Hyperthyroidism subklinike


Kur funksionon çrregullimeve tiroide prodhon ose sasi të pamjaftueshme ose e tepërt të hormoneve. Çekuilibër i këtyre përbërësve në gjakun e njeriut provokon subklinike hyperthyroidism - një gjendje patologjike në të cilën niveli i TSH është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme të performancës nën T3 normale dhe T4.

Subklinike hyperthyroidism - ShkaqetShpesh këto sëmundje është shkaktuar nga një mbidozë e barnave per trajtimin e kancerit e gjëndrës tiroide ose hypothyroidism. Në mesin e faktorëve të tjerë tregojnë:


 • goiter multinodular toksike;

 • Sindromi Graves;

 • të dhëna (ekzogjene) hormoneve tiroide;

 • adenoma toksike;

 • Përgatitjet kontrast ilaçe që përmbajnë jod;

 • subakut, thyroiditis heshtur.


 • Subklinike hyperthyroidism - Simptomat


  Kjo formë e sëmundjes shkakton pothuajse asnjë ankesat e pacientëve mund të diagnostikohet vetëm me analizë të gjakut, përqendrime të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme të niveleve të TSH hormon në T3 dhe T4 brenda kufijve normale. Për më tepër, pasi trajtimi i përshtatshëm i ndryshimeve karakter në gjëndrën tiroide gjithashtu nuk ka simptoma klinike, e regresionit tyreotokyskoza përcaktohen me kryerjen e hulumtimeve laboratorike.

  Subklinike hyperthyroidism - trajtim


  Mundësinë e aktiviteteve terapeutike të përshkruara në llojin e sëmundjes është ende në pikëpyetje. Shumica Endocrinologists nuk e rekomandojmë fillimit të trajtimit, ndërsa hyperthyroidism nuk rezultojnë në trazirat e vazhdueshme në trup dhe nuk kalojnë në formë të dukshme.
  Nëse lloji i patologjisë subklinike zhvilluar kundër sfondit të një sëmundje, kjo ka kuptim për të shpenzuar thyreostatics terapi - barna që përmirësojnë nivelin e TSH në normale. Sëmundje veçanërisht e rëndësishme kjo metodë Graves 'dhe për pacientët e moshës sindromi mbi 50 vjet postklymakterycheskym.

  Ndër trajtimet radikale përdoret zakonisht kirurgji për të hequr pjesën e dëmtuar të gjëndrës tiroide.

  Hyperthyroidism subklinike gjatë shtatzënisë


  Në mënyrë tipike, terapi për gratë shtatzëna nuk e bëri, duke pasur parasysh faktin se sëmundja regresses gjatë gjysmës së dytë të mandatit. Prandaj, thyreostatics përdorur në këtë rast të panevojshme.
  Megjithatë, sëmundja Postpartum recurs dhe domosdoshmërisht kërkon terapi intensive zëvendësim për normalizimin e hormoneve të TSH.