Pectoris Exertional


Shkelja e sistemit kardiovaskular, sëmundje arterie koronare sidomos, është një nga vendet e para në mesin e patologjive që çojnë në vdekje. Një nga varietetet e këtyre sëmundjeve janë angina, e cila zakonisht ndodh në njerëzit mbi 40 vjet për arsye të ndryshme.

Pectoris Exertional - Klasifikimi dhe karakteristikatËshtë muskujt e zemrës njerëzore, funksionimin e duhur të cilave sigurohet oksigjen dhe ushqyesve me qarkullimin e gjakut të mjaftueshme. Nëse habitur pllaka sklerotike arterie, duke e ngushtuar diametrin dhe rrjedhjen e gjakut të vështirë, duke zhvillim ishemi - uria oksigjenit. Manifestimi dhe simptomë kryesore përshkruar gjendjen - është angina që ndodh në një sfond të stërvitjes intensive dhe është shoqëruar me një dhimbje të theksuar me gjemba në kafaz i kraharorit.

Natyra e sëmundjes dalluar llojet e mëposhtme të patologji:

 • Për herë të parë atje angina. Sëmundja manifestohet brenda 20-30 ditësh, pastaj regresses ose bëhet një formë të përhershme.

 • Pectoris paqëndrueshme apo progresive. Përkeqësimi i gjendjes njerëzore ndodh konfiskimet që ndodhin papritmas, për asnjë arsye të dukshme. Kjo është subtype më i rrezikshëm sëmundje, sa më shpesh të çon në infarkt miokardi.

 • Angina e qëndrueshme. Forma më e zakonshme e sëmundjes, dhimbje në zemër shfaqet vetëm kur puna e rëndë fizike dhe tendosje.

 • Angina variant. Një lloj shumë i rrallë i gjendjes, shenjat e që kanë të bëjnë zakonisht gjatë natës.


 • Nga shkalla e sëmundjes është klasifikuar në 4 kategori:

 • Klasa e parë funksional (FC) - moderuar tolerohet mirë, konfiskimet ndodhë vetëm me punë të tepruar.

 • FC dytë - dhimbje ndodh kur ushtrimi dritë (ngjitje shkallët, duke ecur të shpejtë) dhe emocionale e stresit.

 • FC tretë - kufizimi i aktivitetit fizik për shkak të shfaqjes së sulmeve edhe gjatë kryerjes së detyrave të përditshme (duke ecur rreth 100 metra, pastrim).

 • FC katërt - dhimbje shfaqet në pushim dhe distanca tejkalim më pak se 100 m me një ritëm të ngadalshëm.


 • Exertional pectoris - Simptomat


  Manifestimi kryesor i kësaj sëmundjeje është një sulm i dhimbje në zemër, yrrydyruyuschey në qafë, krah dhe shpatull, e cila zgjat rreth 5 minuta dhe përfundon me marrjen e nitroglycerin. Përveç kësaj, ka shenja të anën e angina:

 • kollë;

 • gulçim;

 • dobësi në gjymtyrët;

 • humbja e vetëdijes.


 • Trajtimi i pectoris


  Parimi kryesor është marrja e terapisë patologjisë drogës nytratsoderzhaschyh nitroglycerin, izosorbid. Një qasje gjithëpërfshirëse përfshin gjithashtu një trajtim paralel të çrregullimeve të lidhura (hipertension, atherosclerosis, diabetit). Kjo ka kuptim për të marrë mjekësi grup aspirina për të lehtësuar rrjedhjen e gjakut dhe për të reduktuar viskozitetit të gjakut.

  Për të parandaluar sulmet e rekomanduara ilaçe qetësues e natyrshme për të parandaluar tendosje nervor.

  Ushqimi për anginë


  Korrigjimi i një dietë të bazuar në rregullat e mëposhtme:

 • Futje mohim i ngopur yndyrë, kolesterol.

 • Rritja e numrit të frutave të freskëta, manaferrat dhe perime ngrënë në ditë.

 • Kufizojnë sasinë e kripës, alkoolit, kafe, produktet e miellit në dietë.


 • Këto rekomandime të ndihmojnë enët e pastra nga pllaka kolesterolit dhe zgjerimin lumenin e arterieve.