Simptomet e sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të transmetueshme


Sëmundjet e transmetuara nëpërmjet kontaktit seksual mund të ndodhë në formë akute ose kronike. Në rastin e parë infeksioni ka ndodhur kohët e fundit dhe trupit tregon shenja të infeksionit luftën. Periudha e inkubacionit e shumë sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, duke filluar nga një ditë për një javë. Pas kësaj periudhe kohore janë shenjat kryesore të infeksionit - dhimbje, djegie në uretrës, shkarkimin nga penisi. Në kontakt me gojë me personin që i infektuar mund të zhvillojë një dhimbje të fytit, seksi anal - inflamacion të rektumit. Kjo simptomat e zakonshme e sëmundjes akute, në qoftë se ajo nuk është zgjidhur menjëherë, sëmundja që transmetohet seksualisht, shndërrohet në një fazë kronike dhe personi bëhet një bartës i infeksionit. Kjo është një gjendje e rrezikshme se transportuesi nuk po përjeton efektet e dëmshme të infeksionit në trupin e tij, dhe të gjithë partnerët e tij seksuale bien në rrezik zonën e gjetjes së një infeksion. Simptomet e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme më të janë të njëjtë, respektivisht, për të njohur këto shenja të një infeksioni nuk është gjithmonë e mundur pa një ekzaminim të plotë mjekësor, duke përfshirë testet laboratorike dhe studime të tjera. Sipas statistikave, në shumicën e rasteve, infeksioni nuk është një person merr një infeksion, por disa. Prandaj nuk është e rekomanduar për të testuar për praninë e infeksioneve të caktuara, dhe më e zakonshme e të gjitha dhomat - rreth 10.


Simptomet e sëmundjeve ngjitëse seksuale disa janë më të theksuara se në infeksionet e tjera, kështu që ata duhet të përshkruhen në detaje. Klamidia - një sëmundje seksualisht të transmetueshme. Patogjen - Klamidia është një infeksion bakterial që mund të "marr" në çdo marrëdhënie seksuale, qoftë seks vaginal, oral apo vaginal. Në organizmit të femrës Chlamydia shpesh shkaktojnë inflamacion të mitrës dhe të organeve të tjera të sistemit riprodhues, duke shkaktuar shtatzëni ektopike, varfëri. Njeriu kthehet dhimbje klamidia dhe rizyamy gjatë urinimit, dhemb dhimbje në të testiseve. Kjo për praninë e inflamacionit ne uretrës dhe epididymis. Një sëmundje e njohur, sëmundjet seksualisht të transmetueshme - gonorrea, apo turist. Kjo është një sëmundje e zakonshme bakteriale zakonisht është rezultat i imoralitet dhe të pambrojtur kontraceptive pengesë seksi. Simptomet e gonorresë në mënyrë të qartë tregojnë infeksion - burrat mund të rrjedhje qelb nga penisi, urinim të shoqërohet me dhimbje dhe djegie. Në ndjerë anusit itchy, dhe në masa fekal mund të vërehet herë pas here vija-vija me gjak. Gratë që vuajnë nga gonorrea mund të përjetojnë dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale, vaginale kuqe shkarkimin dhe ngjyrave të verdhë, gjakderdhje, jo lidhur me menstruacioneve. Një grua e infektuar me virusin mund të ketë një fëmijë me simptoma të lindura e gonorre. Një fëmijë i infektuar infeksionit gjatë kalimit nëpër kanalin e lindjes. Simptomet e gonorresë në fëmijën të bëhet shkarkimi purulent nga sytë. Imuniteti të mos gonococci prodhuar, një herë veten, i sëmurë mund gonorrea përsëri. Shumë simptomat e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, herpes natyrshme dhe gjenitale. Infeksioni transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual, madje edhe me përdorimin e kontraceptivëve pengesë. Virusi Herpes mund të depërtojnë në të çara të vogla të lëkurës. Sëmundje akute ndodh brenda 3-4 javë pas infeksionit. Në zonën gjenitale ndjeva një ndjesi shpimi gjilpërash lehtë, kruarje. Në zonën ijë dhe anusit shfaqen plagë të vogla dhe blisters, duke shkaktuar një ndjesi djegie. Herpes virus bëhet gjendje kronike dhe mbetet gjithmonë në trup. Për gratë shtatzëna, infeksioni është një tregues për cezariane si një rrezik të lartë të infektimit të fetusit gjatë kalimit nëpër kanalin e lindjes. Për foshnjat, sëmundja mund të ketë pasojat më shkatërruese - të çojë në verbëri, anomalitë e trurit dhe madje edhe vdekje. Prandaj, nevoja për t'u testuar për virusin herpes në shtatzëninë e hershme. Sifilisi - një nga sëmundjet më të rrezikshme të transmetueshme seksualisht. Shenjat e para të infeksionit shfaqen rreth 7-10 ditë si zonë pamja nënshkrimin në organet gjenitale dhe anusit. Simptomë e sifilisit mund të konsiderohet një rritje shoqërues në nyjet limfatike. Në mungesë të veprimit në kohë, sifilizi rrjedh në fazat e dytë dhe të tretë, të cilat janë duke përparuar me shpejtësi. Në fazën e tretë, një skuqje të lëkurës shfaqet në trup, plagë në gojë dhe mukozës, dhimbje të trupit, ethe, zhvillimi i meningjitit - një ind të rrezikshme të trurit sëmundje. Në rastet më të përparuara të sifilizi, ose më mirë komplikimet e tij kryesore me vdekje. Infeksion bakterial quajtur Trichomoniasis njëjtat mikroorganizmave njëqelizore. Periudha e inkubacionit është rreth 20 ditë, pas së cilës gratë kanë shkarkimin durnopahnuchi verdhë-gjelbër vaginale, skuqje gjenitale, kruarje dhe dhimbje. Në burra, sëmundja mund të jetë asimptomatike, në disa raste, ka vështirësi në urinim, shkarkimi nga penisi. Kohë kontaktuar mjeku me simptomat e ankthit mund të jetë sëmundje shërohet transmetohet seksualisht. Ajo duhet gjithashtu të testohen rregullisht për IST, sidomos njerëzit që kanë marrëdhënie seksuale të rastit.