Simptomet e fibroids mitrës, shenjat
Ekspertët theksojnë gratë që në fazat e hershme të fibroids mitrës sëmundja i nënshtrohet trajtimit të shpejtë dhe efektive, por të zbulojnë se nuk është kaq e thjeshtë - simptomat e fibroids mitrës në fazat e hershme nuk është vërejtur praktikisht.
Tumori mund të zbulohet vetëm gjatë ekzaminimit të rregullta parandaluese gjinekologjike - mjeku duhet të theksohet se mitra rritet në madhësi dhe të bëhen më të dendura.
Simptomat e para të fibroids mitrës të ndodhë në fazat e mëvonshme të sëmundjes, shfaqja e simptomave të grave duhet të jetë i sigurt për të vizituar mjekun, nuk injorojë ato. Para së gjithash, një simptomë e fibroids mitrës mund të konsiderohet si duke rritur kohëzgjatjen e gjakderdhje menstrual dhe teprica e tyre. Shkencëtarët e quajnë këtë menorrahyey. Një profesion i gjakderdhje rritet gradualisht, dhe disa gra nuk i kushtoj vëmendje për këtë simptomë, neglizhuar shëndetin e tyre. Menorrhagjia eventualisht mund të shkaktojë anemi në pacientit, ky është rreziku i saj. Menorrhagjia tregon se parandalon muskujt e mitrës të mitrës për të funksionuar normalisht, e cila është arsyeja pse në këtë rast duhet të konsultoheni me një mjek me përvojë.


Në gjakderdhje e rëndë menstrual mund të jetë simptomë tjetër po aq e rrezikshme e fibroids mitrës - gjakderdhje mitrës nuk ka lidhje me ciklin menstrual (metrorrhagia). Gjakderdhje në këtë rast nuk lind për shkak të fibroids mitrës - mitrës vetëm irriton mukozën e mitrës, dhe ajo fillon të rrjedh gjak.
Në simptomë aciklik gjakderdhje e fibroids mitrës dhimbje mund të konsiderohet, duhet thënë se dhimbje të tilla mund të ndryshojnë në natyrën dhe intensitetin. Zakonisht ka dhimbje në bark të ulët dhe në shpinë. Në qoftë se sëmundja ka arritur fazën kur i mitrës (nyjen myomatoznom) qarkullimi i gjakut, një grua mund të përjetojnë një dhimbje e papritur të mprehtë. Nëse tumor zhvillohet ngadalë dhe është i madh, një shenjë e fibroids mitrës është një dhimbje e vazhdueshme bezdisur që vazhdon, zakonisht gjatë gjithë ciklit menstrual. Nëse fibroids zhvillohet në rreshtim të mitrës, një shenjë e fibroids mitrës është shvatыvayuschaya dhimbje të mprehtë. Siç u përmend më herët, dhimbja fillon në fazat e mëvonshme të zhvillimit të tumorit në fazat e hershme të tumorit nuk është e njëjta grua sjell ndonjë shqetësim.

Gjithashtu një nga simptomat e rëndësishme të fibroids mitrës mund të konsiderohet dështimet në autoritetet fqinje mitrës fjalë në vendin e parë, rektumit dhe fshikëz. Në rastet kur tumor zhvillon në drejtim të këtyre organeve, ajo fillon të compress tyre si rezultat ka siklet. Shpesh, një grua fillon të vuajë nga probleme urinimi - urinim më të shpeshta, por ajo që po ndodh me disa vështirësi. Shumica e grave fillojnë të vuajtje kapsllëk kronik, në këtë rast një shenjë e fibroids mitrës sepse tumor fasha rektum. Nëse ju gjeni veten në simptoma të tilla duhet të vizitojë jo vetëm urolog, gastroenterologist të ose proctologist, por shkoni të konsultoheni me një gjinekolog, i cili mund të zbulojë fibroids. Unë duhet të them se urolog me përvojë pas shqyrtimit gruan zakonisht mundohet të japë drejtim sa gjinekologu.

Ka një lidhje me sëmundjen e zemrës dhe enëve të gjakut. Nganjëherë prania e fibroids grua tha dhimbje në zemër dhe të reduktuar të zemrës tonin e muskujve. Në disa raste, një grua mund të kërcejnë presionit venoz, e cila është shumë e dëshirueshme për ata që vuajnë nga dështimi i zemrës apo hipertensionit. Prandaj, në shqyrtim shtesë në kardiolog, vizita gjinekologe shpesh përpiqen në të ardhmen ajo do të ju ndihmojë të qëndrojnë të shëndetshme.
Mjekët thonë se fibroids mund të bëhet një tumor malinj vetëm 1% e të gjitha rasteve, dhe kjo mund të ndodhë vetëm në mungesë të trajtimit.