Terapi zëvendësimi hershme menopauzë


Kur është fjala për menopauzë, zonjat edhe shaka mbi këtë temë: nuk duhet të shpenzojnë para për pads dhe kontraceptivëve. Por ata do të kenë gjithçka dhënë të vonojë përfundimin e këtij procesi në një afat më të gjatë. Ose, të paktën, në mënyrë adekuate përmes kësaj periudhe me të gjitha vështirësitë e saj mjek. Këtu për të ndihmuar gjysmën më të mirë të njerëzimit vjen terapi zëvendësimi të hormoneve - HRT. Terapi zëvendësimi hershme menopauzë - e cila është më e rëndësishme?
Për herë të parë efektin e HRT kanë përjetuar asnjë, të moshës së mesme lady, dhe diabetit. Në vitin 1922 një dem nga pankreasit u hoq insulinë hormon, dhe në pak vite, kjo ngjarje shënoi terapi fillim insulinë. Nga teknikë fillim të viteve 80 u lëmuar për përsosmëri, dhe vala e suksesit filloi të zhvillohet fusha të tjera të HRT. Filloi të trajtuar hormon dwarfism rritjes, hypothyroidism - hormoneve tiroide. Lista e shteteve korrektyruyuschyhsya përdorur hormonet dhe menopauzë hit. Hormonet sintetizuara artificialisht janë vetëm kontraceptive. Struktura e HRT aplikuar gjatë menopauzës, estrogjene janë me origjinë natyrale.Tranzicion


Për periudhë peredmenopauzy dhe terapi zëvendësimi menopauza e hershme shumicën e grave - zile e parë që të rinjtë shkon dhe se tani e tutje, koha do të largohet nga printime më ekspresive në fytyrë dhe trup. Megjithatë, droga hormonale në këtë rast nuk mund të konsiderohet si një mjet për përtëritje. HRT, veçanërisht e nevojshme nga gratë që kanë shprehur në mënyrë të qartë efekte menopausal si Flushes nxehtë, djersitje, membranat mukoze të thatë të vulvë dhe vaginës, osteoporozën, humbje e interesit në seks. Megjithatë, këto manifestime të pakëndshme shqetësuese jo të gjithë. Shkaqet e tyre mund të jetë sëmundje e shpeshtë, mënyrë jetese të sëmurë, një numër i vogël i shtatzënive, të dhënit gji të shkurtër, stresi, pirja e duhanit, alkoolit konsum. Gjatë menopauzës, trupi i kësaj gruaje nuk mund të përballen me ndryshimet dhe nevojat e HRT hormonale. Në një trup të shëndetshëm gjatë fillim të menopauzës program terapi zëvendësimi shkaktoi një tranzicion të natyrshme nga një periudhë e jetës në një tjetër. Dhe gratë nuk kanë nevojë për trajtim. Nga mungesa e estrogjenit dhe progesterone ndjeshme jo vetëm organet seksuale dhe zemrat, por edhe sistemin kardiovaskular, kockat, muskujt, sistemin nervor, të lëkurës. Prandaj manifestime menopausal të menopauzës janë aq të ndryshme. Replacement Therapy - drejtimi në mjekësi relativisht e re, përdorimi i saj është i lidhur me shumë deklarata kontradiktore. Terapi zëvendësimi rrit rrezikun e kancerit të gjirit. Rreziku fakt rrit, por vetëm pak dhe vetëm pas pesë viteve të drogës hormonale.


Aplikacionet mjekësore të hormoneve femërore mund të shkaktojë zhvillimin e kancerit endometrial e mitrës. Rreziku nga kanceri endometrial në terapi zëvendësuese fillim të menopauzës ekziston në qoftë se ju përdorni estrogjenit pa analoge progesterone. Në anën tjetër, përdorimi i barnave që çdo tabletë përmban dy estrogjenit dhe progesterone, madje edhe yyazytsirnist redukton zhvillimin e kësaj sëmundjeje. Kjo është arsyeja pse në disa raste për të kompensuar mungesën e hormoneve në gratë postmenopausal nuk zgjedhin totale terapi hormonale zëvendësim dhe drogës selektive veprim. Këto molekula janë konvertuar në estrogjenit vetëm kur është e nevojshme, të tilla si në kockë, parandalimin e moshës osteoporozën. " Futja e hormoneve nga jashtë mund të shkaktojë uljen sintezën e tyre të hormoneve. Kjo është e mundur vetëm në qoftë se hormonet janë të administruara për femrat e reja. Nëse truri kap tepërta hormonet "të huaj", ajo zvogëlon sintezën e vet. Që nga niveli i hormoneve seksuale femërore gjatë menopauzës është i ulët, shtoni me homologët e tyre jashtë mbulon disavantazh në dispozicion pa krijuar tepërt dhe, për këtë arsye, nuk do të zvogëlojë sintezën e hormoneve të veta. Në rast të përdorimit të përhershëm dhe afatgjatë të hormoneve ul ndjeshmërinë ndaj tyre. Ndjeshmëria ndaj hormoneve në qoftë se ajo nuk është e thyer jetën mbajtur gjenetikisht dhe është i pavarur nga droga hormonal. HRT mund të shkaktojë kilogram shtesë vendosur.


Terapia Hormone nuk shkakton shtim në peshë, dhe jo e kundërta - ajo mund të ndihmojë gratë të cilët kanë filluar tashmë menopauzë, shumë më e lehtë për të ruajtur gjysmën bukur të njerëzimit qenësishme shpërndarjes yndyrë dhe kështu shifrën femër lloji. Kjo është për shkak të faktit se mungesa e estrogjenit gjatë menopauzës stimulon zhvillimin e indeve dhjamore - kjo është e njëjtë si vezoret, mund të sintetizojnë këtë hormon. Nivelet më të ulëta të hormoneve seksuale, aq më i madh numri i kilogramëve mund të merrni një grua gjatë menopauzës. Kur ajo emëruar HRT, deficiti i hormoneve seksuale është e mbushur me drogë të veçanta, dhe kështu të fitojë në peshë, nëse ndodh, do të jetë i parëndësishëm. Nëse jeni mbipeshë, të përpiqen për të hequr qafe të tij në fillim të menopauzës. Në të ardhmen ajo do të bëjë shumë më e komplikuar. Arsyeja për këtë do të bëhet një rritje e natyrshme në yndyrë dhe një reduktim të ndjeshëm në proceset metabolike. Një grua që merr hormone duhet të ndjekin rekomandimet specifike për mënyrën e jetesës, të ushqyerit dhe aktivitetit fizik. Nuk ka rekomandime të veçanta për ata që marrin HRT, nr. Ashtu si të gjitha gratë në menopauzë, ata duhet të vizitojnë një gjinekolog rregullisht, të kontrolluar peshën tuaj, ndiqni një dietë të ekuilibruar me shumë vitamina, respektojnë punën dhe pjesa tjetër, mundësisht aktive.