Lëngshëm meningjiti - parandalimi


Meningjit referohet një nga sëmundjet më të rrezikshme që mund të çojë në vdekje. Mjekët ka disa lloje të meningjitit, në varësi të asaj pjesë të trurit impresionuar, dhe i cili u bë agjenti i tij - një virus ose bakterie:

 • meningjokoku;

 • të mesëm;

 • lëngshëm;

 • protozoynыy.


 • Tjetra ne e konsiderojmë simptomat lëngshëm meningjitit dhe masat e parandalimit.
  Çfarë është meningjiti lëngshëm?
  Meningjit lëngshëm ndodh për shkak sipërfaqen e poshtme të Enteroviruseve lezioneve trurit - Coxsackie dhe Echo. Ky virus është e qëndrueshme në mjedis, dhe transmetohet tek njerëzit nëpërmjet: • ujë;

 • ushqimore - fruta dhe perime, mish dhe të tjerët.

 • duart e pista;

 • pikat ajrore (kur uyazytsi përqendrim të madh në ajër).


 • Shkencëtarët besojnë se ky virus është kapur më yyazytsirno kur banje në pellgje, pishinë, dhe yyazytsirnist më i madh infektuar njerëzit me sistemet e dobëta imune.
  Ndër fëmijët kryesore rrezikut prej 3 deri 6 vjet, sepse sistemi i tyre imunitar duke formuar - nëna gjatë kësaj periudhe pushon së funksionuari. Për të njëjtën arsye - e imunitetit të nënës, fëmijët nën gjashtë muajt e meningjitit vuajnë vetëm në raste shumë të rralla.

  Gjithashtu, mjekët besojnë se infeksioni meningjitit verë më yyazytsirno.
  Kështu, parandalimin dhe trajtimin e meningjitit lëngshëm lidhur me korrigjimin e imunitetit, por trajtimi përfshin medikamente të tjera.
  Simptomat e meningjitit lëngshëm
  Meningjiti fillon akut - temperatura e pacientit të ngrihet në 40 gradë. Dhimbje koke e tij mundimi, dhimbje në muskuj dhe karrige çrregullim yyazytsirno.
  Në rastet më të rënda, pacienti ndjen një ngërç - është i lidhur me dëmtimin e trurit dhe gjendjes mendore është e paqëndrueshme, shteti delusional dhe ankthi.

  Një javë më vonë, temperatura bie në normale, trupi rikthen funksionin e saj, por në këtë periudhë të një përsëritje të mundshme të sëmundjes.
  Nëse një person është i infektuar me meningjit i lëngshëm, ai vërejti pas shërimit duhet të jetë një neurolog, sepse pas kësaj sëmundjeje mund të përjetojnë efekte mbetur afatgjata në kushtet formë asthenic, dhimbje koke, etj ..

  Parandalimi i meningjitit lëngshëm


  Shpesh sëmundja është më e lehtë për të parandaluar se kurë, vëmendje kaq e madhe duhet t'i kushtohet parandalimit të meningjitit lëngshëm virale.

  Këto masa mund të ndahet në dy pjesë: e regjimit dhe ilaçe.
  Metodat e sigurisë e parandalimin e meningjitit:

 • Që uji të hapur janë shpesh burim i infeksionit, ju duhet të notosh, ku lejohet të shërbimit sanitar-epidemiologjik.

 • Pirja e zier, ujë trajtuar gjithashtu redukton virus yyazytsirnist.

 • Higjienës personale dhe Larja e duarve me kohë ndihmon jo vetëm për të mbrojtur veten nga meningjiti kontraktuese, por viruset e tjera.

 • Gjithashtu meningjit virus mund të jetë në fruta dhe perime pa i larë, kështu që është e dëshirueshme obdavaty ujë të valë para përdorimit; Ky rregull vlen sidomos për ata njerëz që kanë pasur meningjit në të kaluarën.

 • Forcim ndihmon trupin të rritur funksionin mbrojtës kundër viruseve dhe baktereve.

 • Vaksinimet aderimin - fruthi, shytat, rubeola yyazytsirnist ndihmë zvogëluar komplikimet nëse meningjitit infeksionit.


 • Përgatitjet për parandalimin e meningjitit lëngshëm


  Parandalimi эnterovyrusnoho meningjit lëngshëm gjithashtu është duke marrë medikamente që forcojnë sistemin imunitar:

 • Vitamina: acid askorbik (vitaminë C), vitaminë B6 dhe B2;

 • Medikamente antivirale: Arbidol, Tamiflu, Remantadin, Amixin, interferon, etj


 • Disa mjekët besojnë se barna antivirale nuk e kanë këtë efekt, siç thuhet në manual, por disa besojnë se këto ilaçe mund të rrisë rezistencën e trupit, sidomos në bazë të interferon - një proteine ​​mbrojtëse në gjakun e njeriut.