Sëmundje Serum


Sëmundje Serum - një sëmundje që i përket kategorisë së sëmundjeve alergjike. Ajo zhvillon nga fakti se trupi i njeriut nuk e pranon se ishte një proteine ​​e huaj që është e përbërë nga Sera terapeutik hyri nën sëmundjeve të ndryshme infektive.

Simptomat e sëmundjes serumMekanizmi i sëmundjes serum është gjithmonë formimin spontan nga komplekset imune mbrojtëse. Ky proces fillon në përgjigje të proteinave të ndryshme të huaja si disa orë pas injektimit dhe në 1-3 javë. Shkalla e intensitetit të simptomave të sëmundjes mund të jenë krejt të ndryshme. Ata mund të jetë pothuajse i padukshëm, por ndonjëherë Serum sëmundje dhe mund të shkaktojë shok anafilaktik, e cila çon në vdekje.

Në fazat e hershme të sëmundjes manifestuar skuqje të fortë të lëkurës. Shpesh reagim i tillë lëkurës shfaqet në vende ku injeksion ishte kryer. Por një shkallë të lartë të simptomave të sëmundjes shfaqen sëmundje serum si:

 • një kruarje të dallueshme dhe të vazhdueshëm;

 • Rritja lokale temperatura;

 • forma skuqje të ndryshme (zakonisht kjo është e ngjashme me një skuqje të lëkurës në fruth i keq apo korevoy nxituar).


 • Joints prekur bymehet me sëmundje dhe i fryrë. Në këto vende mund edhe të ndihet dhimbjen e intensitetit të ndryshme. Në disa raste, një pacient mund të rritet nyjet limfatike. Megjithatë, ky proces Patologjike është pothuajse i padukshëm, si dhimbja nuk ndodh.

  Sëmundje serum mund të shkaktojnë dështim të frymëmarrjes ose zemrës. Në këtë rast, lëkura e pacientit duket cianozë, takikardia dhe mukozës, kollitjes, gulçim, vjellje dhe diarre. Gjithashtu, sëmundja mund të ndikojë në mëlçisë. Atëherë pacienti ndodh dispepsi e ushqimit dhe të lëkurës yellowing.

  Diagnoza serum sëmundje


  Sëmundje Serum sindromi diagnoza bazohet vetëm në manifestimet akute karakteristike se shfaqet pas injektimit të fundit të homo - ose serums heterologe dhe droga të tjera nga një proteine ​​të huaj. Simptomet e simptomeve serum sëmundje të ngjashme me sëmundje të rënda infektive, kështu që është e rëndësishme për trajtim efektiv për të eliminuar plotësisht diagnoza diferenciale. Për ta bërë këtë, pacienti duhet të:


 • Studimi i plotë i reaksion zinxhir polimerazës.

 • Përcaktuar numrin e antitrupave në gjak.

 • Bëni lashtat të ndryshme në media lëndë ushqyese, dhe kimi e përgjithshme të gjakut.

 • Complete X-ray dhe ultratinguj.


 • Mjekimi serum sëmundje


  Hospitalizimi me sëmundje të detyrueshëm. Ndihma e parë në sëmundje serum përfshijnë një hyrje prej 10 ml solucion 10% glukonat, ose klorid kalciumi dhe suprastin pritëse ose diphenhydramine (me sëmundjen e më pak të rëndë), ose administrimin e prednisolone në një dozë prej 20 mg / ditë (në sëmundje të rëndë). Në sulmeve akute të sëmundjes duhet të kalojnë reanimim.

  Nëse sistemi prekur rrugët e frymëmarrjes dhe kardiovaskulare, pacienti duhet të mbajë një ventilim dhe oksigjen terapi artificiale.
  Gjatë dhe pas sëmundjes trajtimit serum duhet të minimizuar çdo kontakt me substancat pacientit që shkaktojnë alergji të ngjashme. Kjo është e domosdoshme për shkak se sëmundja gjithmonë rifillimi të ndodhë në mënyra më komplekse dhe shumë e dhimbshme. Trajtimi i tyre do të jetë më e gjatë dhe do të duhet të përdorni një numër më të madh të kimikateve të ndryshme.