Rehabilitimi pas pash


Stroke kërcënon shumë pasoja, shpeshherë të pakthyeshme, dhe pacienti kishte një goditje, keni nevojë për një rehabilitim të gjatë dhe trajtim të specializuar. Qëllimi i rehabilitimit të pacientëve goditje kanë restaurimin e plotë ose të pjesshme të funksioneve të trazuar dhe aftësitë, të kapërcyer apo zbutur paaftësi.
Trajtimi tonik është i ndarë në 3 faza:

 • hershme (3 muaj);

 • vonë (1 vit);

 • Faza shkelje mbetjeve kompensimin e funksioneve motorike (mbi 1 vit).


 • Rehabilitimi i hershëm pas pash  Rehabilitimi kryesor duhet të fillojë në ditët e para pas sulmit. Prona i zgjatur mund të shkaktojë komplikime të tjera, të tilla si pneumonia, problemet me restaurimin e aktivitetit motorike dhe kështu me radhë. P., sepse pacientët gënjyer rregullisht kthehet, ndryshojnë pozicionin e tyre. Pasi gjendja e pacientit është stabilizuar, është e nevojshme të vlerësohet shuma e lejueshme e stresit fizik dhe emocional dhe nën mbikëqyrje mjekësore për të filluar mësimin.

  Një aspekt i rëndësishëm i rehabilitimit në këtë kohë është një ushtrim terapeutik. Në një fazë të hershme është veçanërisht e rëndësishme për t'u angazhuar me gjymtyrë e prekur, për t'u dhënë atyre një pozicion të caktuar, përkulem dhe shtendos (në qoftë se pacienti nuk është në gjendje të bëjë atë vetë), bëni një masazh të lehta. Në mungesë të contraindications, pacientët duhet të qëndrojnë në shtrat për 2-3 ditë pas goditje ishemike, dhe pas disa javësh pas hemorragjike. Pastaj, në qoftë se pacienti mund të ulen normalisht, ai ri-mëson të qëndrojë dhe të ecin, për herë të parë me mjete të posaçme, dhe pastaj të përdorin kallam.

  Programi individual rehabilitimi në çdo rast, ajo është duke u zhvilluar në bazë të pacientit individuale, dhe prania e sëmundjeve të tjera - domosdoshmërisht dakord me mjekë të tjerë. Për shembull, në sëmundjet e zemrës programit rehabilitues duhet të jenë në përputhje me kardiolog.

  Mjetet dhe metodat e rehabilitimit


  Në ushtrime terapeutike përdorur një numër të mjeteve për të ndihmuar të merren me pasojat e pash.

 • Masazh (manual, duke përdorur mjete të posaçme vorbull).

 • Myostimulation grupe të ndryshme të muskujve.

 • I veshur me një kostum të veçantë, të ndihmuar në rivendosjen e funksionit motorike.

 • Darsonvales - Trajtimi i pulses aktuale të frekuencave të larta.

 • Trajtimi fushë magnetike të intensitetit të ulët.

 • Trajtimi i ujërave minerale.

 • Consulting psikolog - për pacientët me probleme të mendjes dhe çrregullimeve pas goditje.

 • Pacientët me klasat e gjuhës janë paraqitur me një terapist fjalim.

 • Për të rivendosur aftësive motorike gjobë vizatim rekomanduar, modelimit, puna me kube të fëmijëve dhe designers.

 • Fizioterapi -. Ndryshme banja, iontophoresis, akupunkturë, mbytje helium-oksigjen dhe t E.


 • Shpesh pacientët pas pash treguar një trajtim spa apo të qëndrojnë në qendra të posaçme rehabilituese.
  Rehabilitimi në shtëpi
  Pacientët duhet të krijojë një të rehatshme uyazyka siguruar marrëveshje të tillë të mobiljeve dhe aparateve shtëpiake, se ai nuk mund të humbasë asgjë, kur bie ose bumping, si pas një goditje zakonisht është prishur koordinimin. Dhomë është e dëshirueshme për të vënë një karrige në të cilën një person mund të merrni deri në vetvete, pa ndihmë nga jashtë. Ai duhet të mësojnë të ecin sërish, të gëzojnë gjërat zhvilluar fjalim.

  Në shtëpi rehabilitimi është një faktor shumë i rëndësishëm psikologjik. Pacientët pas goditje shpesh kanë tendencë të ndryshimeve të paarsyeshme e humor, shpërthime të agresionit apo, anasjelltas, depresioni. Prandaj, ata duhet të mbështeten, jo provokojnë stresin dhe të përpiqemi çdo mënyrë të mundshme për të gjeneruar interes për jetën dhe një dëshirë për të punuar për të kapërcyer sëmundje, të promovuar rehabilitimin e tyre psikologjike dhe sociale.