Silikoza mushkërive


Silikoza i mushkërive është një nga format më të zakonshme të pneumoconiosis, sëmundjes profesionale lidhur me inhalimi zgjatur e pluhurit, kuarc, granit, gur ranor dhe substancave të tjera. Më shpesh kjo sëmundje ndodh në mesin e punonjësve të inxhinierisë, metalurgjisë, minierave.

Silikoza të mushkërive - simptomaKarakteristikat kryesore të silikozës përfshijnë:

 • Gulçim, të cilat pacientët nuk i kushtoj vëmendje për shkak se ajo shfaqet në aktivitete fizike. Megjithatë, në fazat e vona të dyspnea shqetësuar vazhdimisht pacientin.

 • Prania e silikozës tregon një simptomë tipike është dhimbje në gjoks, i shoqëruar nga një ndjenjë e compression.

 • Kollë e thatë me ndarjen e një sasi të vogël të pështymë. Prania e bronkit dhe bronkoektazise tregon shpërndarjen e purulent pështymë.

 • Në fazat e mëvonshme të silikozës vërejtur takikardia dhe dështim të zemrës.

 • Temperatura është zakonisht në varg normal. Ajo vë në dukje rritjen e zhvillimin e tuberkulozit, infeksion purulent ose pneumoni.


 • Simptomat kohë të gjatë mund të mbeten të pazbuluara. Sepse sëmundja mund të developm kronike gjatë disa viteve. Në raste të tilla, sfond i rezistencës dhe metabolike produkteve grumbullohen në mushkëri zhvillojnë tuberkulozi.

  Silikoza - trajtim dhe masat e saj parandaluese


  Një masë e rëndësishme për të parandaluar sëmundje të mushkërive profesionale është një luftë me ajër të tepërt pluhurosur dhe përdorimin e pajisjeve personale mbrojtëse (Respirators, kostume). Nga masat parandaluese përfshijnë ekzaminimin e rregullt fizik për kryerjen e imazheve mjekësore për të studiuar funksionet e frymëmarrjes.
  Luftimi silikoza mushkërive përfshin trajtimin e simptomeve.
  Për të hequr qafe frymarrje dhe kollë drogë expectorant administruara për të pacientit. Pacienti ishte obligim nikotina dhe Askorbik acid, të cilat ndihmojnë për të forcuar trupin dhe për të përmirësuar proceset e oxidative.

  Efekt të mirë dhe kanë oksigjen Thithja alkaline, e cila tregon trupin e elementeve të dëmshme.
  Për të përballuar me silikozës, është e rëndësishme për të kryer një trajtim gjithëpërfshirës kombinuar plotësim me trajtimin sanatorium dhe fizioterapi.
  Ajo u shfaq në sfond të silikoza tuberkulozi kërkon një trajtim të veçantë me drogë anti-TB.