Rekreative fuqi


Shumë njerëz janë të fiksuar kështu në kryerjen e aktivitetit të përditshëm fizik ata nuk harrojmë se shëndeti i trupit nevojë për një pushim të mirë. Ata të reduktuar kohën e shpenzuar në gjumë, duke vënë një orë me zile në mëngjes vetëm për të marrë në konsideratë se si për ta bërë atë të kryer të gjitha punët rutinë. Megjithatë promovon gjumë qetësues ndikim shumë më të madh se disa orë shtesë të syçeltësi. Pra, pse pjesa tjetër është aq e nevojshme?Pjesa tjetër ndihmon të rivendosur qelizat, e cila është veçanërisht e rëndësishme për atletët dyndur workouts fizike. Kryesisht Këto përfshijnë ata që ndërton apo forcon muskujt. Studimet kanë treguar se deri muskujt nuk do të marrë të paktën një ditë për të pushuar në mes workouts, ata janë të prekshme për lëndime. Në anën tjetër, 24-orëshe periudhë tjetër kontribuon në rimëkëmbjen dhe gatishmërinë e tyre për sayazytsiddachi mëdha. Përveç kësaj, gjatë pjesës tjetër shëruar qelizat e tjera të trupit të njeriut. Nuk është çudi mjekët rekomandojnë duke fjetur të paktën tetë orë në ditë.


Leisure energjike u bazuar shumë raste. Natyrisht, kur ju jeni ndjeheni të lodhur, keni nevojë për pushim - ndonjëherë gjumë çlodhës, nganjëherë vetëm paqe dhe të qetë. Dhe në vend të forcë të shtyjë veten për të kryer detyrën më mirë të përballojë për të "plotësuar energji" dhe për të marrë një sy gjumë. Studimet tregojnë se flenë më efektive zgjat 15-30 minuta. Nëse ju jeni në një ëndërr më shumë - ju ndiheni edhe më të lodhur.
Zbavitje promovon efikasitet më të madh. Ky parim tregohet në shkrimet e tilla të lashta, Bibla dhe Tevrati - pesë librat e Moisiut. Një komunitet hebre ka zgjeruar këtë parim dhe tokat e veta bujqësore - ndërsa një njeri ka të drejtën e fizik tjetër 1 ditë në javë, vendi i tyre pjesa tjetër një vit çdo 7 vjet. Dhe ndërsa një do të presim humbje të konsiderueshme bujqësore, hebrenjtë, në të kundërt, të merrni më shumë fitim. Çfarë e shpjegon këtë fenomen? Arsyet janë të dukshme - për vitin, që ishte dhënë tokën për pjesën tjetër, ajo mund të rivendosur një grup të ushqyesve në vitet e jep një të jepnin më të mirë se toka punohet çdo vit pa pushim. Nuk është çudi Izraeli është i famshëm për bollëkun e saj të të lashtave.

Rest jep kohë për reflektim. Tarifimi kërkon jo vetëm trupin tonë, por edhe në tru, e cila merr një shans për t'u marrë me të gjitha ato çështje që janë zakonisht nuk ka kohë. Kreu i freskët më e lehtë për të marrë vendime të rëndësishme që përcaktojnë cilësinë e jetës. Në të njëjtën kohë, ata që tërheqin nga lodhja për shkak të mungesës së gjumit, shpesh marrin vendime për të cilën pendoheni më vonë.Pasi ju e kuptoni se sa e rëndësishme një tjetër e mirë për shëndetin tuaj, ju të ndaluar ndjenjë faji për atë që nganjëherë preferojnë për të fjetur aktivitet fizik. Vetëm mos harroni se ushtrimi dhe pjesa tjetër duhet të plotësojnë njëri-tjetrin, jo vzaymoysklyuchat.