METODAT heqjen e lythat


Hiq lez disa mënyra:
Electrocoagulation prodhon hequr lythat duke coagulator kirurgjikale (nën anestezi lokale). Për lak hollë metalike hyn frekuencë të lartë - ajo shkurton lez dhe mpikset indet përreth. Ngrohje Instant e indeve për të shmangur gjakderdhje dhe përhapjen e qelizave të infektuara në inde të shëndetshme. Materiali hequr është ruajtur më pas për shqyrtim të mëvonshëm histologjike. Pas veprimit aktual formuar kore të vogël e cila zhduket mesatarisht një javë. Me heqjen e thellë e lythat mund të mbeten të lehta, modest mbresë banesë.


Nëse lythat janë të një arsimi të madh, një metodë që përdoret për të hequr lythat si heqje kirurgjikale. Ky është një operacion i vogël është kryer nën anestezi lokale me intradermal nyje kozmetike mbulesë. Sutures janë hequr në ditën e 7. Pas trajtimit është dritë e hollë (2 - 3. mm) mbresë banesë. Të gjitha lythat hequr dërguar domosdoshmërisht të studimit histologjike.
Një nga metodat më të rinj të lythat hequr është përdorimi i lazer. Efekti kryesor i lazer është avullim (lazer erbiyevyy) ose koagulimit (lazer karbondyoksydnыy) e qelizave të lëkurës. Pajisje moderne lazer jap komplikime minimale si dhëmbëza, hipo - dhe hyperpigmentation. Heqja Lythat me një lazer kryhet nën anestezi lokale në shtresa për 1-2 minuta. Thellësia e depërtimit dhe ndikimi i rreze lazer në varësi të thellë dhe vendndodhjen e arsimit. Në vend të heqjes lythat është thellimi i vogël i cili barazoi në 2 javë.


Cryodestruction azotit të lëngshme - një metodë e heqjes lythat përdorimit temperatura të ulëta, duke shkaktuar vdekjen e indeve për shkak të ngrirje të thellë. Ngrirjes me nitrogjen të lëngët është kryer me anë të një aplikues, i cili është një gjatësi prej druri rrinë 25 - 30 cm. Në fund të saj të fiksuar në mënyrë të vendosur shtupë prej leshi pambuku. Në aplikues shkopinj me një shtupë pambuku mund të përdoren cryoapplicator, e cila është një tub-tank i azotit të lëngshëm me këshilla zë vendin metalike e konfigurime të ndryshme. Lythat zakonshme janë trajtuar duke aplikuar aplikues pingul me lez me një presion të vogël. Koha Freeze varet nga lythat - 10-30 sekonda. Si ngrirjes lez me nitrogjen të lëngët fillon të zbehet, bëhet e bardhë dhe të dendura. Një minutë pas ngrirjes ka skuqje dhe ënjtje e lythat, dhe disa orë эpydermyalnыy formuar një flluskë me përmbajtje të lëngshëm ose hemorragjike. Bubble zakonisht zgjat 5-7 ditë. Gradualisht në rënie përmbajtjen fshikëz dhe në vend të saj një kore e dendur, e cila hodhi poshtë në 10-12 ditë, duke lënë njollë e vështirë të dukshme rozë. Kur ju hiqni lythat shputës nevojë për një ekspozim më të gjatë të presionit të lartë (30-60 sekonda). Ngrirjes përsëritet 3-5 herë në intervale prej 3-5 dite. Trajtimi i lythat përfshin vetëm lëkurë rinore tushuvannya nitrogjen të lëngët. Aplikues vendosen paralel me sipërfaqen e lëkurës dhe lëvizje të shpejta rrotulluese me pak presion në zonën e trajtuar është i zhvendosur në një blanching lehtë të lëkurës. Procedura përsëritet 3-4 herë me intervale të shkurtra (1-2 minuta). Pas 5-7 ditësh sipërfaqe të lëkurës errësohet, peels, lytha të zhduket. Kujdesen gjatë trajtimit dhe lëkurë është fshirje zgjidhjen e saj 2% e alkoolit salicili.