Tourette Sindromi Mjekimi


Tourette Syndrome - gjendja neurologjike zakonisht fillon në fëmijërinë e hershme dhe manifestohet me motor shumta dhe tykamy vokale dhe çrregullime të ndërlikuara të sjelljes, shpesh dominojnë foto e përgjithshme klinike. Sot, sindroma Tourette nuk është më, si më parë sëmundje tepër e rrallë, si diagnostikuar rreth çdo fëmijë qindta
Tourette Syndrome shkakton
Çfarë saktësisht është shkaku i gjendjes së një fëmije sot nuk është sqaruar plotësisht, por shumica e ekspertëve janë përqendruar në origjinën gjenetike e sindromi. Përveç kësaj, është vërejtur se mbajtja e një terapi të fuqishme të drogës (sidomos neyrostymulyatoramy) neuroses në fëmijët shpesh çon në sindromi Tourette rrufe. Gjithashtu shkakton rritje të rrezikut të këtij sindromi përfshijnë rritjen psiko - stresi emocional, degradimin e mjedisit; pirja e duhanit dhe nëna të pijshëm gjatë ushqyerjes me gji dhe gjatë shtatzënisë; Furnizimi i pamjaftueshëm i gjakut dhe oksigjenit gjatë lindjes; sëmundje autoimune, peshë të ulët të lindjes, prematuritetit. Gjithashtu konfirmoi është dëshmi se turettyzma zhvillimi dhe ticks mund të shkaktojë infeksion strep.


Kështu, ne mund të konkludojmë se sindromi Tourette - një sëmundje neurologjike e etiologji të panjohur, e cila mund të provokojë ndonjë faktorë të brendshëm dhe të jashtëm
Simptomat Sindromi Tourette
Në shumicën e rasteve, sëmundja fillon të shfaqet në 5-6 moshë të avancuar me daljen e zërit (bandë, fishkëllimë, kollitjes, grunting, vskrykyvanyya) ose motor (dridhje, ngërdheshje) ticks. Tiki mund të ndërrohen dhe të shfaqen në të njëjtën kohë. Sipas të dhënave statistikore, rreth 10% e fëmijëve me sindromën e Tourette zhvillojnë çrregullime të ndryshme gjuhësore: palylalyya (nevojën e dhimbshme për të përsëritur disa sugjerime apo disa fjalë), echolalia (përsëritje ngulët të tingujve, rrokjeve ose fjalëve) koprolalyya (TIC vokale që shoqëron ata të pahijëshme abuzive fjalë).

TIC karakteristike janë fillimin e papritur dhe shkalla e zbatimit. Përpjekjet për të kufizuar përpjekjet e politikës nuk do të zakonisht kanë sukses. Të gjitha lëvizjet janë të ngjashme në manifestimet e tyre (të përhershme, të shpejtë dhe të mprehtë). Për shkak të mungesës së pacientëve kontroll mbi këto lëvizje të papritur duke tërhequr një lëndim mjaft serioz. - Për faktin se pacientët janë të vetëdijshëm për pamjaftueshmërinë dhe papranueshmërinë e sjelljes së tij, mjaft shpesh ato ndodhin çrregullim mendor mesme, manifestuar në depresion, për të shmangur kontaktin me njerëz dhe vetëbesim të ulët. Sidomos njerëz të pakëndshme me përvojë Tourette sindromi në publik, që nga politika stresi emocional intensifikuar, dhe njerëzit rreth e rrotull duke mos ditur të gjithë sfondin e asaj që po ndodh dhe duke mos ditur në lidhje me sëmundjen e tyre, trajtojnë ato në mënyrë të drejtë armiqësor

Diagnoza Tourette Syndrome
Që fëmijët me këtë sindrom të zhvilluar në bazë të moshës së tyre, dhe zhvillimi i tyre emocional, mendor dhe rozuyazykay nuk është e ndryshme nga normale - një studim i cili është i bazuar vetëm në karakteristikat e çrregullimeve të pranishëm dhe në bazë të historisë nuk sjell rezultatet e dëshiruara.

Të gjitha më lart tregon se diagnoza e sindromës Tourette kërkon fëmijën, prindërit e saj dhe mjeku rigoroz ndjekja e tablo të plotë të asaj që po ndodh, në maksimum, pas mbledhjes së fakteve dhe të dhënave neuropsikiatër të mund të hedhin poshtë ose të konfirmojnë këtë diagnozë

Tourette Sindromi Mjekimi
Ndihmë psikologjike dhe mbështetje emocionale janë elementë kyç në trajtimin e sindromi Tourette. Duke filluar në fëmijëri, sëmundja mund të shfaqet në të gjithë jetën e mëvonshme, por me moshë disa simptoma të zbutur, si pacientët të mësojnë për të shmangur situata të pakëndshme, të cilat bëhen një katalizator për rikthim. Në shumicën e rasteve (me përjashtim rriqrat përgjithësuar) Tourette Syndrome ndërhyrje aktive mjekësore nuk është e nevojshme.
Në rast të komplikimeve të rënda të tilla si hiperkinezia përhershëm, TIC përgjithësuar, vështirësi, ose paaftësia e plotë për të kontrolluar TIC - sindromi Tourette kërkon të drogës dhe psikoterapi. Trajtimi i drogës (neuroleptikëve shpesh dhe / ose një-blockers) zvogëlon tensionin emocional dhe nervozizëm, si dhe lejimin e ndonjë mase të lehtësuar peshën e TIC.

Më shumë artikuj mbi këtë temë:
1. 2. Bulimia Anorexia nervosa