Kanal Sindromi zapyastnoho


Nëse puna juaj është e lidhur me kompjuterin në të cilën duhet të ulen 900-1700 pm, futur dhe duke e kthyer regjistrin kryesor të holla, ose keni prodhuar lëvizje të përsëritura me duart e tij dhe wrists, ju shkoni në një grup me një rritje të rrezikut të app sindromi ' yastnoho kanal - grup i simptomave që ndikojnë në ndjenjën dhe lëvizjen e duarve.
Shkaqet më të zakonshme të sindromi i tunelit i kyçit të dorës janë të shumta Lëvizjet e duarve të përsëritura dhe efekt mekanik në dorë. Përveç kësaj, sindromi mund të shoqërojë çrregullime të tjera dhe kushtet mjekësore, duke përfshirë artrit, hypothyroidism, në raste të rralla, përdhes, diabeti, obeziteti dhe madje edhe shtatzënisë.


Duke kërkuar brenda dore, ju mund të shihni tunelit i kyçit të dorës, e cila përmban nervore mesatare, enët e gjakut dhe tendons përgjegjës për fleksibilitet gishtat. Sindromi i tunelit i kyçit të dorës shkakton ënjtje të tendons, rrjedhjen e gjakut zvogëlon rrjedhjen në dorë dhe fasha nervore mesatare, i cili është përgjegjës për funksionimin e gishtit, indeksin dhe gishtat e mesme, duke shkaktuar një gjendje të mpirje, ndjesi shpimi gjilpërash dhe dhimbje. Nëse ju nuk filloni për të trajtuar shenjat e para të sindromi mund të zhvillojnë dëmtime të përhershme nervore. Për aq kohë sa ju nuk e duart tuaja le të jenë të nënshtruar ndaj stresit të tillë, ju mund të parandaluar sindromi. Në qoftë se ju ndiheni tani wrists mosfunksionim tuaj, e konsiderojnë masat e mëposhtme për të ndihmuar të ndaluar dëmtimin e mëtejshëm nervore dhe të kontribuojnë në trajtimin.
Trajtimi i duhur i tastierës


Puna Zyra është e plotë të rreziqeve për punonjësit e tyre. Një shembull - të punojnë në tastierë. Megjithatë, sindromi i tunelit i kyçit të dorës mund të parandalohen, duke u përpjekur për të mbajtur një pozicion neutral dorë, ndërsa shtypja. Duart tuaja duhet mezi prek tastierën. Vendos dore tuaj në mënyrë që ata të zënë një pozitë më të rehatshme. Në këto raste, në qoftë se ju jeni duke punuar me një mouse kompjuter, kontrolloni për të parë se dora jote ishte në nivelin e miu lëvizje - kështu që ju mund të shmangur që shtrihen dore.Shtrëngim duarsh duhur


Në disa shtrëngim duarsh mikpritëse përdoren vetëm tre gishtat e - mesme, indeksi dhe të mëdha - në vend të të gjithë dorën. Nëse është e mundur, duart alternative dhe për të shmangur shumë lakimi i nyjave.


Le pjesa tjetër duart


Zbutës fillimin veprojnë dorën sa më shpesh të jetë e mundur. Ndiqni ushtrimet e duarve, dore dhe gishtat gjatë orëve të punës të përsëritura. Kur punon me vibruese pajisjeve, të tilla si një stërvitje çekiç, një pauzë të gjatë. Nëse vëreni lehta ënjtje wrists, duart, le të pushoni disa ditë, madje edhe në qoftë se ata mbahen funksionin motorike.Mundohuni të reduktuar stresin


Presion mbi nervore e dore mund të sigurojë dhe mbipeshë / trashje. Shikojnë peshën tuaj.


Zënë pozicionin e duhur për gjumë


Numri më i madh i simptomat e sindromi i tunelit i kyçit të dorës zbuluar gjatë gjumit. Zakonisht, ajo është shkaktuar nga akumulimin e lëngjeve në pozicion të prirur. Mundohuni të mos shtyjë dorën nën jastëk dhe të mos shtypni peshën e tyre të trupit të tij.


Ushtrim


Të bëjë stërvitje të rregullt për të mbështetur trupin në mënyrë normale. Ushtrimi mund të ndihmojë në parandalimin e problemeve me të nyjeve dhe rivendosjen e qarkullimit të gjakut.

Mbani gjurmët e simptomat e para të sindromi i tunelit i kyçit të dorës. Ndiqni hapat për parandalimin dhe trajtimin e sëmundjes. Kontrolloni me mjekun tuaj.