Shkaqet Psychoorganic sindrom, manifestime, trajtim


Sindromi Psychoorganic (psyhosyndrom organike) - çrregullim mendor i shkaktuar nga një plagë organike të trurit, e cila është e shoqëruar nga një rënie në aftësitë intelektuale, dëmtim kujtesës dhe çrregullime të ndikojë. Në tablonë e përgjithshme klinike, sindromi psyhoorhanycheskyy ka specifikën e vet, është një shkelje e emocionale - personi vullnetshëm. Ky sindrom ndodh pothuajse çdo moshë, por më shpesh ato vuajnë individ i moshuar
Shkaqet
Sëmundja ndodh kur sëmundje vaskulare dhe proceset atrophic e trurit, si pasojë e lezioneve të ndryshme të sistemit nervor qendror, kokë - lëndimit të trurit, sifilis, encefalit, për shkak të çrregullimeve metabolike kronike dhe intoksikimet të ndryshme, me abscese dhe tumoreve të trurit


Manifestimet
Para së gjithash, shkelja e inteligjencës pacientit manifestuar në uljen e kritikave gjatë vlerësimit të tjerët dhe me veten. Për shembull, pacienti mjaft të saktë vlerëson të mirë dhe të keqe, por në lidhje me të tjerët shpesh të shprehura gabimisht, e bën sjelljen e trashë pa e kuptuar atë. Ndryshme gradë fillon të përkeqësohet aftësinë për të fituar njohuri të reja; cilësia dhe sasia e njohurive të marra në të shkuarën të reduktuar në masë të madhe; sasi të kufizuar të interesave. Gjuhës përkeqësuar (fraza struktura thjeshtuar, reduktuar fjalorin), pacienti fillon të përdorë gjithnjë e më fjalë ndihmëse dhe modelet fjalë; rozyazytsi bëhet i paaftë për të dalluar të rëndësishme dhe të hutuar lehtë nga detaje të vogla, duke theksuar për ta. Menduarit bëhet i njëanshëm, konservatore, të cilat së bashku me vlerësimin e ndryshuar e rezultateve në pacientit qenë në gjendje të mbulojnë të gjithë situatën. Përkeqësuar ngjarjet ruajtjen aktuale, reduktuar aftësinë për të ruajtur perceptuar.

Çrregullime të ndikojnë në të shumtën e rasteve shfaqet lumtur - miqësore apo të ulët humor, ndryshimin shpesh vërejtur, e cila varet nga rrethanat e jashtme, por mund të jetë spontane. Në rastet kur ka një ndryshim të mprehtë e humor në pacientët me intervale të shkurtra duket tearfulness, nervozizëm; Shprehjet depresion, lehtësisht të ndryshuar humor të lumtur ngritur; Optimizmi i pabazuar dhe "umylennostyu" që shoqëroi shprehjet përkatëse fytyrës; rritur - luaj humor. Në të gjithë këtë, një person mund të jetë edhe jashtëzakonisht përputhje dhe sugjerime, dhe shumë kokëfortë.

Sindromi Psychoorganic mund të ndodhë gradualisht (formë kronike) ose akute (pas lëndim në kokë - lëndim, asfiksisë akute, goditje).
Manifestime të butë të sëmundjes përfshijnë: lodhje, dobësi nevrikosur, humbje e kujtesës dhe të lehtë kritika ngushtimin lehtë të gamës së interesave.
Të manifestimeve të rënda përfshijnë: prishjen e kujtesës, mungesa e tipare të veçanta të karakterit dhe, shkeljeve të rënda të inteligjencës emocionale.

Për shkak të ndikimit të efekteve të tjera të dëmshme (toksiciteti i origjinës të ndryshme, infektive dhe sëmundjeve somatike) në shumicën e pacientëve me një sindrom të veçantë psyhoorhanycheskym mund të përjetojnë statusin marramendje (në formën e jerm apo mpirje). Pas traumave mund të shkaktojë depresionin reaktive

Trajtim
Trajtimi i kompleksit sindrom dhe që synojnë të sëmundjes themelore. Masat e rekomanduara terapeutike: protyvospalytelnaya, dehydratsyonnaya, terapi psychopharmacological dhe rassasыvayuschaya kombinuar me psikoterapi. Për të hequr simptomat nevrozopodobnoy, për të përmirësuar gjumin dhe oreksin për rritjen e vëmendjes dhe kapacitetin mendor hypnoterapyyu përdoret (ose llojet e tjera të psikoterapisë në mendje). Gjithashtu ndikuar pozitivisht nga kurset vitaminë dhe agjentët nootropic.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:

1. maniak - psikozë depresive
2. sindroma catatonic