Simptomat afrohet sulm migrenë


Ka disa lloje të dhimbje koke, por opsioni më i rrezikshëm është konsideruar si një migrenë. Për shumë sulmeve migrenë janë bërë vetëm një pjesë e jetës që më kujton mënyrë shumë të dhimbshme. Sulmet migrenë mjaft e lehtë për të njohur si dhimbje të lokalizuar në një zonë të kokës, për shkak të rritjes anormale e enëve të gjakut. Enët e gjakut Dilated shtypur në mbaresa nervore, duke shkaktuar dhimbje shumë të fortë apo të moderuar. Çështja është e komplikuar nga fakti se një sulm migrenë mund të zgjasë një kohë të gjatë. Raste të regjistruara, ku sulmi zgjati më shumë se 72 orë. Ka shumë faktorë që mund të shkaktojnë simptomat e migrenë, ndërsa njëjtë - dhimbje në pjesën e kokës, të zbehtë e lëkurës, të vjella, dhe nganjëherë ethe, përkeqësimin e gjendjes së përgjithshme. Dhimbje të forta në të vërtetë të bëjë një person të paaftë, që nga koha e sulmit, edhe lëvizjen më të vogël të kokës, drita flash, zhurma dhe madje edhe erë të athët mund të komplikojë situatën dhe manifestimin më intensive e simptomave. Përveç kësaj, ashtu-quajtur migrenë me atmosferë, migrenë është një version klasik i provokuar sulmin një shkelje e të parit, sepse njeriu i cili filloi sulmin, kërkon kujdes të veçantë, sepse edhe një udhëtim në farmaci për medikamente mund të shkaktojë një aksident, të tilla si një aksident rrugor sepse njeriu sheh jo mjaft të plotë.


Ka shumë hipoteza në lidhje me shkaqet e këtij fenomeni si migrenë, por shumica mjekët besojnë se problemi është rrënjët trashëgueshme, që gjë defekt i trashëguar në enët e gjakut të trurit, që ankesat simptomat. Sulmet migrenë më shpesh prek femrat, studimet tregojnë se 70% e grave që kanë një predispozitë gjenetike për migrenë përjetuar këtë sëmundje. Ndërsa njerëzit me sulme të trashëguar faktor të ndodhë më pak se 20% të rasteve. Për fat të keq, tani nuk është zhvilluar shumë mjete efektive për të reduktuar dhimbje gjatë sulmeve migrenë, me shumicën e këtyre fondeve thjesht të zvogëlojë nivelin e dhimbje, por të vjella dhe dobësi e përgjithshme mund të vazhdojnë. Jo të gjithë njerëzit që vuajnë nga migraines të vëreni se ato janë devijime të vogla në sjellje, me të cilat mund të përcaktojnë se së shpejti ata do të rënda dhimbje koke. Migrenë nuk vjen papritur dhe ka një numër të karakteristika karakteristike për t'ju ndihmuar të përcaktuar fillimin e sulmit. Në fakt, një pjesë e një sulmi të pa dhimbje migrenë fillon në 03,15 orë dhe zgjat deri në fillim të një dhimbje të mprehtë. Pavarësisht nga fakti se në personi ndjesë ndihet plotësisht i shëndetshëm dhe sëmundja nuk shfaqet, faza e fillimit të një personi të dhimbshme migrenë mund të vërehet në mënyrë të pavarur sulm disa shenja nadvyhayuscheho. Për pjesën më të madhe, rreth 15 orë para koke një person përvojat e të qenët i përgjumur, çmenduri dhe paaftësia për t'u përqëndruar në punë, nga nervozizëm në manifestimet e dhunshme të emocion edhe shëndoshë të vogla apo të stimujve të lehta, duke rritur ankthi, lodhje, mahnitëse. Në disa raste një rënie në reagime vizuale dhe tringëllimë në anën, e cila do të lokalizuara dhimbje në migrenë. Këto simptome kumtoj migraines planifikuar shumë e vogël, në mënyrë që njerëzit shpesh nuk mund të vëreni ato jo shumë të mirë, sepse në fazat e hershme të sulmit mund të prerë të shkurtër dhe nuk vuajnë efekte të mëdha negative dhimbje koke të tmerrshme. Njohja përcaktuese kryesore të migrenë, ajo mund të përpiqet të ndërpresë sulmin të jetë e mundur. Në praktikë, në qoftë se gjatë sinjaleve Njoftimi i migrenë afërt dhe menjëherë të marrë masa për të parandaluar sulmet e dhimbshme ajo mund të jetë për të shmangur ose zvogëluar intensitetin e ndjesive të pakëndshme. Për të shmangur dhimbjen e migrenë duhet menjëherë pas identifikimit të afrohet sulmet pushojë ato aktivitete të cilat personi është i angazhuar. Më shumë njerëz duhet të shkojnë dhe të përpiqen për t'u çlodhur dhe të qetësuar. Për t'u çlodhur një person nuk duhet të marrë sedativë apo ndonjë ilaç më shumë, pasi ata mund të përkeqësojnë problemin dhe të çojë në zhvillimin e shpejtë të sulmit të dhimbshme migrenë. Ajo është e mirë për pije qetësues ose çaj bimor kamomil, por në mungesë të teas në dorë është çaji mirë plain zi me limon dhe sheqer. Në rastin e ndihmave të sulmeve migrenë kundërta fasha e përshtatshme për një procedurë të tillë është e nevojshme për të alternativ kompresë të nxehtë dhe të ftohtë, duke ndryshuar atyre çdo dy minuta. Këto pako të ketë efekt të shkëlqyer relaksuese, kështu që mundësia që dhimbja e një migrenë të tregojnë veten, do të ulet me 60%. pasi këto pako do të ishte mirë që të përpiqen për të fjetur, ajo do të vazhdojë për të shmangur sulm. Nëse një person nuk ka mundësi për të shtyrë të gjitha bizneset për një kohë të gjatë, të tilla si kur ai është në punë, ai mund të përpiqet për të lehtësuar sulm migrenë, me anë të një shëtitje të ngadaltë. Në këtë rast, pas shfaqjes së migraines Parashikuesit më të mirë ngadalë shkoni për një shëtitje në mesin e pemëve, por jo pranë autostradave zënë, si gazi ndotur ajrin vetëm do të përkeqësohet gjendjen e njeriut. Gjatë shëtitje duhet të lëvizë hapat e ngadaltë dhe ngadalë të kthehet kokën në anën. për të përmirësuar qarkullimin e gjakut në qafë dhe në kokë. Njerëzit të cilët e njohin simptomat e një migrenë vjen mbi ta, në shumicën e rasteve, në gjendje të ndërpresë sulmin dhe kështu shpëtoj nga dhimbje koke efekte të mëdha negative, por në praktikë, kështu që edhe e di veten pak.