Simptomet e sëmundjeve të sistemit të qarkullimit të gjakut


Sëmundjet e sistemit qarkullues janë të dytë vetëm në kancer. Humbja e qarkullimit mund të çojë në paaftësi të pjesshme apo të plotë. Shkaqet Sëmundjet e sistemit të qarkullimit të gjakut mund të jetë e ndryshme. Me zemër sëmundje prek pjesë të ndryshme të zemrës dhe enëve të gjakut, miokardit, endocardium, cipë e zemrës, arterie të zemrës, aorta, arteriet e mëdha dhe të vogla. Sëmundja më e zemrës është rezultat i dështimit të zemrës. Më shpesh në meshkujt se sa gratë, por sëmundja mund të ndodhë në çdo moshë. Simptomet kryesore të sëmundjeve të qarkullimit të gjakut ndryshojnë varësisht nga diagnoza e sëmundjes dhe shkallën e saj të ashpërsi. Simptomat më të zakonshme - palpitations, të parregullt, dhimbje në zemër, gulçim, edemë dhe cianozë.


Njohuri nga simptomat kryesore të sëmundjeve të sistemit të qarkullimit të gjakut ndihmon për të njohur patologjinë e sistemit të qarkullimit të gjakut si një mjek, dhe shumë të durueshëm. Në simptomat kryesore të sëmundjes së zemrës banojmë.

Rrahje zemre
Në një zemër të shëndetshme, një person nuk dëgjojë zemrën e tij mundi në pushim ose me pak tendosje. Megjithatë, norma e zemrës zakonisht shfaqet pas etheve rrahja e zemrës puna e rëndë fizike apo stresi nervor, një faktor tjetër mund të jetë përshpejtuar. Në njerëzit me sëmundje të zemrës, norma e zemrës duket i parëndësishëm gjatë ushtrimit dhe në kohë paqeje. Një ankth pak, të hahet mund të shkaktojë palpitations. Shkaku i palpitations është për të zvogëluar funksionin shtrëngohet të zemrës, reduktimi është një gjak më pak. Prandaj, për organet dhe indet të marrë sasinë e nevojshme të gjakut, zemra fillon të bjerë më shumë.


Ndërprerjet
Ndërprerje - një nga simptomat më të zakonshme të cores. Njerëz të sëmurë të ndjehen nerytmychnuyu zemrën, një ndjenjë të vyshket, ndalesë të shkurtër, i shkurtër dhe rrahje të forta. Ndërprerjet mund të jenë të izoluara, por mund të marrë disa kohë dhe madje edhe të jetë i përhershëm. Shumica e dështimet e kombinuar me takikardi (palpitations). Shkaku ndërprerje janë aritmi të ndryshme: extrasystoles, dridhje atrial dhe një shumëllojshmëri të çrregullimeve të sistemit kryerjen e muskulit të zemrës.

Dhimbje në zemër

Simptomë - dhimbje në zemër, është më shumë i zakonshëm të gjitha simptomat e tjera. Vlera e këtij simptomë është e ndryshme për sëmundje të ndryshme. Gjatë një sulmi në zemër, ajo luan një rol jetik në sëmundje të tjera dhe kjo nuk është kritike. Në sëmundje ishemike të zemrës, dhimbje për shkak të mungesës së zhvillimit të muskujve të zemrës rrjedhës së gjakut dhe të ketë një karakteristikë të qartë: dhimbje compressive dhe natyrën shtypëse, që zgjat nga 3 në 5 minuta, paroksizmal, shpesh ndodh pas ushtrimit ose stres nervor. Dhimbja shpesh shfaqen pas gjoksit, të cilat mund të japin krahun e majtë, sup dhe nofulla. Pikërisht e njëjta dhimbje mund të shfaqet në zemrën porotsi aortës.


Dhimbje në zemër mund të ndodhë në sëmundjet e tjera që nuk kanë lidhje me sëmundjet e zemrës. Dhimbje në zemër mund të duket në pneumoni majtë të njëanshme, osteokondroza i qafës së mitrës, kraharorit, ndër brinjëve nevralgji, mioziti dhe shumë sëmundje të tjera.

Dyspnea
Shkaqet gulçim - uljen funksionin shtrëngohet të zemrës dhe që dalin si rezultat i stagnimit të gjakut në qarkullim pulmonare. Simptomë e shpeshtë në sëmundje të ndryshme të zemrës. Gulçim është një nga shenjat e para të dështimit të zemrës. Në fazën fillestare duket pas ushtrimit të vogël, me kohë në rritje dhe nuk është edhe e shtrirë në shtrat të sëmurë. Dobësimi i papritur i muskulit të zemrës dhe mund të shkaktojë asfiksi nëse nuk trajtohet, mund të shkaktojë edemë pulmonare, një nga komplikimet më të rrezikshme që çojnë në vdekje.


Edemë
Edemë - një dështim pravozheludochnoy shenjë. Drejtën funksion reduktuar shtrëngohet ventricular çon në stanjacion e gjakut dhe presionit të lartë të gjakut. Ënjtje në dështim të zemrës shfaqen për herë të parë në gjymtyrët më të ulët, pastaj në mollaqe dhe të ulët mbrapa, dhe pas arritjes së peritoneum.

Cianozë
Cianozë apo cianozë e buzët, hundën, gishtat e këmbëve. Shpesh ka pak edemë më parë. Ky proces ndihmon për të ngadalësuar rrjedhjen e gjakut në kapilarët për shkak të funksionit të reduktuar kontraktil të zemrës.