Sindromi sëmundje lëvizje


Çfarë duhet të bëni sindromi mjaft të shëndetshme sëmundje njerëz lëvizje? Ne duhet me kujdes të mbani mend se në pastërvitur, duke çuar një jetë ulur në një moment fillon të përkeqësohet me shpejtësi të qenë, dhe përkeqësimi i tërë trupit çon në mosfunksionim dhe aparatit vestibular. Në anën tjetër, gërryjtem pothuajse gjithmonë ndjehet mirë. Kështu, edhe në ndjeshmëri të lartë aparati vestibular kryen atë më pak të dhimbshme sëmundje lëvizje, ose e kanë atë në të gjitha.
Sport, ushtrimi fizik jo vetëm zhvillimin e grupeve të caktuara të muskujve, por edhe të dobishme për të gjithë trupin, duke përfshirë në aparatin vestibular, trajnim forcë. Sportet më të përshtatshme për njerëz të prirur për sëmundje lëvizje - gjimnastikë, vrapim, basketboll, volejboll dhe futboll. Gjatë lëvizjes në terren apo fusha me shpejtësi të ndryshme në mënyrë dramatike zvogëlon excitability e aparatit vestibular, procesi i përshtatjes ndaj stresit, që ndihmon një person të hequr qafe të zë makina.


Si për të trajnuar sistemin vestibular? Trajnimi përbëhet nga ushtrimi mëposhtme: anim të ndryshme dhe kreu i kthyeshëm; Rotacioni e saj të qetë nga një shpatull në tjetrin; tilts, kthehet, rrotullimin e trupit në drejtime të ndryshme (këto ushtrime që ju mund të përfshijë një sërë ushtrimesh të mëngjesit ose të bëjnë ato gjatë ditës, të bëjë çdo lëvizje para 2 - 3 herë, gradualisht të sjellë numrin e repetitions në 6 - 8 herë apo më shumë, duke u fokusuar në shëndetin dhe Gjendja gjatë orëve të mësimit); akrobaci, gjimnastikë në bar horizontale, kuvertë me lonzhey.


Mos neglizhimi dhe trajnim pasiv. Kachaytes në një shtrat i varur në një ritëm. Carousel ndryshme, rides të shërbejë gjithashtu për të forcuar aparatin vestibular. A nuk e privojnë veten e argëtuese të dobishme, nuk e mohojnë ata fëmijët e tyre. E rëndësisë së madhe është gjendja në të cilën ju të shkoni në rrugë. Vetë-hipnozë para udhëtimit dhe gjatë tij, trajnimi auditory, besimi se të gjithë do të jetë mirë, kujtimet e lumtur apo ëndrrat e një të ardhme në të cilën ju mund të zhyten, hyjnë në autobus ose ulur në një tren, mund t'ju çlirojë nga pritjet rënda përzier ose zalisur ndjekje siklet që shoqërojnë sindromi i zë makina.

Nga rruga, duke shkuar në një udhëtim, jo ​​chrevouhodnychayte, overeating është e papranueshme për njerëzit me aparatin vestibular të ndjeshme, por nuk mund të shkojnë në rrugën dhe në një stomak bosh. Një tjetër, tip thjesht praktik: gjithmonë të lënë në shtëpi para. Në rast se, ndjerë qasjen e përzier, zalisur, marramendje, dobësi (nga simptomat karakteristike të sindromës zë makina, veçanërisht manifestohet ndjeshëm në ikje në rrëmujë dhe zagushi), ju mund të merrni nga kabinën e autobusit apo metro makinë dhe ngadalë shkojë një pjesë të rrugës në këmbë.

Maturi të tillë nga ana juaj mund të ndihmojë në lehtësimin e tensioneve, për të shmangur stresin e shkaktuar nga mënyra frika e udhëtimit, dhe ndoshta e zë makina. Së fundi, ka një mënyrë tjetër e duke u shpëtoj prej sindromi i zë makina - mjekim. Shkuarja në një udhëtim të gjatë, kap ato me Aeron (ose ekuivalentin e saj), i cili zvogëlon ndjeshmërinë e aparatit vestibular. Mos abuzojnë kjo do të thotë, ose të shpejt të zhvilluar një zakon, dhe tableta do të sigurojë më efektin e dëshiruar. Ilaçe në barnatore është një zgjedhje të madhe, kështu që të konsultohet me një ekspert, ju mund të vini deri ilaçe për veten e tyre.