Sindromi vdekja foshnjore e papritur si për të parandaluar


Sindromi Vdekja foshnjore papritur - vdekja e papritur pashpjegueshme e një fëmije nga dështimi frymëmarrjes para moshës një vjeçare. Sipas statistikave të dhëna sindromi është shkaku kryesor i vdekjes së të porsalindurve të moshës një muaj në një vit. Origjina e sindromi i vdekjes foshnjore papritur (SVDS) aktualisht nuk është sqaruar plotësisht, por organet shumica mjekësore e konsiderojnë rezultat i saj ndalesa frymëmarrjes (apnea). SVDS djemtë më të prirur (60%) të moshës shtatë muaj, me llogaritë e vdekshmërisë pikut për 2-4 muaj. Më shpesh vdekje e papritur ndodh në mëngjes ose në mbrëmje në sezonin e ftohtë


Faktorët që kontribuojnë në SVDS rrezikut
Në dekadat e fundit, shkencëtarët kanë studiuar nga afër të gjithë faktorët që lidhen me simptomat e vdekjes së papritur të foshnjave, por çështja e ndërveprimit të këtyre faktorëve është ende e hapur. Të faktorëve të mundshëm ngatërruar përfshijnë:
- Fjetur në barkun tuaj. Ky faktor rreziku është minimal dyshim
- Grazhd shumë i butë terren. Për arsye të panjohura, rreziku SVDS shumë të lartë në fëmijët, duke fjetur në shtrat. Është e rekomandueshme të mos përdorni pillows
- Veshje të ngrohtë dhe / ose mbështjellës tepruar. Rekomandimet zyrtare pediatër, është përdorur në vend të batanije të veçantë qese natës. Duhet të theksohet se fëmija super nuk është e rekomanduar

- Simptoma të rrezikshme janë vërejtur në afërsi të fëmijës, vëllezërit apo motrat e tij
- Sëmundje të ndryshme gjatë shtatzënisë
- Nëna - një të vetme jo, drejtuar nga konsultimeve paralindjes për profesionistët
- Përdorimi i nënës gjatë shtatzënisë, alkoolit, drogës, pirja e duhanit
- Intervali minimal mes shtatzënitë, ose në rastin e mëparshëm abort
- Ofrimit të komplikuara apo të gjatë
- Ne rastin e stresit perinatale (at ngadalësimin e rritjes së fëmijët)
- Fëmijët parakohe
- Paaftësia e fëmijës në gji dhe shishe me gji

- Një gjumë i ndarë nga prindërit e tyre
- Mashkull gjinore dhe fëmijë të moshës
Faktorët që lidhen SVDS reduktimin e rrezikut
- Gjiri biberon gjatë natës. Nga kjo deklaratë të dhënave disi kontradiktore, megjithatë, sipas shumicës së rezultateve të hulumtimit, përdorimi i biberona redukton rrezikun
- Fjetur në anën e pasme dhe në të njëjtën dhomë me prindërit e tyre, figurë fëmijë
- Kujdesi i duhur paralindjes dhe mungesa e stresit në grua shtatzënë

- Mungesa e fëmijëve overheating gjatë gjumit
- Mungesa e ekspozimit ndaj tymit të duhanit

- Dhe kujdesin e duhur në kohën e duhur mjekësor për fëmijën dhe ushqyerjes me gji
Nga sindromi i faktorit kontestuar vdekje foshnjore papritur përfshijnë fle përbashkët fëmijë në të njëjtin shtrat me nënën e tij. Edhe pse shumica e studimeve dhe tregon një rritje të rrezikut SVDS, duke rezultuar rekomanduar gjumin veç e veç, por ju lutem vini re se ndërveprimin e të gjithë faktorëve të studiuara ende nuk janë kuptuar plotësisht. Kjo është konfirmuar nga fakti se ka kultura ku rreziku SVDS reduktuar në mënyrë dramatike, ndërsa nëna fle me fëmijën në të njëjtin shtrat. Në anën tjetër, në kulturat tjera, SVDS mesatare janë rritur ndjeshëm në rast se fëmija fle me nënën e tij në të njëjtin shtrat. Prandaj, bazuar në këto vëzhgime kontradiktore, ne vërejmë se rritur rreziku i sindromi i papritur vdekja e fëmijës bashkë-fjetur si pasojë e sotme më në fund sqarohet dhe ajo duhet më tej studimin

Hipotezat shkakton SVDS
Ka spekulime se SVDS mund të shkaktohet nga disa - ndonjë mosfunksionim i sistemit nervor autonom (shoqëruar me mangësi serotonin), dhe në veçanti pjesët e tij, përgjegjës për zemrën dhe frymë. Në vitet tetëdhjetë të hipoteza e fundit lindur ndonjëherë që lidh sindromi i vdekjes së papritur me zhvillimin e ritmit të frymëmarrjes. Gjithashtu vënë përpara supozime të ndikojë në akumulimin e dioksidit të karbonit në përqëndrime të larta. Përveç kësaj, supozohet se zhvillimi SVDS është për shkak të papjekurisë së qendrës respiratore në lidhje me hipotermi, të ftohtë dhe të tymit të cigareve. Faktorët e rrezikut përfshijnë Vaksinimi

Parandalimi i sindromi i vdekjes foshnjore papritur
- Fëmija duhet të fle pa jastëk në një dyshek të fortë
- Hedhjen fëmijën në shpinë të saj duhet
- Në vend të duke i dhënë dhe batanije, përdorni një qese të veçantë gjumi
- Hedhjen Fëmija duhet të fle në grazhd e tij, por gjithmonë në të njëjtën dhomë me prindërit
- A nuk e super dhe jo shpejt fëmijën, dhe kjo nuk është e mbështjell me pelena shumë i ngushtë
- Në të njëjtën dhomë me fëmijën jo për të pirë duhan
- Mbrojtur fëmijën tuaj nga efektet e erë të mprehtë, stimujve të lehta dhe të shëndoshë të fortë

- Mundësisht katër muajt e parë të jetës, fëmija ushqyerja me gji
- Mbaj masazh fëmijë, gjimnastikë, të dridhura atë
Vdekja e pakuptueshme pashpjegueshme e një fëmijë - një sfidë shumë e vështirë për prindërit dhe të afërmit. Për fat të mirë, kryejnë studime të shumta në këtë zonë kanë filluar të hedhin të paktën pak dritë në këtë fenomen dhe mënyrat në të cilat është e mundur për të zvogëluar rrezikun e kësaj ngjarjeje negative.
Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. paralizë në fëmijët, trajtimi subfebrilitet 2 fëmijë