Priza sulfurit në veshët e tyre


Shpesh humbjen e dëgjimit shkaku dhe parehati në veshët janë priza e squfurit që mbyllur kanalin e veshit dhe pastaj të vënë presion mbi daulle e veshit, duke shkaktuar dhimbje koke dhe madje edhe kollë. Në 70% të rasteve të problemit të ngjeshur vesh me të cilat përballet studentë dhe të rinj, pjesa tjetër e pacientëve llogari për të rriturit.
Çfarë tape sulfurik?
KS është i përbërë nga sekrecionet sulfurik dhe me yndyrë të alokuara gjëndra dhe qelizave të lëkurës vdekur. Ngjyra dhe cilësi priza mund të jenë të ndryshme, dhe ky kriter ato klasifikohen në: • pastopodobnыe - qëndrueshmëri të verdhë dhe shumë i butë;

 • plastelynopodobnыe - kafe, më të trashë;

 • e thatë dhe të ngurta janë ngjyrë kafe dhe të zi kujton gurë;

 • эpydermoydalnыe - përmbajnë qelb dhe qelizat e vdekura të lëkurës, qëndrueshmëri shumë të ndryshme të trasha.


 • Shkaqet e priza veshit
  Dehja squfurit mbush kanalin e veshit shpesh nëse:

 • hipersekrecioni i squfurit varur nga gjëndra kolesterolit ose pastërti tepruar (të më hiqni squfurit, aq më të forta do të qëndrojë);

 • ënjtje grup squfuri nga marrja në vesh të ujit;

 • lakim i kanalit të veshit (funksion anatomike);

 • lagështia vazhdimisht të ulët në apartament;

 • punë sistematike me materiale pluhur (çimento, rërë, miell);

 • squfurit shtyrë thellë në kalimin kur pastrimi veshët me shkopinj pambuku.


 • Simptomet e priza veshit sulfurik
  Ndërsa ngjizur squfur ngjitur me muret e kanalit të veshit fort, njeriu ndjen siklet dhe nuk ka shenja të tape sulfurik në vesh nuk u mërzit. Pasi hendeku midis të ngjizur dhe muret e kalimit është më pak se 30%, dëgjimi fillon të përkeqësohet. Gjithashtu, ky kusht është i shoqëruar nga:


 • autofonyey - rezonancë, në të cilën zëri i saj dëgjohet vetë në një vesh të pacientit;

 • një ndjenjë e plotësi.


 • Në qoftë se koha nuk të shpëtoj të bllokimit të trafikut, ajo do të fillojë të ushtrojë presion mbi daulle e veshit, e cila nga ana shkakton:

 • marramendje, dhimbje koke;

 • veshët forta zihet fryma;

 • tringëllimë në veshët;

 • kollë.


 • Trajtimi i tape sulfurik në vesh
  Shumica e priza squfurit largohet nga kullimin e zgjidhjeve sterile. Lëngshme futur në shiringë kanalin e veshit pa një gjilpërë apo shiringë parë duke tërhequr veshin prapa dhe pastaj lart (poshtë - tek fëmijët).

  Cerumen larëse nga veshët përfshin përdorimin e ujit të ngrohtë zier, zgjidhje kripur ose peroksid hidrogjeni (3%). Mbetet turundas lëngshme butë të pastër pambuku.
  Në mënyrë të pavarur të larë veshët lejueshme nëse dritën tape dhe të butë. Përndryshe varrosje Mjeku duhet të kryejë otolaringolog, dhe nganjëherë kanë nevojë për 2-5 procedura të tilla.
  Për pacientët me inflamacion kronik i veshit të mesëm ose perforations (vrima) lëngjeve veshit larëse papranueshme! Në këtë rast mjeku shpenzon hequr cerumen nga veshët me një instrument të veçantë.

  Parandalimi i priza veshit
  Për kanalin e veshit nuk zakuporylsya duhet të shmangë përdorimin e shkopinj pambuk të cilat:

 • irrituese kancer squfuri duke stimuluar prodhimin e sekrecioneve të tepërta;

 • squfurit shtyrë thellë në kanalin, dhe nuk e tërheqë atë;

 • mund të dëmtojë lëkurën, kërcënuese hit infeksionit.


 • Higjiena e duhur vesh përfshin larjen e tyre me gishta të ujit të ngrohtë. Kjo është e mjaftueshme për të larë squfurit tepërt nga qelizat e vdekura dhe nuk dëmtojnë veshin.
  Për të shmangur procedurat për të hequr squfuri nga priza veshit, para se një udhëtim në det ose organi tjetër i ujit, ajo është me vlerë duke i kërkuar otolaringolog për të pastruar kanalin e veshit. Pra, nuk është squfur ënjtje ndërsa not dhe nuk zakuporyt kalojë.