Pesë rregulla bazë për shëndetin e veshkave


Veshkat tona - organ vital përmes të cilit një gjysmë mijë litra gjak. Gjithashtu, mos harroni në lidhje me funksionet kryesore të këtij organi - që përfshin substancat që shkrihet në ujë. Prandaj, në qoftë se buds fillojnë të mos punojnë, i tërë trupi fillon të vuajë shumë, duke çuar në një numër të sëmundjeve të tjera më serioze.
Veshkave gjithmonë duhet të mbrojë dhe të zbatojë masat parandaluese për të forcuar ato dhe për të zvogëluar rrezikun e sëmundjeve. Ekzistojnë pesë rregulla themelore, në vijim të cilat veshkat janë gjithmonë të shëndetshëm:


Veshkat janë trup shumë të ngrohjes-loving. Kjo është arsyeja pse gjatë sezonit të ftohtë rrit ndjeshëm rrezikun. Rrezikshme për mikrobet në veshka, cystitis dhe pyelonephritis, aktivizohet kur është ftohtë jashtë. Në dimër, ajo është e mirë për të ngrohur veshkën, të tilla si i veshur me një rrip të veçantë që askush nuk do të shohin. Nuk ka nevojë për veshin rroba që do të ekspozojë rripin. Është më mirë që të vuajnë një të vogël, pranverë të vijë, dhe ju mund të veshin ndonjë rroba preferuar
Seksi i pambrojtur mund të çojë në infeksione që ndikojnë drejtpërdrejt veshkat. Për të shmangur probleme të tilla, ju duhet të përdorni gjithmonë një prezervativ, nëse nuk jeni të sigurt për partnerin tuaj. Duhet të theksohet se rreziku i sëmundjeve të femrave është më i lartë se burrat. Kjo është për shkak të faktit se gjatësia e uretrës në gjysmën e fortë e njerëzimit mbi

Zakone të këqija - një tjetër armik për veshkat. Këto përfshijnë: pirja e duhanit, pirja, dhe duke marrë drogë fuqishëm. Për më tepër, edhe alkool moderuar dëmton veshkat. Dhe edhe në qoftë se një breathalyzer profesionist nuk tregojnë nivele të larta të alkoolit në gjak për veshkat që të gjitha, ai ende është rreziku. Nga ushqimi duhet të marrë më pak akute, sylnosolenыe dhe ushqime turshi. Pasi një kërcënim është gazuar pije. Ajo është e mirë për të pirë ujë të zier dhe lëng


Kaq të çuditshme të mjaftueshme, por tensioni dhe frika të ndikojë negativisht veshkat. Sidomos kur bëhet fjalë për stresin afatgjatë. Dhe trajtimin e çrregullimeve të tilla ka më të mirë mbart me ndihmën e ilaçeve. Më të mirë opsion - pritjes infusions bimor, të tilla si qetësuesve akuzat (123)
Studimet kanë treguar se në zonat ku ka burime minerale, njerëzit janë shumë më pak të ngjarë të vuajnë nga gurët në veshka. Fakti se uji i pastër është e mirë pastron veshkat. Mjekët rekomandojnë të pini të paktën një litër ujë të pastër, filtruar për të siguruar trupin të mirë të punës. Pranimi i ujit të tilla në baza të rregullta në mënyrë dramatike zvogëlon rrezikun e sëmundjeve të veshkave.