Shtrihen lidhjes gju - simptomat janë trajtuar, mjetet juridike popullore, kohën e shërimit, pasojat


Ndrydhje është dëmtimi i indeve të buta të forcës gju të përbashkët, i cili vepron si një draft dhe nuk shkel integritetin anatomike të fibrave elastike.
Më shpesh ky lloj i lëndimit parë në fëmijë gjatë lojës aktive.
Gju ndrydhje ndodh kryesisht gjatë trafikut jashtëzakonisht e rëndë që tejkalon ligaments funksionale, fiziologjike dhe Shanseve elastike të përbashkët gju.
Përmbajtje

Shkalla e shtrirë
Shenjat dhe simptomat e sprains gju


Pasojat e mundshme
Metodat e diagnozës
Trajtimi i sprains gju
Trajtimi kirurgjik
Kushtet restaurimi dhe rehabilitimi
Parandalimi ndrydhje e gjuShkalla e shtrihen?


Shkalla e shtrihen varet nga numri i lidhjeve fibrave dëmtuara:në mungesë të shkeljes së integritetit të fibrave elastike zhvillon shtrihen;
shkelje pjesshme - thyer pjesërisht;
në shkelje të plotë të fibrave vazhdimësi - një pushim të plotë.

Shenjat dhe simptomat e gju ndrydhje?


Lidhja më shpesh të izoluar pa e dëmtuar lëndimit kockave ndodh në gju dhe kyçin e këmbës.
Në locales të tjera është një kombinim i shtrihen, sprains dhe fraktura.
Kur shtrihen një ose më shumë komunikim ka paqëndrueshmëri të përbashkët, funksioni i shqetësuar mbështetje, ka subluxations shpeshta, ecje e paqëndrueshme.

Mangësitë dhe shtrihen gju anësore Nesh


Shtrihen dhe këputje ndodh kur devijimit tepruar ulët këmbë me jashtë apo brenda.
Dëmi është në anën e kundërt të devijimit.
Kur shtrihen zonën e dhimbshme në përgjithësi korrespondon me projektimin e të gjitha komunikimeve, në pushim - më shumë një shkelje të integritetit anatomike e fibrave.
Pacienti zakonisht shqetësim:dhimbje dhe jostabiliteti i gju;
devijim këmbë të ulët në anën e kundërt të hendekut;
kufizimi i lëvizjes në të përbashkët shkaktuar dhimbje.
Gjatë inspektimit të nyjeve të dukshme fryrë, i cili nënvizon zbutura.
Pas 2-3 ditësh në vend të shtrihen duket hematoma, i cili në disa raste mund të zbresin në kyçin e këmbës.
Në zgavrën e përbashkët gju është fluide vendosur të lirë, zakonisht të gjakut.
Studimi në afat të shkurtër pas lëndimit në zgavrën e përbashkët me qëllim të injektuar prokainë anestezisë.

Shtrihen dhe ruptures cruciate ligament gju


Mëparshëm dhe të pasmë cruciate ligament roje zhvendosja shin para dhe mbrapa.

Prandaj, kur një refuzim i dhunshëm i këmbës në këto zona është i shtrirë ose marramendës lidhjet përkatëse.
Të njëjtin rezultat dhe mund të shkaktojë rotacionin e tepruar (të kthehet) nga brenda apo nga jashtë.
Pacientët vini re:dhimbje në gju dhe jostabiliteti gjatë në këmbë që doli menjëherë pas lëndimit;
kufizimi i lëvizjes në të përbashkët (për shkak të një dhimbje të mprehtë).Ligament Front plagosur shumë më shpesh se pjesën e pasme.
Intensiteti i dhimbjes është në proporcion me sasinë e lëngjeve të lirë në të përbashkët, për shkak të presionit në mbaresa nervore.

Në Ekzaminimi zbuloi rritur në madhësi të përbashkët (për shkak të hemarthrosis traumatike dhe sinoviti).
Në plagosje të vjetër klinikë të ngjashme me atë kur dëmtuar ligamentet laterale.

Sprains dhe thyen kupë


Sa për lëndimet dhe të vendeve të tjera mund të përjetojnë ruptures pjesshme dhe të plota.
Viktima u ankua:dhimbje e theksuar;
Paqëndrueshmëria në gju;
kufizimi i lëvizjes në të përbashkët të dhimbjes e shprehur.Në provim mund të zbulojë:ënjtje dhe blanë nën kupë;

mungesa e tensioneve në patellar quads tensionit ligament (quadriceps muskujve) hip;
pozita e lartë e kupë;
simptomë "mbërthyer pesë."
Pasojat e mundshme?


Pas zbutur pacientët dhimbje akute ankohen jostabilitetit të përbashkët gju.
Kjo i bën ata ose përdorin një orthoses fashë.
Për shkak të përdorimit të tyre me kalimin e kohës bëhet më e dukshme atrofi të muskujve, duke treguar shenja gonarthrosis (deformimeve osteoarthritis e përbashkët gju), e cila mund të çojë në kufizime të mëtejshme mbi lëvizjen e gju.

Ju gjetur sinoviti të përbashkët gju? Në faqen tonë ju mund të gjeni informacion të dobishëm në lidhje me trajtimin e sinoviti të përbashkët gju.
Bursit gju - çfarë është ajo? Gjeni këtu.

Metodat e diagnozës?


Kur shtrihen ose të thyejnë çdo marrëdhënie veçori tipike të X-ray nuk është, kështu që metoda kryesore e diagnostikimit është inspektimi vizual dhe prekje të përbashkët.
Megjithatë, është e nevojshme për të kryer diagnoza diferenciale e fotografive frakturave.
Kur shtrihen kupë në X-ray tregoi kupë të lartë në këmbë.


Trajtimi i sprains gju?


Terapi konservative dhe drogës është përdorur vetëm në tension dhe ndarë pjesërisht marrëdhënie.
Thelbi i trajtimit bëhet nga birë të përbashkët gju, futja e në nivel lokal zgjidhje prokainë dhe vendosjen e hedhura për deri në 8 javë.

Ndihma e parë


Trajtimi i shtrirë është:krijuar qetësi dëmtuar të përbashkët;
Qëllimi i ftohtë në vend gjatë ditëve të para për parandalimin e bruises;
absorbueshme dhe rehabilitimin terapi.
Ftohtë mund të aplikohet në formën e hloretilom ujitjes ose duke aplikuar masë akujsh notues.

Për të shmangur enët e ftohtë e gjakut parezë e nevojshme për të hequr akull çdo 2-3 orë për 30 minuta.
Në prehër të imponojë një fashë presion, spitali mund të zëvendësohet nga një suva.
3 fizioterapi natë mund të përdoret:ozokerit;
UHF;
fasha;
rëndë;
electroplating;
banjot terapeutike;
Fono - dhe electrophoresis me analgjezikë dhe droga anti-inflamatore, heparin.

Kur dhimbja e shprehur në nyje injektuar prokainë.
Çaj hemarthrosis eliminuar zgavër të përbashkët.
Për të parandaluar zhvillimin e contractures trajtimit të nevojshme funksionale dhe mobilizimit në fillim.
Ushtrime statike (kontraksionin e muskujve pa lëvizje në të përbashkët) të fillojë me 3-5 ditë.
Fixes këmbë në 15.2 muaj pas immobilization terapisë së rinovueshme përshkruar.

Masazh mund të bëhet dhe kur vendosi një cast - në këmbën e tij mbi lëndimin apo këmbë të shëndetshme.

Trajtimi kirurgjik?


Disa metoda të rimëkëmbjes kirurgjikale komunikimit anësore gju.
Lidhjet e brendshme shtrihen janë më të zakonshme se sa jashtë.
Ato shpesh ndodhin me lëndimet e ligament mëparshëm cruciate dhe menisk brendshme.
Ata kryejnë një operacion në rastin e hapësirës së përbashkët në anën e lëndimit 1 cm më të gjerë se sa në anën e shëndetshme.
Ngarkesë të plotë lejohen vetëm deri në 3 muaj pas operacionit.

Operacioni është kryer për të rivendosur pjezë kupë përdorur seams klasike apo kombinime të tyre.

Pas një operacioni të imponojë të hedhura në ijë për 7-8 javë.
Në traumat e vjetra të kryejnë auto - ose ksenoplastyku, duke përdorur fragmente të materialeve sintetike ose tabelë, respektivisht.
Joints lënduar? Një arsye e mundshme - depozitat kripë. Në faqen tonë ju mund të gjeni informacion mbi atë nëse depozitat kripës në gju të përbashkët.
Pse ka patate të skuqura pasiguri? Gjeni këtu.
Çka e shkakton vertebrale pykë shëmtuar? Lexoni këtu.

Kushtet restaurimi dhe rehabilitimi?


Sa kohë është një ndrydhje në gju?


Paaftësisë afatgjatë në trajtimin konservatore e sprains është rreth 1-4 javë.
Kur trajtimi kirurgjik i sprains gjatë kësaj periudhe merr rreth 3 muaj.

Mjetet juridike popullore dhe trajtimi në shtëpi


Ndërtesat mund të trajtojë vetëm shtrirje pa shkatërruar integritetin e fibrave elastike.
Metoda më e thjeshtë është e zbatueshme dhe e pacientit akull paketë gju aplikimit.

Megjithatë, duhet të mbahet mend se kompresë të ftohtë herë pas here duhet të hiqen (përshkruar më herët).

Një trajtim popullor për sprains - compress me aloe, e cila është thënë në video e ardhshëm.

Video: Aloe në trajtimin e sprainsParandalimi ndrydhje e gju?


Rregullat themelore:pajtueshmërisë me masat e sigurisë gjatë lojës aktive, sportive;
përdorë ose orthoses gju.Video: ushtrime për shërim nga dëmtimi në gju