Simptomat sindromi i Asperger, trajtim, simptomatSindromi i Aspergerit - si një formë e autizmit, duke rezultuar në mungesën e theksuar të ndërveprimit social dhe komunikimit, interesat e kufizuara dhe të karakterizuar nga të njëjtin lloj të veprimit. Sindromi i Aspergerit është diagnostikuar shpesh në fëmijët e moshës së shkollës fillore. Si një formë e autizmit, sindromi i Aspergerit është një mosfunksionim që ndikojnë në perceptimin njerëzor të botës, përpunimin e informacionit dhe qëndrimi me njerëzit e tjerë. Vizualisht përcaktuar prania e sindromi nuk është e mundur. Shkencëtarët sugjerojnë se njerëz të tillë të famshëm si Albert Einstein dhe Isak Njutoni kishte sindromi i Asperger. Në fytyrat e tyre treguan trendet e këtij sindromi. Me këtë çrregullim në njerëz që kanë vështirësi në vijim: të komunikimit, ndërveprimit dhe bashkëpunimit, imagjinatës. Ato zbatohen termi sociale "Çrregullime treshe". Dhe kjo është shumë e vështirë për fytyrë, zë, gjuhën e trupit për të përcaktuar nëse ato janë të lumtur, ata ndjehen. Kështu që njerëzit e gjejnë të vështirë për të komunikuar dhe të ndërveprojnë me njerëz normal që nuk e kuptojnë ata. Konsideroni sociale "treshe e dëmtime"


Komunikimi social - Komunikimi:
- vështirësi në të kuptuarit gjeste, toni i zërit, shprehja e fytyrës
- vështirësi në zgjedhjen e temave për rozyazyka
- paaftësia për të filluar një bisedë dhe të përfundojë atë
- përdorur, por nuk e kuptojnë fjalët e vështira dhe frazat
- keqkuptim shaka, shaka, sarkazëm dhe metafora
Ndërveprim shoqëror - Bashkëpunimi:
- vështirësi në mbajtjen e marrëdhënieve miqësore
- mungesa e të kuptuarit e rregullave të pashkruara
- izolimi dhe indiferenca e dukshme, apatia dhe tjetërsimi
- Sjellja e gabuar

Imagjinata sociale:
- shumë të pasur dhe imagjinata të ndryshme, por vështirësi në prezantimin e rezultateve të veprimeve të ardhshme
- keqkuptim pikën e parë të të tjerëve
- vështirësi në interpretimin e ndjenjat, veprimet, mendimet e të tjerëve
- vështirësi në duke vepruar lojëra, por preferojnë lojra logjike
Simptomat sindromi i Asperger

Njerëzit me sindromin Asperger kanë një numër të karakteristikave të tjera të dallueshme:
- ankthi i rëndë, shqetësim, konfuzion gjatë komunikimit
- Procedura për dashurinë rreth
- poseduar kalim kohe i fortë pasion apo hobi

- trazirat ndijor në kompleks ose në një nga analizues (vizion, dëgjimi, prekje, shije, erë)
- Gjuha e panatyrshme
Shkaqet sindromi i Asperger
Shkaqet e sindromit Asperger kanë rrënjë të njëjta, dhe autizëm. Një rol të shquar në rast të ndikimit luan faktorët gjenetike dhe biologjike dhe substanca toksike që kanë ndikuar në zhvillimin e fetusit në muajt e parë të shtatzënisë
Aspergerit Sindromi Simptomet
Nga lindja deri në moshën tre fëmija është vërejtur shenjat e autizmit, dhe të rritur kanë probleme në marrëdhëniet me kolegët dhe të rriturit. Kjo bëhet monoton dhe sjellja e dobësuar fëmijës izoluar, gamë të ngushtë të interesave. Vëmendje aktiv menjëherë, shprehje të ngrirë fytyrës, shikoni shkatërruar, zëri i tij i qetë, por të mprehtë. Ka një angazhim të fortë për ndërtimin e

Diagnoza e Aspergerit Sindromi
Sindromi i Aspergerit është përshkruar dhe paraqitur në "Diagnostifikimi directory dhe statistikat sëmundjet mendore (DSM-IV)" - Kryetari 29.980
Aspergerit trajtim sindromi
Nëse keni Aspergerit sindromi konsultuar një psikiatër mjek. Ndihmë dhe trajtimi i pacientëve me sindromin Asperger është psikologjike - natyra pedagogjike, dhe gjithashtu përfshin korrigjimin e familjes dhe terapi të sjelljes. Karakteri ndihmëse është mjekim.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:

1. Autizmit 2. Analiza e sëmundjes Alzheimer