Një mënyrë jetese i ulur është shkaku i shumë sëmundjeveEkspertët amerikanë kanë zbuluar një marrëdhënie midis një mënyrë jetese i ulur dhe shfaqjen e sëmundjeve të ndryshme. Në rrjedhën e kërkimit shkencor u analizuan të dhënat mjekësore dhe treguesit e aktivitetit fizik rreth 84 mijë veta. Njerëzit. Në veçanti, ajo është gjetur se njerëzit të cilët çojnë një jetese aktive, 31% më pak të ngjarë të vuajnë nga urolithiasis (gurë në veshka).


Në vlerësimin e niveleve të aktivitetit fizik janë marrë parasysh jo vetëm trajnimin në palestër dhe duke bërë të gjitha llojet e sporteve, por çdo aktivitet fizik në të gjitha. Ekspertët vlerësojnë se për të përjashtuar rrezikun e shumë sëmundjeve, vetëm një herë në javë për të kushtojnë kohë për drejtimin, që zgjat rreth 1 orë, nge në këmbë për 3 orë Oh, ose puna në kopsht (kopsht), që zgjat rreth 4 orë.Mënyrë jetese i ulur, plotësohet çdo ditë të hahet më shumë se 2200 kalori, një 42% rritje rrezikun e gurëve në veshka. Maloruhlyvist rezultuar në rrjedhjen e ngadaltë e gjakut të pasivitetit, çrregullimit të funksionimit normal të sistemit venoz dhe limfatik. Në indet personi vazhdimisht i ulur në mënyrë aktive grumbulluar toksina manifestohet si lodhje rezistente.


Një rrezik tjetër i rëndësishëm i një jetese të tillë është rreziku i sëmundjeve të shtyllës kurrizore. Në fund të fundit, njeriu ngarkesës ulur në shpinë rritur pothuajse 2-fish. Si rezultat i stresit të vazhdueshëm në rruaza janë yyazytsirnist madh i scoliosis, sidomos në fëmijët nën 14 vjet. Në krye, një mënyrë jetese i ulur mund të shkaktojë shqetësime metabolike që të çojë në osteoporozën, diabetin dhe sëmundjet kardiovaskulare.