Simptomet e otitis media - të jashtëm, të mesëm, simptomat e otitis media tek fëmijëtOtitis - Një sëmundje shumë e zakonshme e veshit. Mund të rriturit sëmurë dhe fëmijët, por shumica e tij është nënshtruar rrezikut të kaluarën, pasi kjo kontribuon në strukturën e veshit fëmijëve, ndryshe nga të rriturit. Fëmijët tub Eustachian (kjo pjesë lidh veshin nasopharynx dhe të mesëm) janë shumë më të shkurtër dhe forma e saj.
Humbjen nuk është subjekt i veshit, por një nga ndarjet e saj. Ajo është mbi këtë bazë ai ka disa lloje: të jashtëm (jashtë), të mesëm dhe të brendshëm otitis. Lezionet e jashtme karakterizohet nga pezmatimi i indeve të jashtëm të veshit, daulle e veshit ose veshit. Shpesh, shkaku i kësaj sëmundjeje është për të mbajtur ujë në vesh, kështu inflamacion jashtëm në njerëz është quajtur "vesh Notarja". Otitis media shpesh zhvillohet si pasojë e komplikacioneve të traktin e sipërm respirator, në mënyrë të ndjeshme dhe të kujdesshëm, duke injoruar simptomat e gripit të ftohtë të përbashkët ose. Pamja e brendshme e otitis media është rezultat i inflamacionit purulent apo infeksion i veshit. Tani pak më shumë për secilin nga simptomat e inflamacionit.
Simptomet e externa otitis

Duke folur në lidhje me simptomat e tij, mjekët vërejtur dhimbje kur prekur veshin lavaman ose tragus (kërc është pjesë lavaman vrimë në frontin e veshit). Dhimbje në vesh apo disa prej departamentit, sepse shpesh externa otit mund të ndodhë vetëm në një fushë të veshit tuaj. Dhimbje konstante veshit është konsideruar gjithashtu një nga treguesit kryesorë të inflamacionit. Kruajtje, e cila shpesh është karakteristikë e sëmundjeve fungale veshit, dhe ekzemë. Nyjet limfatike Rritja, të cilat janë të vendosura në vesh, ënjtje të kanalit të veshit dhe plotësinë veshi ndjesi. Në rastet më të rënda, infeksioni festohet qelb huaj nga veshi, si dhe një përforcim të fortë apo të dobët e dëgjimit të njerëzve, për shkak të ënjtje e veshit dhe mbylljen përfundimtare të lumen të kanalit të veshit. Simptomat, të cilat duhet të marrin parasysh menjëherë, të mbajë një listë të dhimbjes pulsating në veshët. Ajo mund të rritet në rozyazytsi ose gjatë ngrënies. Temperatura e trupit mund të rritet pak ose mbajë dëshmia e tyre normale. Nëse inflamacioni përhapet në daulle e veshit, atëherë personi mund të duket shkarkimin qartë nga veshi, dhe kur rishikimi do të jetë e qartë se membrana është flushed (flushed).Simptomet e otitis media

Simptomet e otitis media është karakterizuar kryesisht nga shtrëngimi provat e përmendura më parë. Dhimbje në vesh e ka karakterin e akute, shoots si. Kruajtje të rënda referohet edhe simptomat e mesme e inflamacionit. Në fëmijët, një sëmundje e ngjashme tregon një britmë të gjatë dhe fëmijën ankth të pajustifikuar. Shkarkimi nga veshi mund të ndryshojnë: gjakderdhje periodik ose qelb nga fundi i veshit. Iyazytsirnist këto simptoma rritet kur daulle e veshit thyer. Në këtë rast, reduktimin e presionit të lëngut. Rritja e temperaturës vërejtur në pacientët menjëherë, por në qoftë se një person kryen dhe otitis, dhe një të ftohtë apo grip në të njëjtën kohë, temperatura mund të rritet nga dita e parë e inflamacionit. Kjo sëmundje shoqërohet me nauze ose të vjella, sidomos në fëmijë të vegjël, kështu që prindërit Përqëndrohen në këtë. Një i rritur mund të ndjeni disa plotësinë në vesh, humbjen e dëgjimit të përkohshme, e cila duhet të rikthehet pas një shërim përfundimtar. Komplikimet e otitis media mund të kenë simptomat e mëposhtme: pacientit ethe, marramendje apo shenjat e zakonshme të një të ftohtë. Dobësia e përgjithshme e trupit, humbjen e dëgjimit papritur, si dhe një dhimbje koke të rënda. Duhet të i kushtoj vëmendje të menjëhershme për këto simptoma fëmijën, nëse ai kohët e fundit pësoi një fyt të ftohtë apo të lënduar. Adenoids inflamacion - një simptomë e cila mund të shfaqet si një sëmundje në fazat e hershme, dhe kur komplikime pas.Simptomet e otitis brendshëm

Në një tjetër "labyrinthitis" - inflamacion të pjesëve të brendshme të veshit, i cili duket si një komplikacion pas infeksionit të mëparshme (për një ose dy javë). Nëse kjo inflamacion veshi shkaktuara nga trauma apo microdamages, shpesh manifestohet simptomat brenda një dite pas lëndimit. Këto janë: marramendje të rënda e viktimës (manifestimi kryesor i sëmundjes), nauze dhe të vjella të vazhdueshme, si dhe përkeqësimi ose humbja e plotë e dëgjimit. Tringëllimë shoqërohet me dhimbje akute, ethe. Djersitje e harlisur në njerëz dhe njollë e fytyrës (lëkura bëhet i zbehtë dhe i sëmurë në kërkim), dobësi e përgjithshme. Sulmet e marramendje mund të prishin një person nga disa minuta deri në disa ditë, në varësi të tipit të labirintita (difuze apo kufizuar). Sistem rrotullues kreu shoqërohet nga mungesa e mundësive për një pacient për të ngritur kokën, ta kthejë atë apo hedhin prapa. Lëvizja vogël mund të shkaktojë nauze dhe të vjella të rënda.


Otitis - dhimbshme dhe inflamacion tejet të pakëndshme që mund të kapur njerëzit në çdo moshë dhe në rrethana të ndryshme. Simptomet e otitis media tek fëmijët dhe të rriturit janë të ngjashme, por në të dyja rastet një diagnozë të detajuar duhet të referohen në spital.


 
R3r3r3113.