Terapi Pulse


Terapi Pulse - një metodë mjaft e re, por efektive e trajtimit e cila është e bazuar në përdorimin e dozave të larta të barnave të caktuara për disa ditë.

Pulse terapi kortikosteroidAjo është përdorur shpesh në sklerozë të shumëfishtë është terapi impuls që mund të arrestojë edhe përkeqësimi dhe në mënyrë efektive të zvogëlojë sëmundjen. Droga intravenoze corticosteroid çon në një veprim protyvootechnomu fuqishëm, anti-inflamator dhe membranostabylyzyruyuschemu.

Terapi metilprednizolone pulsi nuk shkakton komplikime mëdha dhe metabolizuar shpejt në trup.
Është thënë se terapia prednisolon impuls - shumë efektive dhe trajtim të përballueshme në krahasim me injeksione të tjera. Lëvore veshkave sekreton me kortizon hormon, dhe zëvendësuesit të sintetizuara artificialisht është vetëm prednisolon.
Medypred - mjekësi efektive përdoret në doza në terapi impuls shoku. Për shkak të veprimit të drogës është shtypjen e neutrofilet e monocitet. Përdorimi Medypreda shumë më efektive se prednisone, por ajo është mjet mjaft i shtrenjtë.

Si mund impuls terapi?


Thelbi i terapisë klasike impuls është si vijon:

 • Infuzion intravenoz i doza të mëdha të drogës, kortikosteroidet.

 • Futja e drogës ndodh një herë në ditë për tre ditë.

 • Procesi i ndërmarrë infuzion për 30-40 minuta.


 • Efektet anësore të terapisë impuls


  Gjatë trajtimit, metoda të tilla shpesh vërejtur efekte anësore, të cilat janë të shprehura në

 • shtim në peshë;

 • skuqje e lëkurës (fytyre dhe fytyre);

 • depresioni;

 • ankthi;

 • stresi.


 • Procedurat më të zakonshme kryhen menjëherë pas kthimit pacientit për peshën e tij të zakonshme, dhe fytyra e tij pastruar. Nëse simptomet vazhdojnë, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj.