Pulse normë normale njerëzore impuls


-gt; R3r3r3207.

-gt; R3r3r3207.

Quajtur valë-si impuls oscilimet e gjakut në arteriet e shkaktuara nga zemra.
Çdo shtytje apo rrahje - një tkurrje e zemrës.
Nëse ju vendosni gishtin tuaj për ku pothuajse e vendosur nën lëkurë
arterie, ajo mund të jetë e lehtë për të ndjehen një valë të rreh. Me moshën,
ndryshimet norma e zemrës, dhe kështu për norma të ndryshme impuls grupe moshe do të ndryshojnë.
Po, norma fëmija është 180-140 rrahje në minutë, në fëmijën vjeçar - 115-110 BPM. / Min., Në moshën 14-15 vjeç është 80-85 rreh impuls. / Min, atëherë norma impuls është zvogëluar pak, dhe shkalla e rritur është tregues i 75-60 rreh. / Min, dhe në pleqëri ai përsëri pak më të shpeshta - rreth 80 BPM. / Min.


Gjithashtu, puls e burrit pak më e ulët (rreth 10 goditje) se në femra. Gjatë gjumit, norma e zemrës frekuenca është 10-20 rreh ulët.
Nga zemra Shkalla varet nga gjatësia e jetës,
se
më pak zemra rreh ushtrim, aq më shumë do
jeta. Ideja është që të shëndetshme, zemra trajnuar lehtë mund të trajtojë e ngarkesës, por pastërvitur duhet të bëjë më shumë shkurtesave për jetën.


Si dhe kur mund të përcaktojë nëse një person është impuls normal?
 

Kjo aftësi është e nevojshme

Çdo pasi kjo shifër do të mësojnë në lidhje me shëndetin. Një mjek me përvojë dëgjohet
impuls mund të thoni në lidhje me atë që sëmundjet janë një personi në lidhje me sëmundje ka pësuar gjatë jetës së tij, pasi çdo gjë është shfaqur në aktivitetin e muskujve të zemrës.
Deri më sot, një numër i madh i pajisjeve për të matur shkalla e zemrës, por metoda më e pandërprerë dhe efektive është aplikuar
mjekësi tradicionale.


Që nga dita ndryshimet norma impuls, ajo është shumë e rëndësishme se çfarë kohë të ditës është e nevojshme për të kryer matjet që të merrni rezultatet më të sakta.

Shkalla më e ulët e zemrës bie në mëngjes dhe në mbrëmje, kur një person qëndron, shkalla e tij e zemrës gjithashtu ngadalëson. Mbi këtë bazë është e lehtë të konkludohet se të dhënat e sakta për të matur pulsin e saj në të njëjtën pozitë në të njëjtën kohë.
Koha më optimale për këtë mëngjes është konsideruar, sa më shpejt që personi është i zgjuar dhe në një pozicion të prirur. Dëgjoni goditjeve kanaçe për 30 sekonda ose 1 minutë, më shumë të dhëna të sakta do të merret pas llogaritjes 1 minutë.

Megjithatë, një gabim i madh do të jetë në qoftë se masa është 30 sekonda dhe të shumohen me 2. Të dhënat gjithashtu e mirë
Koha për të kontrolluar pulsin
është periudha në mes drekë dhe mëngjes, është nga 11 në 13 orë. Rrahje zemre në këtë periudhë një të qëndrueshme, të qetë dhe të qëndrueshme.


Që bredh është
marrjen e provave që pulsi është normale apo jo, ju duhet të dini dhe çfarë ju nuk keni nevojë për të matur frekuencën e vet. Pra, ju nuk mund të masë rrahjet e zemrës:


- Pas ushtrimit, masazh;


- R3r3r3204. kur shumë të uritur;


- Pas qëndrimit në një dhomë të nxehtë apo nga zjarri në të ftohtë;


- Pas seksit, banja, larjes;


- Femrat - gjatë menstruacioneve.


Vendi më i mirë për të kontrolluar pulsin në trupin e njeriut - është arteria radiale - domethënë, duhet të tërhiqen në gjerësinë e gishtit në linjë fund e dore.
I madh gabim shumë kanë matur shkalla e zemrës me gishtin tuaj, si ajo është një anije dhe se frekuenca e tij mund të dëgjohet.
Aplikimi i saktë do të jetë indeksi, të mesëm dhe gishti i unazës për dore. Së pari, ju keni nevojë për një shtytje të vogël, dhe pastaj kliko dobësojnë dhe të fillojnë luhatje.

Ju mund të masë pulsin mbi përkohshme
zonë në arterie karotide, arterie brachial,
femurit dhe popliteal.


Duke e ditur shkallën tuaj impuls mund të gjykohet mbi shëndetin, të cilat do të zbatohen për
një mjek në një fazë të hershme të sëmundjes.


Çfarë është maksimumi
reduktime të zemrës
muskujt?

Gjatë ushtrimit të normës së zemrës rritet. Veçanërisht e rëndësishme të dini se frekuenca e maksimale popullit tënd normë të zemrës
luajnë sportive, sepse stresi i fortë në zemër mund të ketë pasoja shumë negative. Dhe për të përcaktuar normën maksimale të zemrës fare e thjeshtë, ajo ka një formulë të veçantë. Nga në mesin e 220 vidminusuvaty moshën tuaj, dhe dallimi është - kjo është norma maksimale të zemrës.

Është e rëndësishme të mbani mend se gratë janë më të qëndrueshme, dhe për këtë arsye
e normës maksimale të zemrës pak më ndryshe - 235 minus moshën.


Nëse norma impuls thyer

Shkeljet e rregullave mund të jetë një normë fiziologjike, të cilat kemi folur tashmë. Kjo është një gjendje e pushimit, gjumit, stërvitje, eksitim, etj Nëse një periudhë të shkurtër kohe kthehet norma impuls në vendin e vet, asgjë e tmerrshme atje. Por ka raste kur ekziston, dështimet dhe duhet të kërkojnë kujdes mjekësor. Ndihmë mjekësore është e nevojshme nëse:


- Frekuencë

norma e zemrës më e lartë se 100 rrahje në minutë;


- Pas normë normale fizike të veprimtarisë
rifilloi për 5 minuta;


- Shkalla impuls nën 50 rrahje në minutë;


- Në qoftë se pulsi është hetim i dobët dhe e vështirë, atëherë kjo mund të jetë një sinjal se funksioni zemra është dobësuar;


- Pulse parregullt.


Ndryshime të tilla mund të sinjalizojë sëmundje serioze,
kthimit norma e zemrës në normalitet pas trajtimit
sëmundje themelor.


 
R3r3r3216.