Simptomat e helmimit aspirina
Simptomat e helmimit aspirina


Simptomat e hershme të aspirina akute helmimi është tringëllimë në veshët dhe humbjen e dëgjimit. Me rëndësi të madhe klinike kanë frymëmarrje të shpejtë, të përzier dhe të vjella, dehidratim, ethe, vizion të dyfishtë dhe një ndjenjë e dobësisë.
Më vonë ka simptomat e helmimit më të rënda - të qenët i përgjumur, konfuzion, çrregullimeve të sjelljes, ecje i pasigurt dhe gjendje kome.
Frymëmarrja bëhet e shpeshta dhe të përafërt. Të vjella zakonisht fillon 3-8 orë pas helmimit. Dehidratim të rënda mund të shoqërohet me ethe, frymëmarrje të shpejtë dhe të vjella.


Manifestimet e helmimit aspirina mund të ndahen në bazë të ashpërsia e tyre.


Butë për të moderuar:

Lega: Deep dhe gulçim ( hyperpnoэ ) Ndonjëherë letargji (Gjumë jonormale të thellë).
Moderuar: shprehën frymë thellë dhe, ndryshimet e dukshme të shpeshta në çrregullime të sistemit nervor, të tilla si të qenët i përgjumur apo agjitacion, por nuk komë apo konvulsione.
Pesha: frymëmarrje të thellë Shumë e theksuar dhe të shpeshta, gjendje kome, ndonjëherë në kombinim me dhimbje.

Kur për të kërkuar kujdes mjekësor


Me simptoma të vogla helmuese të tilla si tringëllimë në veshët, goja e thatë dhe marramendje, ju duhet të konsultoheni me një mjek për të përcaktuar e nevojshme rregulluese dozë drogë marra. Nëse keni ndonjë manifestime të tjera të mbidozë menjëherë telefononi 03 (ose numrin tjera emergjente), apo vetë-referohen në dhomën e urgjencës. Simptoma të rënda të çdo nevojë për vëmendje urgjente mjekësore përfshijnë:

Eksitim, konfuzion, konfiskimet, përgjumje, ankthi
Reduktohet presioni
Frymëmarrje të shpejtë
Dyspnea
Përzier dhe të vjella
Gjakderdhje
Hallucinations
Të qenët i përgjumur
Çdo humbjen e dëgjimit
Çdo gjakderdhje
Turbullimit
konfiskimet (shprehur)
Marramendje (shprehur)
Të qenët i përgjumur (të rënda)
Shkelje ose nervozizëm (shprehur)
Frymëmarrje të shpejtë apo të thellë
Hallucinations (vizuale, auditory ose prekshëm)
Dhimbje koke (të rënda ose të zgjatur)
Rritja e djersitje

Të përzier ose të vjella (shqiptohet ose të zgjatur)
Telefononi ose tringëllimë në veshët (të gjatë)
Zgjimit tepruar për asnjë arsye të dukshme
Etje
Shkelja e