YNZD, pjesëmarrja e të cilave janë të njohura për të llogari për 75-80% të të gjitha rasteve të diabetit janë të ndryshme. Pavarësisht nga fakti se trashëgim në këtë lloj të diabetit shfaqet më shumë se diabet tip I, faktori kryesor jashtëm kontribuar në zhvillimin e saj, është overeating se marrja e tepruar e energjisë në trup. Prandaj, në familjet e pacientëve me diabet tip II duhet së pari të kryejë aktivitete që synojnë luftimin e overeating, konsumi i tepruar lehkousvaevaemыh karbohidratet (sheqer, mjaltë, karamele, etj). Prindërit duhet të dinë se plotësia e fëmijëve të tyre nuk është një shenjë e shëndetit, por promovon zhvillimin e obeziteti dhe diabetit për shkak të parandalimit trashje duhet të fillojë që nga fëmijëria.

Fëmijët pesha e trupit duhet gjithmonë të plotësojnë normën fiziologjik. Fëmijët duhet të angazhohen rregullisht në stërvitje fizike, si edhe mungesa e lëvizjes (pasivitet fizike) nxit trashje. Fëmijët me mbipeshë nuk e pëlqen lojrave celular, kalojnë shumë kohë para TV dhe ata shpesh janë infermierja e shkollës përjashtohen ose mjek nga ushtrimi që në shumicën e rasteve pabazuar dhe të çon për të fituar peshë më të madhe.
Në rrezik të zhvillimit të diabetit tip II duhet të përfshihen gratë që gjatë shtatzënisë kishte një shtim të madh në peshë (më shumë se në shtatzëni normale) dhe gratë që lindi fëmijë të vdekur ose të gjallë peshon më shumë se 45 kg. Gjatë shtatzënisë Në gratë tilla gomë 1 -2% të rasteve intolerancës glukozës apo diabet. Pas dorëzimit, zakonisht, gjendja e metabolizmit të karbohidrateve në normale, por pas 5-10 vjet pas lindjes, nëse jo të masave që parandalojnë trashje në 10-20% e grave mund të zhvillojnë diabetin.

Në këtë drejtim, të gjithë njerëzit duhet të jetë në vëzhgim klinike dhe periodikisht ata kanë nevojë për të kryer ngarkesë glukozës. Për zbulimin e hershëm të diabetit mellitus dhe metabolizmit të karbohidrateve kryer së fundmi vendosmërinë e hemoglobinës glycated, nivelet e larta të cilat në mënyrë të besueshme tregon (më saktë se glukozë ngarkesës provë) në metabolizmin e karbohidrateve.
Ju duhet të dini se çdo sëmundje mund të nxisin metabolizmin e karbohidrateve dhe zhvillimin e diabetit. Prandaj, trajtimi në kohë dhe të saktë e të gjitha sëmundjeve gjithashtu ndihmon për të parandaluar diabetin.