Simptomat salmonellozave, diagnoza, trajtimi
Salmonellosis - është një infeksion zorrëve që transmetohet kryesisht nëpërmjet ushqimit. Shkak atë lloj të baktereve salmonelës.
Këto mikroorganizma mund të jetojnë shumë gjatë në mjedis. Për shembull, uji i ruajtur deri në 5 muaj në mish - rreth 2-4 muaj (mishit të ngrirë - 6 muaj) në birrë - deri në 2 muaj në tokë - deri në 18 muaj. Në produktet e qumështit, gjithashtu, ka vazhduar të jetojnë Salmonella (qumësht - 20 ditë, kos - për 2 muaj, krem ​​të naftës - deri në 4 muaj, djathë - 1 vit).
Disa prej këtyre produkteve (qumësht, mish) Salmonella jo vetëm mund të jetojnë, por edhe për të shumohen pa ndryshuar pamjen dhe shijen e ushqimit. Sot rruga kryesore e përhapjes salmonellozave - zogj të sëmurë vezë.


Simptomat e salmonellosis dhe sëmundje
Simptomat e para të salmonellozave ndodhin nëpër 6-72 orë pas gjetjes së baktereve në trup. Ndonjëherë ka raste kur simptomat e salmonellozave nuk ndodh, dhe pastaj njerëzit (bacillicarrier), ai nuk është duke vuajtur nga sëmundja mund të infektojnë të tjerët.
Salmonella vendosen në muret e zorrëve të vogla dhe të prodhojnë toksina që prishin ton, dëmtimin e sistemit nervor, dehidratim. Në rrjedhën normale të sëmundjes janë si më poshtë simptomat salmonelës: dhimbje koke, dobësi trupi, ethe, nauze, vjellje, dhimbje barkut, i holluar me ujë karrige të lëngshme të shumta.

Nëse sëmundja ndodh në të rëndë, pastaj një rritje të mëlçisë dhe shpretkës, dhe dehidratim. Është e mundur zhvillimi i dështimit të veshkave. Nëse trajtimi i salmonellozave filluar me kohë dhe të saktë, sëmundja është rreth 10 ditë.
Diagnoza dhe trajtimi i salmonellosis
Diagnoza e sëmundjes është bërë pas manifestimeve klinike dhe të kryejë konfirmim materiale studimore bakteriologjike dhe serologjik të cilat janë gjak, bile, të vjella, urinë, feçe. Në qoftë se koha nuk të bëjë një diagnozë - salmonelës, është inflamacion i mundshëm i peritoneum (peritonit), inflamacion i nyjave (arthritis), shoku infektive-toksike.

Nëse salmonelës sëmundja spital nënshtrohet vetëm fëmijët, të moshuarit, si dhe industrinë ushqimore dhe mjekësore.
Trajtimi i salmonellozave zhvillohet në disa drejtime:
antibiotikët;
zgjidhje të veçanta për të kompensuar për lëngjet e humbura;
droga që toksina;
Restaurimi i microflora normale të zorrëve;
dietë dhe masat tonik.