Të vjella regurgitation sindromi në foshnjat


Të vjella sindromi regurgitation në foshnjat, shpesh, ata mund të kenë një natyrë fiziologjik, por edhe një simptomë e një sëmundje.
Të vjella, është një nga karakteristikat që janë unike për të sapolindur dhe fëmijët në vitin e parë të jetës, ai është i ndryshëm nga të vjella që ushqimi ngrënë liruar pa përpjekje dhe shqiptohet kontraktimet e muskujve. Një tjetër tipar dallues, gjendja e përgjithshme e fëmijës nuk është i shqetësuar. Lirimin e ushqimit nga stomaku nuk është aktive në natyrë, dhe fëmija, si një "bashkon" ushqim të tepërt, pothuajse menjëherë pas të ushqyerit. Kjo është për shkak të funksion të strukturës së traktit digjestiv në këtë moshë: pozicioni horizontal i stomakut, forma e tij në një thes dhe dobësia e muskul unazor kardiak të stomakut. Dhe në fund, të fëmijës, ajo është pothuajse gjithmonë në një pozicion horizontal.Regurgitation mund të jetë normale (fiziologjike), kur fëmija është i shëndetshëm, si edhe simptomat. Fiziologjik lindin për dy arsye: overfeeding dhe pneumophagia (gllabërim ajrit gjatë të ushqyerit).

Overfeeding fëmijët është fuqishëm thith gjoksin e nënës së tij, dhe sasi të mëdha të qumështit. Fëmija burps pothuajse menjëherë pas të ushqyerit, gjirit dhe / ose qumësht pjesërisht stvorozhennыm, jo ​​në sasi të mëdha. Gjendja e përgjithshme e fëmijës nuk është thyer, ajo është aktive, luan, duke fituar peshë të mirë. Ne duhet të peshojnë e foshnjës para se të ushqyerit dhe më pas për të mësuar një sasi të mjaftueshme të ushqimit të vet, mënyrën e që kanë të bëjnë me këtë: të zvogëlojë kohën e të ushqyerit dhe të rrisë intervale mes tyre, pak para se të gjirit Express qumështit të gjirit nga gjiri.


Pneumophagia ndodh në fëmijët me rritje excitability nervor, dhe fëmijët padurim të thithësh gjitë, duke filluar me 2-3 javë të jetës. Arsyeja bëhet gllabërim ajër kur fëmija merr gjirit të saktë; dhe në qoftë se fëmija është ushqyer nga një shishe, pastaj shkaktojnë nipples të bëhet një vrimë e madhe ose shishe horizontale në të cilën një thith merr ajër. Foshnja gllabërim ajrit gjatë të ushqyerit ndodh kur trupi nuk është i pjekur dhe toni i përgjithshëm i muskujve është reduktuar: në foshnjat premature dhe foshnjat e lindura me peshë të ulët, ata janë shpesh të shqetësuar, gjumë të dobët, burps disa kohë pas të ushqyerit, me një zë të lartë, zakonisht pas 5 minutash - 10 qumësht nuk ka ndryshuar. Kjo do të zgjidhë problemin aэrofahyy duhet të normalizojë teknikë gji, këtë fëmijë pas të ushqyerit rreth 10-15 minuta duhet të mbajnë vertikalisht, që shkoi për të ajrit zahlochennыy fëmijët e tilla duhet të përfundojë në shtrat me kokën tuaj.


Sindromi i regurgitation është gjetur në pothuajse çdo fëmijë, shumë herë më shumë se të vjella.

Të vjella, kjo përmbajtje shpejta dhe myyazytsilne vыkydыvanye stomakut përmes gojës, dhe në disa raste përmes hundës dhe përfundon ajo lloj të shëndoshë të ulët që i jep fëmijës si presion, atëherë fillon të qajë. Të vjella - pasojë e reduktimit në muskujt e barkut dhe diafragma dhe stomak, ajo është një reagim mbrojtës ndaj toksinave që hyjnë apo formë në trup.

Të vjella, nganjëherë paraprihet nga të përzier, në të sapolindur dhe foshnjave shoqëruar nga qarë, ankthi, zbehje të lëkurës, rritet norma e zemrës, fëmijët mund të rrinë jashtë gjuhën dhe shtytje dalë.


Të vjella dhe regurgitation mund të jetë një simptomë e shumë kushte patologjike mund të ndahen në dy grupe:

I. Primar, sëmundja ose gjendja patologjike të jetë në traktin e tretjes.
II. Të mesëm, arsyeja që shkaktoi të vjella ndodhet jashtë traktit gastrointestinal.

Primar, më shpesh, këto përfshijnë të vjella forma funksionale:

Cardia Mungesa (halazyya), kjo mangësi esophageal muskul unazor, ai gjendet në mes stomakut dhe ezofagut. Regurgitation ndodh menjëherë pas të ushqyerit, ata janë shpesh të vogla, të fillojë fëmijë horizontal. Kërcënimi më i madh është zhvillimi i sëmundjeve kardiovaskulare. Me kalimin e kohës, frekuenca dhe sasia e rritet regurgitation, dhe të bëhet më shumë si të vjella. Këta fëmijë në rritje dobësi. Nuk ka cianozë rezistente, dyspnea, edemë, fëmijët nuk shtoj në peshë, ata bëhen të fjetur.


Kardiospazma ose Achalasia esophageal, vrull esophageal është vendi për të shkuar në barkun e tij. Ajo manifestohet në fëmijët më të vjetër se një muaj, por ndonjëherë më parë. Simptomë më themelore është të vjella, e cila filloi të drejtë gjatë të ushqyerit ose menjëherë pas saj, nuk qumësht modifikuar, krijon përshtypjen se fëmijës sikur "asfiksim" gjatë të ushqyerit.

Pilorospazm Ky vrull e muskujt e stomakut të ulët, pa ndryshime patologjike në muskujt, e cila çon në zbrazjes komplikuar stomakut. Ajo luan një rol përçarje kyç të sistemit nervor, shpesh ndodh në fëmijët të cilët kanë vuajtur hipoksi, ata nuk fitojnë në peshë, ata fillojnë të derdh mbrapa ditët e para të jetës, regurgitation e parë nuk është e përhershme, në varësi të gjendjes së sistemit nervor, gradualisht duke rritur frekuencën e tyre dhe ata bëhemi më shumë si të vjella burim. Të vjella, kryesisht afër ushqyerit e ardhshëm, qumësht bollshme stvorozhennыm, me një erë të thartë, por shuma nuk tejkalon sasinë e ushqimit ngrënë. Një fëmijë mund të fitojë peshë, por jo shumë. Karrige normale. Duhet të diagnostikuar me stenozë pilorike, ka ndryshime në muskuj dhe patjetër nevojë për kirurgji.


Vjella organik i lidhur me pranine e anomalive te traktit gastrointestinal.

Forma sekondare të vjella është një simptomë e sëmundjes jashte sistemit të tretjes dhe të lidhura, sëmundje infektive, çrregullime të sistemit nervor qendror dhe çrregullimeve metabolike.

Komplikimet e të vjella dhe regurgitation: duke marrë ushqimin në sistemin e frymëmarrjes mund të shkaktojë zhvillimin e pneumoni, bronkit, etj Por ndërlikim më i frikshëm është vdekja e fëmijës. Nëse fëmija juaj është të vjella ose regurgitation duhet patjetër të zbatohet në pediatri.