Pulse është normale tek fëmijët - normat impuls në fëmijët


Funksioni i duhur Zemra është një nga faktorët më të rëndësishëm të një trup të shëndetshëm në çdo moshë, veçanërisht tek fëmijët. Treguesit kryesorë, të cilat përcaktojnë punën më të rëndësishme të muskujve - normën e zemrës dhe fuqinë e tij, dhe presionin e gjakut.


Për çdo moshë ka standarde të caktuara të performancës. Ne konsiderojmë se rregullat impuls duhet të jetë në fëmijët nën një vit, me sport aktiv në një ëndërr, dhe kjo do të thotë të përshpejtuar apo të ngadalshëm rrahje zemre në kundërshtim me fëmijën.


  
Norma normale të zemrës në fëmijën

Shkalla impuls i çdo fëmije është e ndryshueshme dhe mund të varet nga shumë faktorë. Kjo në radhë të parë: Aktiviteti aktive punësimi fizik, shëndeti i përgjithshëm, ndikimit në mjedis, dhe disponimin e fëmijës. Me ndryshimet në normën e zemrës, zemra ushtron kontroll dhe përshtatja ndaj ndryshimeve në mjedisin dhe shëndetin e përgjithshëm.  

Ndryshimi i këtij treguesi vërejtur dukshëm në fëmijëri. Për shembull, fëmija muskujve të zemrës porsalindur rreh dy herë më shpejt se në adoleshencë. Me kalimin e kohës, norma impuls indeksin reduktuar në mënyrë të konsiderueshme për 16 vjet dhe vjen në nivelin e normës së rritur. Njerëz të moshuar (mbi 50 vjet) të cilët nuk janë të përhershme jetese aktive, më të madhe të kohës së tij në pozicionin ulur, muskujve të zemrës tenton të dobësojë pulsin sa më të shpeshta.


Përveç normës së zemrës në të gjitha sapolindur pediatër duhet të kontrollojë frekuencën e lëvizjeve të frymëmarrjes ose NPV. Këto shifra paraqesin informacionin më të rëndësishëm të shëndoshë apo të trupit të dobësuar. Monitorimi shkalla e zemrës dhe norma e frymëmarrjes është thelbësor për zhvillimin e duhur të trupit të fëmijës. Foshnjave të porsalindura frymë më shpesh (60 herë në minutë), se sa të rriturit me moshë vazhdimisht në rënie. Në 6 vjet fëmija e vjetër merr frymë 30 herë në minutë.


Normat mesatare normale impuls në fëmijët e të gjitha moshave:


- Në foshnjat (1 muaj) - 140 rrahje në minutë;


- Nga 1 deri ne 12 muaj - 132 rrahje ne minute;


- 1 vit deri në 2 vjet - 124 rrahje në minutë;


- 2-4 vjet - 115 rrahje në minutë;


- 4-6 vjet - 106 rrahje në minutë;


- 6-8 vjet - 98 rrahje në minutë;


- 8-10 vjet - 88 rrahje në minutë;


- 10-12 vjet - 80 rrahje në minutë;


- 12-15 vjet - 76 rrahje në minutë.


Në moshën prej 15 deri 50 vjet norma mesatare e zemrës duhet të jetë rreth 70 rrahje në minutë, dhe pas 50 vjetësh:


- 50-60 vjet - 74 rrahje në minutë;


- 60-80 vjet - 79 rrahje në minutë.


Kur krahasojmë frekuencën e rrahje zemre e fëmijës së tyre nga këta tregues, i kushtoj vëmendje se kufiri i rregullave është shumë më e gjerë se kjo mesatare. Nëse vini re se norma zemra e fëmijës suaj në mënyrë të konsiderueshme të ndryshme nga ajo e norma për një moshë të caktuar, ju duhet menjëherë të konsultoheni me pediatrin ose kardiolog. Një ndryshim i rëndësishëm në normën e zemrës mund të tregojë zhvillimin e mundshëm të një sëmundje.Puls të shpejtë të një fëmije

Rrahje zemre më shpejtë ndodh gjatë ushtrimit. Gjithashtu hani ndikojë pulsin ngrohjes shpejtë apo rritje e shpejtë e emocioneve tek fëmijët. Rrjedhimisht, norma e zemrës mund të rritet 35 herë, dhe kjo shifër nuk është konsideruar si një sëmundje. Fëmijët Pulse mund të përshpejtohet edhe në pjesën tjetër, të quajtur takikardi. Me këtë ritëm mund të ndikojë në lodhje, mungesë të energjisë ose të proceseve të rëndësishme patologjike në të muskulit të zemrës.Shkalla e ngadaltë të zemrës tek fëmijët

Ngadalësuar normë, e cila është pushimi quhet bradycardia. Në gjendje normale shëndetësore të kursit të zemrës shifër do të thotë forcës së muskujve të zemrës dhe palestër të përgjithshëm të fëmijës. Atletët të cilët janë të angazhuar në sport që kërkojnë durim të veçantë, kanë norma e zemrës 35 deri 40 rrahje në minutë. Nëse, gjatë fëmija bradycardia ndjehet i sëmurë, duke u ankuar për marramendje të vazhdueshme, duke humbur shpejt forcën si dhe ndryshimin e tensionit të gjakut, ju duhet menjëherë të aplikoni për pediatrit shumë të aftë.Si për të matur shkalla e zemrës?

Përcaktoni shkalla pulsi i një fëmije është fare e thjeshtë. Ju vetëm duhet të ndjehen arterie e madhe gisht, e cila është e vendosur në dore, qafën, ose mbrapa uiski këmbë, dhe pastaj shtypni atë një gisht pak indeks. Pastaj ju duhet të ndjeni pulsation ritmike e gjakut. Tani ne të numëruar numrin e pulsin për 10 sekonda dhe të shumohen këtë numër me gjashtë. Disa besojnë dridhje për 15 sekonda, dhe të shumohen nga katër, respektivisht. Ajo doli të jetë një tregues i numrit të frekuencave të tkurrjes së muskujve të zemrës për minutë. Shkalla normale impuls duhet të jetë i qartë, ritmike dhe do të takohet norme moshës.


Mos harroni se masa norma e zemrës duhet të kryhet në një gjendje të pushimit absolut në të njëjtën pozitë të fëmijës, si në të ulur dhe në këmbë, performanca do të ndryshojnë. Me matjen e normës së zemrës, ju mund të kontrollojë fenomene të ndryshme, dhe për të ditur paraprakisht e bradycardia ose takikardi.


Përsëri, në rastin e takikardi dhe bradycardia duhet të jetë i sigurt që të konsultoheni me një mjek për shkak se këto fenomene mund të çojë në pasoja të pakëndshme.


 
R3r3r3173.