Normat cerebrale REG dhe devijime


Është e pamundur të imagjinohet jeta në mungesën e tij të një prej organeve kryesore - trurit. Ai në thelb është "Shtabi i Përgjithshëm" trupin, për shkak të ekipit të tij i dërgoi në të gjitha pjesët e trupit. Në devijimit pak në funksionimin e tij, në përputhje me rrethanat, nuk mund të ndikojnë në punën e organeve të tjera të trupit. Nuk do të jetë shumë vuajtje dhe cilësia e jetës, e cila ka për të personalisht të hasni këtë. Shqetësim minimale pritur atë në këtë rast - në mënyrë periodike të përsëritura dhimbje koke. Megjithatë, në të njëjtën situatë siklet do të jenë ndihmëtarë të mira që nga prosyhnalizuye se trupi krijuar disa anomali që kërkon hulumtime. Zgjidhja e saktë është që të shkoni direkt te mjeku. Shumë "kryesor" ka probleme që lidhen me qarkullimin e trurit - ose më mirë, me shkelje të tij. Pra, mjeku mund të jetë veçanërisht kërkimore synon kontrollin operacionin e saj, dhe numri i testeve të tilla nayiyazytsirnishe do REG enët e trurit. Edhe pse rheoencephalography si një metodë për një kohë të gjatë "me mjekër" (Megjithatë, që nga shpikja e tij, ajo është shumë e modernizuar dhe zgjeruar kapacitetet e saj diagnostike - së bashku me rritjen e saktësisë së dëshmisë), ajo është ende në fuqi dhe me vlerë për thjeshtësinë e saj relative dhe kosto relativisht të ulët.


Në fakt, pajisja për lexim indikacione REG - reohraf - diçka si normale matëse aktuale elektrike, me përjashtim se ajo kap dëshmi të tillë vetëm në trupin e njeriut - domethënë luhatjet në vlerën e rezistencës së indeve, kur ata kalojnë nëpër dobët aktuale frekuencë të lartë. E gjithë kjo është e regjistruar në shirit të veçantë në një grafik. Në përgjithësi, kjo teknikë është shumë e ngjashme me electrocardiography - në çdo rast, ata të dy të përdorin të njëjtin parim. Për ata vetëm se elektroda janë të lidhura me lexuesin, në këtë rast bashkangjitur gjymtyrëve dhe gjoks dhe kokë. Si për të interpretuar rezultatet e trurit REG, ajo është zakonisht vendi i parë i takon këtu pik tregues vlera reohrammы. Ajo përcaktohet si raporti i valës systolic sinjal kalibrim - të gjitha shumëzuar me "standard" - 01 ohms. Bazuar në rezultatin dhe kjo duket si mbushje gjakut impuls korrespondon me nivele normale. Sigurisht, të merren parasysh karakteristikat thjesht vizuale e grafikut rezulton. Pra, rregullat REG përcaktojnë se një person i shëndoshë do kurbë simetrik (edhe pse të lejuara luhatjet interhemispheric asimetri - deri në dhjetë për qind), me mesatarisht rrumbullakosura majat, dhe mund të jetë një ose dy valët e më shumë. Megjithatë, ajo do të zhvillohet disa veçori të moshës. Pra, kur njerëzit nën moshën tridhjetë vjet, kanë kardiovaskulare dhe trurit patologjitë, këto valë do të treuholnykopodobnыmy, 40-50 - horbovydnыmy, pesëdhjetë apo gjashtëdhjetë - më të harmonishëm, dhe pas gjashtëdhjetë - arkoobraznыmy, dhe mund të jenë në dispozicion Valët shtesë. Anomali të ndryshme do të flasin "Troubleshooting" në enët cerebrale. Për shembull, u rrit tonin e tyre shfaqet në tabelë në formën e rritjes së valëve të frekuencave, si dhe një zbutjen madhe - forcim të mureve të tyre. Atherosclerosis cerebrale edhe në fazat fillestare do të shfaqet në REG një kurbë disi më të butë. Përveç kësaj, u dukën majat e valëve do të dalin "pllajë". Megjithatë, karakteristikë tipar i fundit i disa patologjive të tjera, të tilla si hipertension apo dystonia vaskulare. Prandaj, diagnoza do të marrë parasysh të gjitha treguesit së bashku, jo vetëm funksion. Kryerja e një vlerësimi kompetent do reoэntsefalohrammы vetëm personel të kualifikuar. Pacienti do të duhet të përmbushë të gjitha udhëzimet e tij për të caktuar pasqyronte pasqyrë reale, dhe u minimizuar gabimet yyazytsirnist.