Sindromi Kaphrasa


Babai juaj vjen në derë, dhe ju shkoni për ta takuar. Papritmas ju të ndaluar. Ju do të mendoni se ky njeri nuk e bëri babai juaj. Ajo është e ngjashme me babain tuaj, por ju e dini se ky njeri nuk është pikërisht i ati. Babai yt zëvendësua mashtrues!
Kaphrasa Sindromi është një kusht që është i njohur si dellyuzyya identifikimi të rreme. Kjo është e kundërta si deja vu. Njerëzit me sindromin Kaphrasa mendoj bashkëshortët, familjarë të tyre apo edhe kafshët e tyre u zëvendësuan homologët. Imagjinoni ku keni qenë të hutuar në qoftë se dikush, si një person i dashur ulur tjetër për ju dhe të dinë detajet intime në lidhje me jetën tuaj, edhe pse ju jeni të sigurt se ky njeri - një gënjeshtar.


Sindromi Kaphrasa është një gjendje shumë e rrallë, por mjekët kanë filluar të mendojnë se ndoshta ajo lind më shpesh se të regjistruara në dokumentet mjekësore.
Musht u përshkrua për herë të parë nga dy mjekë Frëngjisht - Kaphrasom Jozefit, pas të cilit është quajtur sindromi, dhe Jean-Rebulem Lasho. Pacienti i tyre, Madame M., ishte i bindur se familja dhe fqinjët e saj janë zëvendësuar nga dyshe. Ajo tha se ajo kishte 80 burra - një mashtrues ishte për të bërë rrugën për të ri.
Sindromi Kaphrasa - jo e njëjta gjë si prozopahnozyya. Njerëzit me prozopahnozyey mund të shihni të njëjtin person për herë të njëqindtë, dhe ende nuk e di se kush është ky njeri. Megjithatë, njerëzit që vuajnë nga ky çrregullim ekspozitë ndryshimet në përçueshmëri e lëkurës së tyre, kur ata tregojnë imazhin e një njeriu ata e dinë. Kjo është pjesë e trurit të tyre e njeh këtë person emocionalisht, edhe nëse pacientët nuk me vetëdije e di se kush është ai.


Njerëzit me sindrom mund të perceptojnë personi Kaphrasa dhe të pranojnë se ata duken të njohura, por këta individë nuk janë të lidhura me ndjenjën e vërtetë të intimitetit. Kjo grua duket si gruan tuaj, por ju nuk mendoni se ajo është me të vërtetë gruaja juaj. Ju nuk keni ndjenja që do të lindin kur shikon në njeriun me fytyrën e gruas sate. Dhe përçueshmëria e lëkurës së njerëzve me sindromin Kaphrasa mbetet e njëjtë si në qoftë se ata ishin në kërkim të një i huaj. Kjo është një mungesë e lidhjes shpirtërore. Pra, çfarë ndodh?Shkaqet


Ka disa teori se si sindromi Kaphrasa, disa më shumë e besueshme se të tjerët. Sipas psikiatërve, sindromi është ndoshta rezultat i kompleks Edipi ose Electra - tërheqje seksuale me një prind, dhe një ndjenjë e xhelozisë në një tjetër. Njerëzit me këtë sindrom do të ngjarë të përpiqen për të hequr qafe ndjenja e fajit në këto rrethana, duke përcaktuar prind binjak tij. Psyhodynamycheskye disa teori sugjerojnë se sindromi Kaphrasa lidhur me ndjenja depresion. Qasja psikodinamike, megjithatë, ishte diskredituar në masë të madhe.

Shumë studiues besojnë se sindromi Kaphrasa është rezultat i çrregullimeve organike në tru, dëmtimit të trurit dhe duke kërkuar për shenja të atrofi dhe dysfunctions të tjera të trurit. Edhe pse sindromi Kaphrasa zakonisht ndodh në njerëz me çrregullime mendore, më shumë se një e treta e pacientëve kanë shenja të lëndimeve në kokë. Shumë pacientët me sindromën gjithashtu sëmundje të tjera Kaphrasa organike si epilepsi ose sëmundjes Alzheimer.
Megjithatë, shumica e mjekëve dhe hulumtuesit përmbahen në teorinë e një kombinim arsyesh fizike dhe njohëse. Por në qoftë se truri ka ndonjë shkelje, pse dhe si kjo ndodh sindromi Kaphrasa? Ndoshta në një ndjenjë të fragmentimit shpirtëror shkakton çrregullim organik apo lëndim që shkakton sindromi vonë Kaphrasa. Ndoshta për njerëzit me lezione trurit shumë e vështirë për të rimarrë kujtimet kur ata shohin personin, dhe ky person është i ndryshëm. Trupi ndihet ndjesi të çuditshme dhe truri shpik një mënyrë për të shpjeguar atë.

Në disa pjesë të trurit që duhet të ketë një lidhje, ata zhduken. Abuzim i tillë mund të ndodhë lidhjet në mes pjesës së trurit që përpunon informatat vizuale dhe pjesa që kontrollon reagimin emocional të sistemit limbic.
Mosmarrëveshja duket të jetë reduktuar në nëse sindroma Kaphrasa problemin e perceptimit apo ndonjë proces tjetër, të tilla si mosfunksionim e kujtesës. Shkencëtarët propozoi idenë se sindromi është një problem Kaphrasa "menaxhimit të kujtesës". Ata citojnë shembullin. Imagjinoni një kompjuter. Ju krijoni një skedë të re dhe për të shpëtuar atë. Nëse ju doni të bëni informacion të ri, ju hapni një skedar të vjetër, shtoni të dhëna të reja në të, të shpëtuar dhe të mbyllë atë përsëri. Ndoshta njerëzit me sindromin Kaphrasa të vazhdojë të krijojë fotografi të reja në vend të krijimit të qasjes në e vjetër. Pra, kur ju largoheni nga dhoma dhe pastaj të ecin në të, ju vetë njeriu i ri i cili duket vetëm si ish, por pak tjetër. Ndoshta veshët tuaj duken më shumë ose blerë flokët tuaj një ngjyrë të ndryshme. Ka shumë faktorë të kujtesës njerëzore, të cilat janë ende të panjohura për shkencën.

Disa studime kanë treguar gjithashtu se në njerëz të verbër me sindrom keqkuptime Kaphrasa shtrihet zërin e njeriut. Ata nuk janë duke parë personi mendoj se zëri juaj është zëri i mashtrues. Kështu që ndoshta problemi nuk është personalisht njohje. Studime të tjera kanë treguar se pacientët të cilët ishin të bindur e njeriut në formën e tij imitim njohu zërin e tij në telefon.
Sindromi është klasifikuar si Kaphrasa sindromi përçart identifikimit të rreme. Kjo monotematycheskoe keqkuptim, që do të thotë se ajo është përqëndruar rreth një ideje dhe bën botën një vend më të mrekullueshëm për njerëzit që vuajnë nga gabimet e tilla. Paramendoni se si të jetojnë, duke qenë i sigurt se të gjithë njerëzit e maskuar rreth ose e pamundur për të kuptuar trupin tuaj.