Çfarë e mban temperaturën në SARS


Shpesh sëmundja sëmurë frymëmarrjes, njerëzit janë në asnjë nxitim për të parë një mjek, sepse farmaci mund lirisht të blerë ndonjë ilaç efektiv dhe të marrin trajtim në shtëpi. Por, në raste të tilla është e rëndësishme të dini simptomat karakteristike të sëmundjes mos e ngatërruar atë me ndonjë gjë tjetër. Për shembull, ju duhet të i kushtoj vëmendje të se sa temperatura është mbajtur për SARS që madhësia e saj, nuk janë lezione të mukozës së traktit respirator.

Sa ditë dhe temperatura në të cilën SARS?Periudha e inkubacionit të virusit të sëmundjes nuk është më shumë se 5 ditë, kohë në të cilën një person mund të ndjehen krejtësisht normale, qelizat abnormale nuk kanë depërtuar ende gjakun dhe nuk shkaktojnë dehje. Me zhvillimin e sëmundjes fillon bakteret, zakonisht në sinuseve nofullës, mushkëritë, gojës dhe bronke. Kjo është shoqëruar me fyt gërvisht, ndjesive të pakëndshme në hundë, dhimbje koke dobët. Bashkua përfundimisht me shenja klinike të virusit dehje, një nga të cilat - ethe.

Është e kuptueshme se ngrohjes ose ethe është një mekanizëm normale e përgjigjes imune ndaj qelizave të huaj në gjak. Shumica viruset dhe bakteret janë vrarë në temperatura të larta, kështu që trupi në këtë mënyrë mbron veten nga infeksioni.
Sindromi dehje zakonisht shfaqet 2-3 ditë pas fillimit. Ngrohjes mund të arrijnë treguesit e mjaft e madhe (deri në 39 gradë), por e konsiderojnë procesin e aktivizimit të imunitetit të shkurtër. Me trajtim adekuat dhe temperatura masat në kohë zvogëlohet pas 1-2 ditësh, duke arritur vlerat normale. Vlen të përmendet se të eliminuar ethe në numrat në një termometër për 385 nuk është e dëshirueshme për të dhënë trupit një shans për të luftuar infeksionin të tyre.

Gjatë trajtimit të mëtejshëm për SARS temperaturë të ulët, 37 gradë. Kjo është për shkak se gjaku i pacientit është i ngopur me antitrupa që parandalojnë përparimin ndodhin inflamacion.

Pas SARS mbajtur 37 ethe të ulët të gradës


Rastet e komplikimeve të gripit. Ato karakterizohen nga simptomat e infeksioneve respiratore akute (bronkit, otitis media, pneumonia, sinusit, sinusit) dhe prania e vazhdueshme e një temperaturë ngritur paksa e trupit: 37-372.
Këto karakteristika të kombinuara me sëmundjen e pacientit, si dhe nyjet limfatike zgjeruar mund të sinjalizojnë zhvillimin e efekteve të rënda shëndetësore ose rikthim të sëmundjeve kronike të frymëmarrjes.

Nëse temperaturë të ulët të keq nuk është reduktuar brenda një jave të shërim, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj për të bërë studimet radiologjike dhe dhurojnë gjak për analiza laboratorike.

Re ethe për SARS


Një tjetër situatë konsiderohet ri-infeksioni nuk është më pak e rrezikshme me virusin. Kjo mund të ndodhë ose anëtarët e familjes (fqinjët në apartament, dhomë) që janë bërë bartës të SARS në kujdesin e pacientëve samozarazhenyya ose për shkak se ajo ka shkelur rregullat e higjienës dhe dezinfektimin e ajrit në dhomën e ndenjjes.

Rritja e përsëritur në temperaturën e trupit në vlera të larta tregon se trupi rinovohet inflamacion, dhe filloi përhapjen intensive të shpejtë të virusit në gjak. Problemi është aftësia e rezistencës ndaj viruseve dhe baktereve para trajtimit, dhe të përdorur droga të japin më efekt, kështu që skema e terapisë kanë ndryshuar.