Pesë mënyra për të parandaluar përhapjen e gripit në familjen tuaj


Kur ju keni një familje, edhe ftohtë të përbashkët mund të shkaktojë shumë probleme. Ajo shkon nga një anëtar i familjes në një tjetër, kështu që një virus farë mund të prishin një jetë të qëndrueshme familjare për javë, duke sjellë me të humbur në shkollë, punë, netë pa gjumë dhe nerva ngrënë.
Pra, kur fëmija juaj ose burri vjen në shtëpi vazhdimisht hundën shmorhayuchy dhe kollitjes si për të bërë shtrydhje të ftohtë në rrënjë dhe nuk e le të rrezikojë të gjithë familjen? Gjëja kryesore është të mos panik dhe të ndjekin pesë këshilla të thjeshta që mund të parandalojnë përhapjen e ftohjet.

Lani duart tuaja. Kjo këshillë që ju keni dëgjuar për një mijë herë, por dora-larje - është në fakt një nga mënyrat më të rëndësishme për të ndaluar të ftohtë. Sipas Qendrës amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve, rreth 80% e sëmundjeve infektive transmetohen duke prekur. Nga mikrobet ftohtë ka marrë në duart tuaja, në mukozën e syrit dhe gojës. Shikojeni atë nga kjo pikëpamje: ju nuk mund të parandaloj hyrjen e patogjenëve në shtëpinë tuaj, por nëse duart tuaja janë gjithmonë të pastër shtëpiake, yyazytsirnist sëmurë si do të shumë më pak.

Kur ju të lani duart tuaja, të bëjë atë me kujdes. Përdorni sapun, ujë të nxehtë dhe duart ottyrayte për të paktën 20 sekonda. Nëse ju nuk mund të lani duart tuaja, ju duhet të pastër atyre dezinfektues alkoolit.
Mbuloni hundën dhe gojën. Shumica prej nesh u sollën deri hundë të ngushtë dhe garë armësh kur ne teshtij ose kollë. Në vend të kësaj, përdorni bërryl tuaj ose shami. Në këtë rast, nuk do të marrë mikrobet në duart tuaja dhe nuk e vazhdojnë marshimin e tyre triumfues në familje.
Dezinfektimi. Nga mikrobet ftohtë mund të jetojnë për orë të tëra në sipërfaqe të ndryshme. Prandaj, ju duhet të dezinfektoj fushat e shtëpisë tuaj të tilla si countertops, doorknobs, kontrollet e largët, lodra. Mos qasje këtë me shumë kujdes, kujdes gëlltit gjithçka prekur fëmijën tuaj të sëmurë, sterilitet ende nuk është arritur.

Përdorni gjërat e disponueshme. Ftohjet mund të përhapet nëpërmjet gota të zakonshme ose peshqir në banjo. Nëse dikush në të sëmurë tuaj në shtëpi, ajo është më mirë për të kaluar në peshqir letre dhe napkins për një javë ose dy.
Ruani veten. Jo vërtetuar saktësisht se ushqim të shëndetshëm, gjumë të mjaftueshme për të reduktuar stresin dhe mungon yyazytsirnist ftohtë. Por kjo sigurisht forcuar sistemin tuaj imunitar dhe, rrjedhimisht, ndihmon trupin të luftuar një të ftohtë.

Ftohtë të përbashkët nuk është e lehtë për të ndaluar


Ndjekur këto këshilla mund të thyer ciklin e infektimit. Është e rëndësishme të mbani mend se ne ende kemi aftësi të kufizuara. Përballuar me përhapjen e ftohjet është e vështirë. Deri në kohën që fëmija juaj filloi me kollë, koha mund të jetë i humbur, sepse njerëzit janë bartës të infeksionit edhe para se simptomat fillojnë të shfaqen.

Nëse përpjekjet tuaja të zellshëm për të parandaluar sëmundje të mëtejshëm në familjen dështuar të ftohtë, nuk e fajësojnë veten. Edhe në qoftë se ju vendosni një anëtar të familjes të sëmurë në karantinë ose detyrojë të gjitha kostume veshur mbrojtjes kimike, kjo ende nuk është e mjaftueshme mënyrë e besueshme për të ndaluar ftohtë të përbashkët.