Salmonellosis - pasojat


Në shumë raste, salmonelë ardhurat nga simptomat jetëshkurtër, por të gjallë. Në qoftë se një person ka një sistem të fortë imunitar, atëherë brenda 10 ditëve ajo po bëhet më mirë, dhe sëmundja nuk e bën vetë ndihet. Në mënyrë tipike, kjo formë e rasteve gastrointestinale në të cilën vuan stomakun dhe zorrët. Në këtë formë nuk ka të vjella, diarre, nganjëherë ethe, dobësi të përgjithshme.
Por edhe në këtë rast salmonellozave mund të lërë efekte negative.
Forma të tjera të salmonellozave - tyfoydnaya dhe septike shpesh shoqërohet me komplikacione të rënda.


Komplikimet e Salmonella
Komplikime Yyazytsirni e salmonellozave varet formën e saj. Ata lindin në qoftë se një person nuk ka marrë trajtimin e duhur në kohën e duhur.
Në formën gastrointestinal, ndërlikimet e mëposhtme:

 • Rënia vaskulare;

 • veshkave dhe të zemrës dështim;

 • shokut toksik;

 • dehidratim.


 • Kur tyfoydnoy formën dhe septike komplikime mund të përfshijnë:

 • shokut toksik;

 • miokardit;

 • pneumoni;

 • thrombophlebitis;

 • meningjit;

 • artrit;

 • infektive psikozë;

 • pyelonephritis;

 • sistemit nervor;

 • abscess trurit, veshkave, melcise dhe shpretkës;

 • apendiksit.


 • Në salmonellozave tifos dhe septike atje vdekjes yyazytsirnist. Për shembull, në vitin 2000, i sëmurë me Persona tifos 216 milionë.. Rezultati vdekjeprurës ishte kështu 216.500 njerëz.
  Për shkak të rrezikut të pasojave, salmonellosis çdo formë kërkon jo vetëm ekzaminim mjekësor, por testet laboratorike të konfirmuar diagnozën.
  Pasojat pas salmonellosis
  Kur komplikimet e salmonellozave korrespondon me natyrën e pasojave të sëmundjes, e cila zhvillohet në sfondin e gastrointestinal, tyfoydnoy apo formë septike.

  Në shërimin e të begatë, pa komplikime, salmonellosis, megjithatë, mund të lërë prapa një pamje të pakëndshme. Shpesh pasojat e sëmundjes, sidomos në moshë të re shkollore, manifestuar në formën e inflamacionit të stomakut dhe zorrët. Kjo mostrave në laborator tregojnë se Salmonella janë ende në trup.
  Me pasoja të tilla mbetet e salmonellozave vazhdon të shëruar, dhe pas një rezultat negativ për pacientin pason tre muaj dietë të veçantë.
  Pas shërimit, pacientët mund të përjetojnë rritje e jashtëzakonshme, sidomos kur përdoret në trajtimin e antibiotikëve. Ajo manifestohet ose kapsllëk të përhershëm apo karrige dobësuar.

  Pasojat e salmonellosis në shtatzëni
  Salmonellosis është manifestuar në shtatzëni më të shpejtë dhe të ndritshme. Nëse koha nuk fillon trajtimin, bakteret mund të depërtojnë placentën dhe të dëmtojë fëmijën, kështu që trajtimi i grave shtatzëna shpesh përdorin antibiotikët spektrin e gjerë që nuk shkelin ADN e fetusit dhe të mos ndërhyjnë në zhvillimin e saj.
  Përndryshe, pasojat e salmonellozave në gratë shtatzëna nuk janë të ndryshme nga të tjerët.
  Rehabilitimi pas salmonellosis
  Për të rivendosur trupin pas një infeksion bakterial, ajo do të marrë disa muaj, në qoftë se ajo vazhdoi të vështirë. Nëse efektet e Salmonella janë vërejtur, atëherë vetëm dietë 10-ditore.

  Nëse trupi është i dobësuar, dhe në traktin gastrointestinal është një shkelje, atëherë tregon një dietë të vazhdueshme - deri në 3 muaj dhe marrjen e probiotics nëse ka bakteret rritje e jashtëzakonshme.
  Ushqimi pas salmonellosis
  Gjatë dietë është e ndaluar për të përdorur:

 • qumësht;

 • perimet e papërpunuara dhe fruta dhe manaferrat;

 • ushqim erëza;

 • yndyror dhe skuqur ushqim (vetëm produktet e mundshme e mishit të lehta pjekje pranë fund të dietës);

 • në fillim të dietës duhet të përjashtojë të gjitha produktet e qumështit.


 • Me favorshme për dietë trupit produktet e mëposhtme:


 • supave nuk yndyrshëm të lehta;

 • pure patatesh në ujë;

 • tharje dhe i krisur;

 • drithëra - hikërror dhe mel;

 • zier lepuri mish, pule, gjeldeti, viçi.


 • Medicines pas salmonellosis
  Nëse ka dysbiosis, probiotics pastaj emërohen:

 • эnterozhermyna;

 • laktovit;

 • bificol;

 • Bifi-format dhe të tjerët.


 • Zgjedhja e drogës varet nëse pacienti vuan nga kapsllëk ose karrige dobësuar.