Shkaqet scleroderma, llojet, simptomat


Skleroderma - nje semundje e karakterizuar nga lezione te indit lidhor, i cili shfaqet në formën e vula.

Shkaqet e scleroderma, për fat të keq, ende nuk është kuptuar plotësisht. Faktorët që kontribuojnë në zhvillimin e scleroderma konsiderohen stresi, dridhura, sëmundje të rënda kronike dhe infektive, rrezatimi, kimikate.

Gjithashtu, zhvillimi i sëmundjes luan një rol mosfunksionim të fibroblasts dhe qelizat e tjera që të fshehtë kolagjenit dhe përgjigje autoimune e sistemit të kolagjenit.Llojet më të zakonshme dhe më të studiuar të sëmundjes - sklerozë sistemike (Ndikon shumë organeve dhe indeve njerëzore) dhe scleroderma kufizuar .

Një formë e rrallë e sëmundjes e cila është gjetur vetëm në 5% e pacientëve janë scleroderma përhapur . Ky lloj i ndryshimeve patologjike ndodhin në organet e brendshme, si rezultat i të varfërve të saj.

Scleroderma Kufizuar zakonisht shfaqet në lëkurë dhe ngjitur shtresa, ndërsa pjesë të tjera të trupit nuk janë prekur.

Sklerozë pllakatë referohet një scleroderma lokalizuar. Në këtë formë të sëmundjes prodhuar një numër të spoteve, shpesh aty ku lëkura është e dëmtuar. Shumë rrallë, por kjo ndodh që scleroderma është e njëjtë.


Scleroderma lineare zakonisht prek fëmijët e vegjël. Vendos Lokacioni - ballin, me sëmundje përparuar kursin e sëmundjes në drejtim të kokës.

Nëse lokalizuar scleroderma këmbët, mund të shkaktojë ulcerat deje. Shumë të rralla Forma unazë sëmundje.

Forma e pergjithshme Skleroderma ndikon në zona të mëdha të trupit. Ajo është shumë e zakonshme tek fëmijët, edhe pse të rriturit sëmundja nuk është i siguruar.

Sëmundja është njolla zakonisht e bardhë në femra. Fëmijët që vuajnë nga i rrallë. Kjo ndodh se familja vuan nga kjo sëmundje disa njerëz.


Në formën nënlëkurës e lëkurës bëhet e trashë dhe të trashë. Pas dorëzimit të ndryshimeve model testimit të gjakut.