Hepatike steatoza - trajtim


Steatoza hepatike - një sëmundje që është quajtur gjithashtu steatoza ose mëlçisë yndyror. Ky është një lloj i mëlçisë, i cili bazohet metabolizmin në qelizat e mëlçisë, e cila çon në ndryshime degjenerative.
Në rast të steatoza hepatike në qelizat e saj yndyrë të grumbulluar, i cili mund të jetë një reagim ndaj substancave toksike në trup, por shpesh ky proces është quajtur kushtet patologjike që lidhen me metabolizmin.
Simptomat dhe shkaqet e steatoza hepatike


Steatoza hepatike - është një nga sëmundjet e pakta që janë asimptomatik. Shumica patologji të zbuluar gjatë ultrazërit barkut.
Sëmundja ndodh vazhdimisht, nuk progresion, por në disa raste, pacientët mund të ndihen shurdhim në mëlçi (sektor drejtën e sipërme), e cila rrit me lëvizjen.
Nëse sëmundja është bashkimi me procesin inflamator, atëherë ekziston rreziku i fibrozës së mëlçisë (ndodh në 40% të pacientëve) ose cerozë (ndodh në 10% të pacientëve).
Nëse procesi inflamator mungon, atëherë siklet maksimale që mund të ndjehen të sëmurë - një vjellje, dobësi dhe lodhje të lartë.

Për të kuptuar se si për të trajtuar steatoza, ju duhet të kuptoni shkaqet e veta, dhe për të ndikuar ato.
Para së gjithash, steatoza zhvillon me çrregullime metabolike, dhe për këtë arsye në rrezik janë njerëzit me sëmundje të tipit 2 diabet, hipertrigliceridemi dhe trashje.
Njerëzit me çrregullim varësisë alkoolit gjithashtu priren steatoza, por në këtë rast ajo zhvillon nën ndikimin e substancave toksike - produktet prishja e etanolit. Përdorimi kronik i drogës mund të çojë në prishjen e metabolizmit qelizor në mëlçi.

Mungesa e proteinave në dietë - një tjetër shkak steatoza e mundur. Gjithashtu steatoza mund të jetë për shkak të overeating ose uria.
Kështu, ka dy grupe steatoza:

 • steatoza NONALCOHOLIC hepatike - ai e quajti proceset patologjike në trup që lidhet me metabolizmin;

 • alkoolike steatoza mëlçisë - ndodh me ndikim të zgjatur dhe të rregullt të alkoolit në trup, toksina që dalin nga shembja e etanolit.


 • Duhet të theksohet se sot është shpesh steatoza NONALCOHOLIC hepatike.

  Ushqimi për steatoza


  Para se të trajtoni steatoza hepatike, ju keni nevojë për të organizuar një dietë të ekuilibruar, sepse në rastin e kundërt, asnjë nga trajtimet nuk do të jetë efektive.
  Së pari, ju duhet për të rritur futje tuaj të proteinave dhe të reduktuar konsumin e yndyrave dhe karbohidratet. Është e rëndësishme për të vëzhguar dietë të mirë të ekuilibruar me një fokus në produktet proteinike: nuk e përjashtojnë krejtësisht yndyrnat dhe karbohidratet, ajo gjithashtu çon në përçarje të metabolizmit qelizor.
  Dietë duhet të zier sa duhet dhe të zier mish diete lepuri, pule. Konsumi i mishit të derrit duhet të monitorohet për shkak se ajo është produkt me vaj.

  Duke e bërë gjellë, i kushtoj vëmendje për faktin se ajo përbëhej nga perimeve dhe mishit. Gjithashtu qull e dobishme, drithëra mjaft shumë e vitaminave B, të cilat janë të nevojshme në trajtimin e mëlçisë.

  Steatoza hepatike - trajtim dhe droga


  Ilaçe trajtim steatoza është një hap shtesë, por shumë i rëndësishëm në trajtimin e. Ai përdor hepatoprotectors - ilaçe, mbrojtur dhe rivendosur qelizat e mëlçisë.
  Ata janë marrë brenda një muaji, dhe nëse është e nevojshme, kjo periudhë është rritur për 2-3 muaj.

  Një prej mjeteve kryesore - është vitaminë B12. Ju mund të marrë një kuvendet vitaminë komplekse.
  Një numër i këtyre barnave kanë për qëllim mbrojtjen dhe rivendosjen qelizat e mëlçisë:

 • GLUTARGIN;

 • Forte Essentiale;

 • Lypofarm;

 • Lypostabyl;

 • Lipoic acid.


 • Hepatike steatoza - mjete Trajtimi popullore


  Nga mjetet juridike popullore të aftë për të normalizuar gjendjen e mëlçisë janë:

 • hips supë;

 • murriz;

 • motherwort;

 • nenexhik;

 • zierje e kopër.


 • TEAS, përbëhet nga bimëve, të përshpejtojë procesin e shërimit për një muaj, kur merret rregullisht.