Sindromi Raynaud-së - simptomat dhe trajtimi


Ajo do të jetë shumë i shqetësuar në lidhje me duart e ftohta në ngrirjes motit - të gjitha mjaft e natyrshme dhe e lehtë shpjegoi. Në fakt, edhe ky fenomen të thjeshtë dhe në dukje të padëmshme mund të jetë një shenjë e sindromi Raynaud-së - një sëmundje që kërkon trajtim serioz. Duke ditur tiparet kryesore të problemit, e njohin ajo do të jetë shumë më e lehtë dhe më pas sigurisht shëndetësor mund të fillojë në kohë.

Shkaqet kryesore dhe simptomat e sindromi i Raynaud-sëSindromi i Raynaud - një problem me qarkullim të gjakut në të gjymtyrëve dhe disa pjesë të tjera të trupit. Siç është treguar, sëmundja shpesh ndikon në veshët, hunda, mjekër dhe gjuhën. Sindromi manifestuar konfiskimet që mund të zgjasë disa minuta ose orë.

Shkaqet kryesore të sindromi Raynaud-së grave konsiderohet si më poshtë:

 • Pjesa më e madhe e problemit nga një shumëllojshmëri e sëmundjeve reumatike. Për shembull, sindromi i Raynaud-së është ndër shenjat më të zakonshme të scleroderma sistemik, lupusi eritematoz, sëmundje Sjogren, periarthritis me gunga.

 • Sëmundje thirrje të aftë për të hipertensionit primar pulmonar.

 • Sindromi Raynaud e zhvillon kundër sëmundjeve të gjakut, si mieloma, thrombocytosis, hemoglobinuria paroksizmal.

 • Një tjetër arsye - sëmundje vaskulare.

 • Sindromi Raynaud shpesh duket nga marrja e drogës fuqishëm.


 • Sindromi Gratë Raynaud është diagnostikuar më shpesh. Dhe në qoftë se disa dekada më parë kanë qenë viktima potenciale të pianistëve Raynaud dhe njerëzit e përfshirë në typing, por tani çdo aktivitet i dytë është i lidhur ngushtë me kompjuter. Dhe në përputhje me rrethanat, dhe bëjnë sindromi Raynaud-së është bërë shumë më e lehtë. Në rrezik janë seksi i bukur moshës 20 deri në 40 vjet.
  Simptomat ndryshojnë në varësi nga shkalla e sindromi Raynaud-së:


 • Në fazën e parë janë spazma të shkurtër në gjymtyrë, të shoqëruara me dhimbje dhe mpirje dritë pokalыvanyyamy. Gishtat e këmbëve, ndërsa mund të zbehet.

 • Faza e dytë është karakterizuar nga rritja e të gjitha simptomat e mësipërme, e cila përfshinte cianozë lëkurës, edemë. Dhimbje gjatë sulmeve duke u bërë më të fortë.

 • Faza e tretë në fund të sëmundjes ndodh vetëm pak vite. Dhimbja bëhet më pak të rënda, skuqem gjymtyrë në lëkurë shfaqen zona të vdekur. Në disa pacientë ka plagë që për shkak të ndryshimeve në trup nuk mund të shërohen për një kohë të gjatë.


 • Trajtojnë tradicionale dhe popullore sindroma Raynaud-së


  Një problem i madh është se kurë universale për sindromi i Raynaud-së deri më tani ende nuk është shpikur. Të gjitha kurset mjekësore për qëllim vetëm të eliminuar simptomat dhe shkaqet që shkaktojnë ato. Për fat të mirë, në qoftë se ju të merren me sëmundjen, sindromi i Raynaud, pasoja të rënda nuk mund të ketë, por sjell një shumë të ngushtë. Nëse sëmundja lënë pas dore mund të zhvillohet gangrenë.
  Shumica e pacientëve të caktuar për trajtimin e kombinuar, e cila është e përbërë nga drogat e mëposhtme:


 • vitamina;

 • painkillers dhe antispasmodics;

 • Vasodilators.


 • Për të luftuar mëngjes dhe mëngjes mund të përdorni krem ​​të veçantë antibacterial.
  Pets dhe trajtimi i mjeteve juridike Raynaud-së popullore sindromi:

 • Arrestimi sulm dhe për të parandaluar ndodhjen e saj në ndihmë të ardhmen shumë efektive relaksuese Massages gjymtyrë.

 • Pacientët me sindrom Raynaud-së, mjekësisë tradicionale rekomandon marrjen banja bredhi.

 • Ndihmoni me përkrahjen e trupit lëng të freskët qepë të përzier me mjaltë. Merrni mjekim duhet të jetë jo më shumë se dy muaj, tre herë në ditë në një lugë gjelle.