Simptomet e sindromi i tunelit i kyçit të dorës CTS - RNS dhe ankesat rreth tijJu vendosni për të blerë një kompjuter. Në këtë rast ju ndoshta do të interesuar kryesisht në shpejtësinë e procesorit, sasia e RAM. Por ajo që për pajisje input? Ju është më pak i interesuar. Dhe më kot! Ndërkohë tastierë dhe maus është shumë e rëndësishme, sepse këto janë pajisjet që ju gjithmonë të ballafaqohen kur punojnë me kompjuter, ata kryesisht të ndikojë shëndetin tuaj.
Pra, në tuaj miun kompjuterik djathtë. Ne shumë. Por jo të gjithë e di se duke përdorur një miut është e rrezikshme për shëndetin. Brushes, wrists, parakrahët, supet - të gjitha përmes mausit mund të vuajnë seriozisht. Për shumë nga rreziku që vjen nga miut dhe pajisje të tjera të dhëna, jo lajmeve. Në problemin e miut" filluan të flasin për fundin e 90 vjet. Sëmundjet më të njohur që lidhen me përdorimin e miut, tastierës është sindromi i kyçit të dorës tunel - automjeti ose ajo që quhet sindromi i tunelit i kyçit të dorës - RNS.


Shfaqja e ndjesive të pakëndshme në wrists, duart dhe gishtat (projektuar dallimet mesatare degë nervore).
Me kalimin e kohës, ka një dobësim i gishtat dhe dobësi e pëllëmbë të prekura, mpirje, dhimbje dhe shurdhim në dorën e tij.
Dhimbje dhe mpirje e palmave janë të detyruar të zgjohen, sepse gjatë gjumit një person nuk kontrollon pozitën dorës.
Disavantazhi i pëllëmbë dhe gishtat krijon vështirësi në letër, por një përpjekje për të ngritur ndonjë objekt pak a shumë të rëndë shkakton djegie dhimbje në të përbashkët i kyçit të dorës.


Tha sindromi është në thelb një lëndim dore. Dore - është vendin e radiale dhe kockave ulnar parakrah) dhe tetë eshtra të dorës (eshtra të vogla të duarve)

Sepse kanali i kyçit të dorës - një tunel (pra sindromi i tunelit) janë nervore mesatare dhe nëntë tendons e muskujt e dorës. Mesatare nervore ofron gishtit sipërfaqe ndjeshmëri, indeksi dhe gishtat mes të sipërfaqes palme e gisht unazë, me të cilat përballet gishtit dhe të pasme të njëjtat këshilla gisht. Mesatare nervore innervates muskujt që ofrojnë gishtit lëvizjes, indeksi dhe gishtat e mesme.


Kështu, nervore mesatare ka dy funksione - ofron ndjeshmëri dhe lëvizjen. Tuneli Channel në vetvete është shumë e ngushtë. Ajo pastaj shtrydhur, që është clamped nervore mesatare. Prandaj shfaqja e çrregullimeve të ndjeshmërisë dhe të dorës lëvizjet.

Arsyeja është zhurma mund të jetë ënjtje të tendons që kalojnë afër me nervore dhe edemë nervore. Kjo nga ana e vet i jep qarkullimit të gjakut, furnizimin ndërprerë i indeve, i cili më tej rrit ënjtje dhe compression tyre në tunel.

Të gjitha këto simptoma dhe ankesat - është rezultat i stresit të vazhdueshëm statike në të njëjtat muskuj, një numër i madh i lëvizjeve të përsëritura në punë me miun cherezmernoho bending dore.


Në përgjithësi, trupi i njeriut është gjithmonë i ndjeshëm ndaj ngarkesës zgjatur vazhdueshme. Ajo është e njohur mirë se ata që i angazhuar me dorë kylyyazytsiy pikturuar ose qëndisura modelet pëlhurë të zhvilluar simptoma të njëjta si ato të operatorëve që punojnë me miun.

Njeriu, i cili ka evoluar sindromi i kyçit të humbet kapacitet për deri në disa muaj dhe madje edhe vite. Ajo duhet të kihet parasysh se dhimbje dhe parehati në duart mund të shkaktohet hequr në fytyrë jo vetëm nervore mesatare, por edhe të dëmtojë shpinë (dhimbje të ulët mbrapa, hernie diskale), në të cilën nervore të dëmtuara që shkon në duart e palcës kurrizore.Si për të parandaluar sëmundje profesionale është e pakëndshme?


Për të zvogëluar rrezikun e CTS-RNS, duke bërë gjëra që ju duan të mjaftueshme për të ndjekur këshilla të thjeshta. Disa prej tyre kanë të bëjnë me organizimin e duhur të punës (Ergonometria), të tjerët u përqëndrua në organizimin e punës dhe kohës së lirë. Pjesa kryesore e masave parandaluese në ergonomi - është ulje e saktë. Duke rregulluar lartësinë e tavolina dhe karrige duhet të sigurojnë që në bel hips u vendosur në një kënd prej 900 Gjithashtu, në një kënd prej 900 duhet të vendoset shpatullën në parakrah.


Kur përdorni një dore miut duhet të jetë në një vijë të drejtë me parakrah, e cila përdor një bllok të veçantë të miut mbështetje mbi rrota lundrues.

Organizimi i punës dhe kohës së lirë. Kur punon me një miut rekomandohet pushimet 10-minutëshe, por ajo nuk duhet të jetë rekreative pasive. Ajo nuk pushoni në lëvizjet. Kjo rekreacion e tastierë dhe maus.

Është e dobishme për të bërë ushtrime duke expanders kytychnyh pranverë - huyazykah. Me këto ushtrime ju do të përmirësojë qarkullimin për muskujt dhe duart muskujt e tjerë razomnete.


Mbi të gjitha, lëvizjet ishin të ndryshme. Mbani në mend se KKK - RNS ndodh në njerëzit, jo vetëm për shkak se ata bëjnë lëvizjet monoton, por edhe për shkak se ata e bëjnë këtë për disa orë, ditë, muaj.